Отидете към основна версия

2 189 14

Пламен Данаилов пред ФАКТИ: Асен Василев не се справя с ролята си на финансов министър (ВИДЕО)

  • пламен данаилов-
  • пари-
  • средства-
  • асен василев

Правителството се нуждае отчаяно от парите по Плана за възстановяване и устойчивост , защото те самите казаха как ще ги разпределят и към кои фирми ще отидат.

Асен Василев не се справя с ролята си на финансов министър и в момента бюджета на държавата, нашите пари не се управляват добре, събираемостта изостава и ако извадим тези допълнителни приходи, които бяха взети под формата на дивиденти от държавните дружества, то държавният бюджет щеше да е изключително голям минус.

През последните месеци на годината винаги разходите изпреварват приходите, а в момента освен, че вече сме на дефицит приходите от ДДС изостават и „дупката“, която ще се получи от този данък ще е горе долу колкото бюджета на София – над 2 млрд. лв. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Пламен Данаилов от ИТН.

Правителството се нуждае отчаяно от парите по Плана за възстановяване и устойчивост , защото те самите казаха как ще ги разпределят и към кои фирми ще отидат. Тези близо 4.5 млрд. лв. отиват, както излязоха журналистически разследвания към фирми, в които участие са имали Кирил Петков и Асен Василев, сподели Данаилов.

Какво каза още той вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.

Свързани новини