Last news in Fakti

3 Октомври, 2023 16:04 2 167 14

Пламен Данаилов пред ФАКТИ: Асен Василев не се справя с ролята си на финансов министър (ВИДЕО)

  • пламен данаилов-
  • пари-
  • средства-
  • асен василев

Правителството се нуждае отчаяно от парите по Плана за възстановяване и устойчивост , защото те самите казаха как ще ги разпределят и към кои фирми ще отидат.

Пламен Данаилов пред ФАКТИ: Асен Василев не се справя с ролята си на финансов министър (ВИДЕО) - 1

Асен Василев не се справя с ролята си на финансов министър и в момента бюджета на държавата, нашите пари не се управляват добре, събираемостта изостава и ако извадим тези допълнителни приходи, които бяха взети под формата на дивиденти от държавните дружества, то държавният бюджет щеше да е изключително голям минус.

През последните месеци на годината винаги разходите изпреварват приходите, а в момента освен, че вече сме на дефицит приходите от ДДС изостават и „дупката“, която ще се получи от този данък ще е горе долу колкото бюджета на София – над 2 млрд. лв. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Пламен Данаилов от ИТН.

Правителството се нуждае отчаяно от парите по Плана за възстановяване и устойчивост , защото те самите казаха как ще ги разпределят и към кои фирми ще отидат. Тези близо 4.5 млрд. лв. отиват, както излязоха журналистически разследвания към фирми, в които участие са имали Кирил Петков и Асен Василев, сподели Данаилов.

Какво каза още той вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    8 7 Отговор
    Е да ама Асен танцува на кози рог

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    2 6 Отговор
    Да, да си дойде Владко Горанов.
  • 3 Славито и

    15 16 Отговор
    Радев къде ги намират тези никаквици? Асен Василев е най- сериозният и умен министър на финансите. Цялата путинофилска мафия са я впрегнали да спъва развитието. Няма да им се получи.
  • 4 Буха ха

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    Кокоран танцува на пилон за да възбужда Културиста.

    Коментиран от #14

  • 5 Няма такава партия

    7 4 Отговор
    Тоя па ?!?
  • 6 А Тошкото

    5 6 Отговор
    ви перфектно се справя с тъпните си , смяташ се за мнооого умен и духовит , та днес Пеевски още малко и да го ошарани !
  • 7 вдецдс

    12 7 Отговор
    Крадците от ПП и ДБ са си намислили да гепят 4,5 милиарда лева, да ги дадат на свои фирми и да закрият предприятие дето ще донесе над 100 милиарда лева и работа за над 100 хиляди души. Сега се правят на неразбрали че хората не ги искат и ги гонят. Айде стига сме търпели айдуци. Грабят и си живеят на гърба на българите. Оставка и да ви няма мошеници.
  • 8 УРА,, УРА

    7 9 Отговор
    Щом като е човек на ИТН е ясно какво ще каже и пропагандира! Свалиха от власт ПП,но сега пак ПП е на власт и това не могат да го преживеят чалгарите. Те мразят повече ПП, отколкото ГЕРБ и БСП взети заедно.
  • 9 По принцип

    6 1 Отговор
    "финансов министър" би трябвало да е длъжност. Но понеже в театъра има "роли" , а не длъжности , то грешката е вярна-))
  • 10 един

    9 7 Отговор
    Платен лаладжия!Правителството отчаяно се нуждаело от парите на Европа,а ако не беше внесло плана и загубим 4,5млрд./или колкото са там/лева,друга песен ще запея тоя!Тогава ще има,квалификации от рода на "народни предатели","некадърници които изгубиха милиарди пари" и т.н.!
  • 11 Да обичаш на инат

    5 0 Отговор
    Много ПламеНофци
    Обръчи от фирми
  • 12 Умен по цялата глава

    4 1 Отговор
    Пламен Данаилов е кандидат за финансов министър от ИТН...Обаче никой не му е виновен ,че е в тази партия със Славчо чалгата начело в сглобка с БСП комунистите...Сега тръгнал акъл да дава ..
  • 13 Артилерист

    2 2 Отговор
    Асан премете държавните дружества и сега е награбил банките, с което най-много да предизвика някои да фалират и хората да си загубят сиромашките спестявания. Преди няколко дни правителството завидя колко богати били българите, защото имали много милиарди, спестени в банките!? Това е доста показателен знак, че като нищо може да посегнат на спестяванията на хората. Една от причините е, че май остъргаха хазната, натягайки се на американците с помощи за войната им в Украйна срещу Русия чрез укронацистите...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.