Отидете към основна версия

3 799 33

Огнян Дъскарев пред ФАКТИ: Въпросът сега е дали израелската армия ще влезе с танкове в Газа… (ВИДЕО)

  • огнян-
  • дъскарев-
  • израел-
  • хамас-
  • война

Тепърва „Хамас“ ще се сблъска с много сериозни проблеми, казва анализаторът

Снимка: Факти.бг

От няколко месеца Израел се разтърсва от вътрешни проблеми. Стотици хиляди по улиците искат оставката на премиера Нетаняху, който иска да направи промени в Закона за съдебната власт. Така че месните „жълтопаветници“ в Израел, ако мога така да ги охарактеризирам, искат да свалят премиера. В момента ситуацията в Израел, погледната във вътрешен план, е отслабена. И вероятно това е повлияло на „Хамас“ да използва този политически момент за постигане на целите си. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ журналистът и преводач Огнян Дъскарев.

„И в голяма степен „Хамас“ успя. Но палестинците не взеха предвид едно - че в такива случаи израелският народ се обединява. Независимо кой е на власт, кой е премиер, кой е военен министър. Тепърва „Хамас“ ще се сблъска с много сериозни проблеми. Въпросът и цялата работа опират до това дали израелската армия ще организира сухоземна операция в Газа, дали ще вляза с танковете... Аз мисля, че ще го направят“, обяви гостът.

„Има много версии защо това се е случи и дали Израел е бил изненадан от тази атака. Да, определено израелските тайни служби най-вероятно са разчитали, че това няма да се случи, защото „Хамас“ винаги са били смачквани след подобни нападения. Службите някак са се успокоили, но, както каза едни министър, сега не е време да се обвиняваме и да разследваме, сега е време за война. Вярно е, че Израел бяха изненадани факт, но никой не го обяснява. Ще има време за анализи“, каза още Дъскарев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.

Свързани новини