Отидете към основна версия

4 248 33

Николай Хаджигенов пред ФАКТИ: Вътрешният министър от кандидатура на ПП-ДБ се оказа, че е човек на ГЕРБ и ДПС (ВИДЕО)

  • мвр-
  • министър-
  • бойко-
  • борисов-
  • сглобка-
  • служители-
  • бити-
  • протест

Служителите на МВР се изживяват като инквизитори, като палачи, като наказатели, а това е огромният проблем на системата, казва юристът

Снимка: Факти.бг

Бойко Борисов е хитрец на примитивно ниво, но е стратег. И какво се оказа, че сегашният вътрешен министър, който беше кандидатура на ПП-ДБ, изведнъж се оказа, че реално е човек на ГЕРБ и ДПС. Това го знаехме и без да ни го казват, но сега се видя чудесно. ПП-ДБ ни излъгаха и за министъра, и за всичко останало, което правят. Аз не ги понасям още от самото начало и преди „сглобката“. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Николай Хаджигенов.

„Цялото МВР се съпротивляваше срещу мен в Комисията в 46-ото за битите под колоните на МС. Вътрешният министър Бойко Рашков тогава съдейства. Но системата МВР се противопостави и на него, защото укриваха данни и доказателства. И така в купищата други неща които поисках и ми дадоха, получих и онова дребно зрънце, което успяхме да излъчим като доказателства. Всичко беше много трудно. Ако им бях казал, че това е там, защото знаех къде се намира, нямаше да ми го дадат. И делата още си седят и не се гледат. Боби Сарафов, който е по професия милиционер, докато е главен прокурор, това дело ще си остане в следствието“, добави юристът.

„МВР днес е точно такова нещо, каквото беше милицията от създаването си през 50-те години на миналия век. Служителите на МВР се изживяват като инквизитори, като палачи, като наказатели, а това е огромният проблем на системата. Ниско интелектуално ниво на хората, лош психологически профил. Тези хора аз не бих ги взел да пазят паркинг“, добави Хаджигенов.

„Изгледах клипове цяла нощ след протестите и видях едно и също нещо - купища въоръжени маскирани и без отличителни знаци полицейски служители как бият хора, които не правят нищо. Видяхме човек с избити три зъба. И не ми обяснявайте, че министърът не отговаря пряко за полицията. Той затова е министър. И ето затова е добре министрите на МВР да бъдат външни системата. Така е по цял свят“, каза още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.

Свързани новини