Отидете към основна версия

3 721 39

Войслав Тодоров пред ФАКТИ: ГЕРБ трябва да бъдат извадени категорично от властта в София (ВИДЕО)

  • войслав-
  • тодоров-
  • софия-
  • кмет-
  • община-
  • председател-
  • съвет-
  • топлофикация

Пред столицата има три варианта за управление, казва общинският съветник

Снимка: Факти.бг

„Спаси София“ винаги са били категорични и то много повече от ПП-ДБ, че не биха сключили договор с ГЕРБ за управление в Столична община. Ако го направят, ще е ужасно предателство към избирателите. Пред столицата има три варианта за управление. Да управляват ПП-ДБ с ГЕРБ, да управляват ПП-ДБ групата на БСП - колкото и да звучи имагинерно, третото е да се избере председател извън ПП-ДБ. Това означава коалиране на всички останали. Едно трябва да е ясно. ГЕРБ трябва да бъдат извадени категорично от властта в София. След 18 години трябва да кажем край, баста. Вижте, до момента не е започнала не само работата на Общинския съвет, а не е направено и нещо елементарно да се поправи път за избор на председател на Общинския съвет. Бяха водени разговори, но говорихме политики. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Войслав Тодоров, общински съветник в София от БСП.

„Всичко това беше ужасно закъсняло. Към момента на разговорите ПП-ДБ имаха кандидат за председател на Общинския съвет, от БСП също имахме кандидат. И нашият кандидат, и техният стига до балотаж. Как ние да подкрепим техния“, попита гостът.

„Колкото и да казваме, че в София местната политика не е лява или дясна, това не е съвсем така. Просто има неща, които наистина ни разделят. Те искат да обединят всички транспортни дружества в едно това, но не разбират спецификите на самите транспортни дружества. Автобуси и трамваи заедно - те чисто физически са в отделните депа. Едно механично обединение няма да донесе нищо. За нас Паметникът на Съветската армия е абсолютна червена линия. Ние казваме, че „Топлофикация“ трябва да остане общинско дружество, те мислят друго. Също така трябва да преразгледаме това четвърто допълнително споразумение, което беше сключено в последния момент от администрацията на Фандъкова за удължаване на концесията на „Софийска вода“ с още осем години. Ние сме внесли доклад, с който искаме да има Временна комисия в общината, която да преразгледа това решение, защото, освен всичко, това решение е взето незаконно и е подписано в противоречие със законовите изисквания. Искахме КЕВР предварително, преди самото подписване, да дадат становище. Въпреки това Фандъкова в края на август се скрива, а заместник-кметът по социалната политика подписва концесията с още осем години. Становището на КЕВР за удължаване на концесията е негативно. Какво направиха…“, добави още Тодоров.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 16 гласа.

Свързани новини