Отидете към основна версия

4 769 25

Методи Лалов пред ФАКТИ: Сарафов трябва да бъде изхвърлен от съдебната система (ВИДЕО)

  • методи-
  • лалов-
  • съдия-
  • сарафов-
  • зартова-
  • гешев-
  • цацаров

Оставката на Зартова е предизвикана вместо да бъде уволнена или наказна, обяви юристът

Снимка: Факти.бг

Ще се върна назад в спомените си, защото аз подадох оставка като председател на Софийския районен съд, а сега Зартова подава оставка като шеф на Софийската районна прокуратура. Аз подадох оставка заедно с моите заместници едновременно. Това беше наше решение. Подадохме оставка, за да предизвикаме процеси, за да покажем несъгласие с политиката на работа в съдебната система. Искахме да говорим отново за зависимостите. Невена Зартова сега подава оставка, след като има натиск от главния прокурор. Оставката на Зартова е предизвикана вместо да бъде уволнена или наказна. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Методи Лалов.

„Тя подава оставка, а заместниците ѝ подават оставки половин час по-рано от нея, разграничавайки се от нея. Тези хора са част от нейния екип и каквото и да е правила тя, то е с тяхното знание. Да подадеш оставка преди своя ръководител какво е – опитваш се да намалиш щетите ли. Вижте, тези хора са били част от нейния екип. Ако тя е правила нещо и те не са били съгласни, да го огласят, да излязат и да кажат, както аз съм разказвал за много случаи в съдебната система. Сега много бързо ще забравим, някак ще се прокраднат тези заместници, някъде ще станат ръководители, защото са се харесали на Сарафов. Отвратително е това, което страва. Съдебната система от години страда от подбор на кадри, без разбиране за държавност, без разбиране за професията, без отношение към гражданите и към работата си“, сподели още юристът.

„Сарафов няма нито морално, нито професионално право да говори и да прави каквото и да е в съдебната система. Сарафов трябва да бъде изхвърлен от съдебната система. Той бе дясната ръка на Гешев, тъй като беше негов заместник-главен прокурор и ръководител на следствието. Беше дясната ръка на Цацаров, но се компрометира. Хора като Сарафов не могат да се променят за една нощ, защото тези хора са създали теза ситуация, която е в момента. Сарафов е онзи, който се ръкува пред ресторанта „Осемте джуджета“ с Пепи Еврото и е щастлив и усмихнат на снимката. Очевидно са били в близки отношения. Този човек няма да доведе до очистване на съдебната система. Каквото и да прави - това е театър. Сега Сарафов се възползва от ситуацията и отново излиза на преден план“, каза още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 42 гласа.

Свързани новини