Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 15:36 4 720 25

Методи Лалов пред ФАКТИ: Сарафов трябва да бъде изхвърлен от съдебната система (ВИДЕО)

  • методи-
  • лалов-
  • съдия-
  • сарафов-
  • зартова-
  • гешев-
  • цацаров

Оставката на Зартова е предизвикана вместо да бъде уволнена или наказна, обяви юристът

Методи Лалов пред ФАКТИ: Сарафов трябва да бъде изхвърлен от съдебната система (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Ще се върна назад в спомените си, защото аз подадох оставка като председател на Софийския районен съд, а сега Зартова подава оставка като шеф на Софийската районна прокуратура. Аз подадох оставка заедно с моите заместници едновременно. Това беше наше решение. Подадохме оставка, за да предизвикаме процеси, за да покажем несъгласие с политиката на работа в съдебната система. Искахме да говорим отново за зависимостите. Невена Зартова сега подава оставка, след като има натиск от главния прокурор. Оставката на Зартова е предизвикана вместо да бъде уволнена или наказна. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Методи Лалов.

„Тя подава оставка, а заместниците ѝ подават оставки половин час по-рано от нея, разграничавайки се от нея. Тези хора са част от нейния екип и каквото и да е правила тя, то е с тяхното знание. Да подадеш оставка преди своя ръководител какво е – опитваш се да намалиш щетите ли. Вижте, тези хора са били част от нейния екип. Ако тя е правила нещо и те не са били съгласни, да го огласят, да излязат и да кажат, както аз съм разказвал за много случаи в съдебната система. Сега много бързо ще забравим, някак ще се прокраднат тези заместници, някъде ще станат ръководители, защото са се харесали на Сарафов. Отвратително е това, което страва. Съдебната система от години страда от подбор на кадри, без разбиране за държавност, без разбиране за професията, без отношение към гражданите и към работата си“, сподели още юристът.

„Сарафов няма нито морално, нито професионално право да говори и да прави каквото и да е в съдебната система. Сарафов трябва да бъде изхвърлен от съдебната система. Той бе дясната ръка на Гешев, тъй като беше негов заместник-главен прокурор и ръководител на следствието. Беше дясната ръка на Цацаров, но се компрометира. Хора като Сарафов не могат да се променят за една нощ, защото тези хора са създали теза ситуация, която е в момента. Сарафов е онзи, който се ръкува пред ресторанта „Осемте джуджета“ с Пепи Еврото и е щастлив и усмихнат на снимката. Очевидно са били в близки отношения. Този човек няма да доведе до очистване на съдебната система. Каквото и да прави - това е театър. Сега Сарафов се възползва от ситуацията и отново излиза на преден план“, каза още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    60 4 Отговор
    Само Народния съд ще реши проблемите на България.
  • 2 А дано

    51 2 Отговор
    Ама надали
    Нема да има кой да пази
    Чекмеджанчо и магнитчо
  • 3 ТаУмВзе

    32 0 Отговор
    От кога съществува Съдебна Система?
  • 4 Юрист

    50 1 Отговор
    Дано убийствата да продължат
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Естествено че ако

    21 1 Отговор
    не успеят да разтят извършителите на последните поръчкови убийства те ще продължат защото се опитват да скъсат на стария гущер опашката защото новите искат естествено....... нова опашка.
    Свои хора ръженчета бушончета от своето близко обкръжение.
    Новите прочистват и овладяват местата на старите играчи в този,, бизнес,,.
  • 9 1234

    26 3 Отговор
    Сарафов служи на сарая и за това ще изкара още поне два мандата, като главен прокурор. А то димбел до месец два е на бунището!
  • 10 Боко Праните Гащи

    22 0 Отговор
    Борислав Боби Сарафов. Що за презиме?
  • 11 факт

    37 0 Отговор
    Сарафов изобщо не трябваше да застава на мястото на Гешев след като публично беше осветен за 8-те джуджета, необяснимото забогатяване на родата му и разговора му с Гешев след атентата. За внимателния наблюдател обаче също толкова интересни са имената на съдии, които безспорно имат участие в схемите на Божанов. Днес излязоха още медийни публикации, проследяващи връзките на действащи съдии с Божанов. По нишката се стига също и до върховни административни съдии, а тази нишка води до Банкя през Цветанов. Нима ВСС ще си затвори очите за фактите и този път? Или във ВСС също има съдии посещавали СС клуб или притесняващи се от това какво се крие в СРС-та от подслушвания на магистрати, за които се преполага кой все още ги съхранява. В тази ситуация са нужни извънредни мерки за тотална чистка в съдебната система, иначе тя има опасност да се случи по трудния начин, защото положението е станало нетърпимо.
  • 12 браво и аз като други

    14 0 Отговор
    мислех след репортажите за оставки, разпити на пепи с тея по 10 20 000 евро бонуси на прокурори . после реших че е било лъжа . шефа ти ако знае че лапаш за да помагаш на хора на неговия шеф или непознати , а познати на еврото , ами ще ти скрои номер . Ама сарафоф да стане големия шеф , пепи да духне , да стрелят божанов дето не сме го чували . айде гешев нашумя с бобокови . те са невинни . диктатура прави по всяко дело в спецпрокуратурата . влияе на изхода . не е в затвора . сега със сарафов разчистват опоненти - 100 процента . хахаха уж много скарани , божанов скаран с гешев . гешев беше на бойко . имитираше го . баща му взе на 8 джуджета там някви работи .
  • 13 пери

    30 0 Отговор
    Ако просто е изхвърлен, ще е много удобно за него. А затвор кога?
  • 14 Обективен

    14 0 Отговор
    Много точен коментар. Сарафа трябваше да е наричан с гешев
  • 15 Сарафов

    22 0 Отговор
    Осмото джуже
  • 16 Аз съм веган

    20 0 Отговор
    Лицето Борислав Боби Сарафов е за затвор.
  • 17 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    18 0 Отговор
    Омръзна ми да гледам снимката на Нотариуса по телевизията! Време е да пуснат други снимки , повече да са!

    Коментиран от #22

  • 18 Горският си знае работата

    15 0 Отговор
    Сарафов - това е несериозно ,даже обидно или по скоро гавра с това на което му се казва право ! С тия джуджета става интересно. Все пак да видим ,кой боклук ще е следващия.
  • 19 пенсионер

    10 0 Отговор
    какво е виновен сарафовто целата правосъдна система е коромпирана -съдии адвокати вещи лица та и прокурори са коромпирани до костите на мазака си а ицата иванов 20 години депотат половин стаж за пенсия щял да управи съдебвната система вятър и мъгла вън от политиката такива
  • 20 боко

    8 0 Отговор
    Само с изхвърляне от системата лесно ще се отърве има го сниман с Еврото,джуджетата да мине през СЪД
  • 21 Мъжете трябва да се разследват от

    7 0 Отговор
    Военна прокуратура и военен съд
    и военна полиция щото са с чин от запаса
    Цивилните прокуратури да си обгрижват тези които не са били в казармата като жените
  • 22 Нямат други снимки

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Камерите в заведението са камуфлаж по закон нямаш право да снимаш някой без разрешение от снимания
  • 23 Тома

    7 0 Отговор
    Не сарафа трябва направо да кацне при бай Ставри
  • 24 Батето

    3 0 Отговор
    На часа!Да каже какво е правил някоко пъти в "8те джуждета".И този висш магистрат...Майко мила.Чакайте правосъдие.
  • 25 питек от симеоново

    0 0 Отговор
    Без Сарафа, прокуратурата ще бъде без най големия си мозък! Другият мозък беше покрит с каскет и не блестеше много!