Отидете към основна версия

7 152 18

Димитър Стоянов пред ФАКТИ: Свидетел твърди, че Еврото е получил 500 000, за да се започне разследване на Къро (ВИДЕО)

  • димитър-
  • стоянов-
  • еврото-
  • пепи-
  • сарафов-
  • прокуратурата

Смята се, че и Пепи Еврото и Алексей Петров са имали огромен архив, който би бил много интересен, казва журналистът

Снимка: Факти.бг

В момента ние вече се позоваваме на свидетелски показания в рамките на досъдебно производство, което е водено в Софийската районна прокуратура, а показанията са събирани компетентно. В случая за тези престъпления, за тези корупционни престъпления имаме очевидно събиране на информация от компетентен орган, от двама прокурори, един от които - както господин Бойко Рашков спомена, става обект на разследване заради разследването, което води срещу Пепи Еврото. В тези показания на двама свидетели по делото срещу Петьо Петров имаме две неща. Първото е, че ръководители и заместник-ръководители в Софийска градска и апелативна прокуратури са посещавали ресторанта „Осемте джуджета да се "отчитат", а там е сниман и и. ф. в момента главен прокурор Борислав Сарафов, който е бил чест посетител. Другото, което се твърди от един от защитените свидетели под №24, е, че Пепи Еврото е получил 500 хиляди от заинтересовани лица, за да започне Софийска градска прокуратура да разследва и да повдигне обвинение на Красимир Каменов – Къро. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ журналистът от сайта Bird.bg Димитър Стоянов.

„Това е постигнато през влияние от един от заместник-административните ръководители на звеното, която пък се пада съпруга на административен ръководител в Софийската апелативна прокуратура. Всъщност, тези показания независимо дали биха били приети с голяма степен на доверие от страна на съда в един евентуален бъдещ процес, биха били много силни. Тези показания съществуват в правния мир, взети са от компетентен орган, взети са в рамките на досъдебно производство и никой не отрече тяхната достоверност. Повдигнато ли е обвинението към момента? Не е повдигнато. Имаме привличане на Еврото като обвиняем, но имаме и решение на горестоящ прокурор, който отменя повдигнатото обвинение. Това е много рядко срещана практика. Ето това е много показателно как се ръководи прокуратурата от временно изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов“, добави гостът.

„Прокуратурата прави всичко възможно да освободи от наказателна отговорност господин Еврото. Това са моите лични наблюдения. Просто фактите съответстват в тази посока. Прокуратурата успя да издейства европейска заповед за задържане по отношение на Цветан Василев, собственик на фалиралата КТБ, но не успя да постигне такава по отношение на сочения за най-влиятелната личност в съдебната система Петьо Петров-Еврото. Това, само по себе си, показва нежелание. Най-малкото прокуратурата, вероятно и с активното съдействие на Софийския градски съд, не искат да бъде обявен за издирване този толкова ключов фактор във функционирането на съдебната власт в България. Смята се, че Пепи Еврото и Алексей Петров са имали огромен архив, който би бил много интересен“, каза още Стоянов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 33 гласа.

Свързани новини