Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 15:38 7 072 18

Димитър Стоянов пред ФАКТИ: Свидетел твърди, че Еврото е получил 500 000, за да се започне разследване на Къро (ВИДЕО)

  • димитър-
  • стоянов-
  • еврото-
  • пепи-
  • сарафов-
  • прокуратурата

Смята се, че и Пепи Еврото и Алексей Петров са имали огромен архив, който би бил много интересен, казва журналистът

Димитър Стоянов пред ФАКТИ: Свидетел твърди, че Еврото е получил 500 000, за да се започне разследване на Къро (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

В момента ние вече се позоваваме на свидетелски показания в рамките на досъдебно производство, което е водено в Софийската районна прокуратура, а показанията са събирани компетентно. В случая за тези престъпления, за тези корупционни престъпления имаме очевидно събиране на информация от компетентен орган, от двама прокурори, един от които - както господин Бойко Рашков спомена, става обект на разследване заради разследването, което води срещу Пепи Еврото. В тези показания на двама свидетели по делото срещу Петьо Петров имаме две неща. Първото е, че ръководители и заместник-ръководители в Софийска градска и апелативна прокуратури са посещавали ресторанта „Осемте джуджета да се "отчитат", а там е сниман и и. ф. в момента главен прокурор Борислав Сарафов, който е бил чест посетител. Другото, което се твърди от един от защитените свидетели под №24, е, че Пепи Еврото е получил 500 хиляди от заинтересовани лица, за да започне Софийска градска прокуратура да разследва и да повдигне обвинение на Красимир Каменов – Къро. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ журналистът от сайта Bird.bg Димитър Стоянов.

„Това е постигнато през влияние от един от заместник-административните ръководители на звеното, която пък се пада съпруга на административен ръководител в Софийската апелативна прокуратура. Всъщност, тези показания независимо дали биха били приети с голяма степен на доверие от страна на съда в един евентуален бъдещ процес, биха били много силни. Тези показания съществуват в правния мир, взети са от компетентен орган, взети са в рамките на досъдебно производство и никой не отрече тяхната достоверност. Повдигнато ли е обвинението към момента? Не е повдигнато. Имаме привличане на Еврото като обвиняем, но имаме и решение на горестоящ прокурор, който отменя повдигнатото обвинение. Това е много рядко срещана практика. Ето това е много показателно как се ръководи прокуратурата от временно изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов“, добави гостът.

„Прокуратурата прави всичко възможно да освободи от наказателна отговорност господин Еврото. Това са моите лични наблюдения. Просто фактите съответстват в тази посока. Прокуратурата успя да издейства европейска заповед за задържане по отношение на Цветан Василев, собственик на фалиралата КТБ, но не успя да постигне такава по отношение на сочения за най-влиятелната личност в съдебната система Петьо Петров-Еврото. Това, само по себе си, показва нежелание. Най-малкото прокуратурата, вероятно и с активното съдействие на Софийския градски съд, не искат да бъде обявен за издирване този толкова ключов фактор във функционирането на съдебната власт в България. Смята се, че Пепи Еврото и Алексей Петров са имали огромен архив, който би бил много интересен“, каза още Стоянов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обективен

    48 2 Отговор
    Ама това и Слави Ангелов го каза, но никой не го чу
  • 2 Тити

    26 1 Отговор
    А казват че Българите били бедни.

    Коментиран от #6

  • 3 Красимир Петров

    58 4 Отговор
    Държавата е прогнила и разядена от мафията.Пеевски-Доган-Борисов би трябвало да са в затвора до живот.
  • 4 Мафията ,

    46 1 Отговор
    магистрати и политици жонглират с милиарди пред очите на всички ни , десетки години !
  • 5 Чекайте съдебна рИформа

    26 1 Отговор
    Новоизбраната разследваща ГП "смачка" и първия към нея сигнал,а именно произхода на имуществото на и.ф.Та дет го казваха префи рИформата КОЙ ще разследва разследващия ГП,ъъъъ?
  • 6 Дом

    28 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тити":

    Пари има достатъчно, но само за определени хора. Обикновено алчни, зли и подли хора.
  • 7 дом

    15 2 Отговор
    Нелепо е за Къро да се плаща, като той можеше да бъде затворен за 1000 години, само с първата папка в прокуратурата.
  • 8 Потрошенко

    6 0 Отговор
    Гривната не е съгласен
  • 9 Да де

    24 2 Отговор
    И как ще се освободи България от мафиотската хватка на съдебната ни система, след като най-големите български престъпници са депутати, прокурори и съдии?!

    Коментиран от #17

  • 10 ЕЛИ

    15 3 Отговор
    В ПРОКУРАТУРАТА В ЦЯЛ СВЯТ Е ПОД ВЛАСТТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ЕТО РЕЗУЛТАТА ОТ НЕЗАВИСИМИТЕ ПРОКУРОРИ
  • 11 Никой

    24 3 Отговор
    Щом на бившия вътрешен министър и действащ депутат на ГЕРБ Младен Маринов брат му е бил шофьор и телохранител на Пепи Еврото, някой съмнява ли се ,че Толупа не е посветен в заверата. Без негово знание и разрешение нищо в парламентарната му собствена група и в криминалния бизнес не се случва. Напъните за промяна в правораздавателната система са обречени на тотален крах, с някое друго дисциплинарно наказанийце за прах в очите на простолюдието.
  • 12 Най корумпираната система

    12 0 Отговор
    в България е съдебната! И всички го знаят!Вземат пари от всички,за всичко! Всички корумпета са милионери с офшорни сметки/в повечето случаи на подставени лица или роднини/!И службите го знаят,и ...нищо!Целия Държавен апарат е като една ОПГ,която при пробив,прави всичко възможно да си защити корумпираната система!А Народа-народа кучета го яли! Едно куче има повече права от един Българин!
  • 13 Йеронимус БОШ

    9 1 Отговор
    Всичко е една БОЙКОВЩИНА , комбинирана с ПЕЕВЩИНА ! Резултатът го виждаме - разпад на държавността , морала и законите !
  • 14 анонимен

    5 0 Отговор
    "Прокуратурата прави всичко възможно да освободи от наказателна отговорност господин Еврото". Е как иначе, като прокуратурата в момента се ръдоводи от джуджетата. Всички наказателни акции срещу прокурори от СРП и Зартова искат да внушат само едно- не пипайте джуджетата. От бутафорното обвинение повдигнато на Пепи еврото нищо няма да излезе и поръчковия прокурор от отдел"специализиран" СГП го знае много добре. То е за замазване на очите на обществото. Сериозното обвинение срещу еврото е прекратено.
  • 15 хмм

    6 0 Отговор
    Мен Еврото, за който дори не се знае жив ли е, не ме интересува. Интересуват ме живите и действащи съдии и прокурори, които продават правосъдието сякаш им е бащиния. Всеки, който е влизал в съда с имотен спор, знае за какво става дума. Не платиш ли, губиш делото и плащаш разноските. Необяснимото забогатяване на магистратите трябва да бъде поставено във фокуса на разследването, както и изключително ниските цени, на които закупуват имоти. Всичко под лупа - ВСС, ВКС, ВАС, СГС, апелативни съдилища и прокуратурите към тях. Всичко до последната подробност трябва да бъде изкарано и обявено публично. Темида се е превърнала в лека жена, която се продава срещу съответната сума, сборът от тези суми за година са милиони евро, защо те всички вече са Евро-та, левът отдавна не се котира.
  • 16 даааа

    3 0 Отговор
    Който е предлагал парите ,най -вероятно го е поръчал.Кой ги е предлагал????
  • 17 Ами, трябва ние

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Да де":

    Да я освободим! Сама няма да се освободи, байно! България - това сме ние, българите!
  • 18 Фоли

    1 0 Отговор
    ТОВА ВАЖИ ЛИ И ЗА ПРОКУРОР ЕМИЛИЯ РУСЕНОВА ОТ ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА?