Отидете към основна версия

2 754 9

Калин Тодоров пред ФАКТИ: Проблемът на Иван Гешев е, че казва само част от истината (ВИДЕО)

  • калин-
  • тодоров-
  • борисов-
  • пеевски-
  • иван-
  • гешев-
  • главен прокурор

Виждаме все още една уникална симбиоза между демократичните сили и задкулисието, казва журналистът

Снимка: Факти.бг

Виждаме все още една уникална симбиоза между демократичните сили и задкулисието в една „сглобка“, а след това тази „сглобка“ се разглоби. Аз очаквам, че тези събития, свързани с отстраняването на Иван Гешев от поста главен прокурор, ще повлияят върху изборите и резултатите от тях. Очаквам да повлияят и върху следващата „сглобка“, която според мен отново ще бъде сглобена между тези, които назовават себе си демократични сили и задкулисието. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ журналистът Калин Тодоров.

„Мисля , че проблемът на Иван Гешев е в това, че той казва само част от истина. По-точно тази част, която е в негов интерес. Той не говори за неговото създаване, не говори за своите връзки с Делян Пеевски, а за връзките си с Борисов. Нали си спомняте, че имаше един запис, в който Гешев се обръща към Борисов с „шефе “ и как двамата се правят на луди. Но това не означава, че Иван Гешев не говори и истини. Една от тези истини е, че в основата на силовото му сваляне от поста стои Борисов. Когато задкулисието разлюби Иван Гешев и предпочете да го превърне в изкупителна жертва, тогава той се опита да се еманципира и опита да свали имунитета на Борисов, да възобнови делото „Барселонагейт “. Нали и самият Гешев каза, че ако е останал на поста още, е щял да арестува Борисов“, добави Тодоров.

„Нека си спомним и как му бе поднесено предложение на Гешев първо с моркова, а след това с тоягата. Имаше предложение да стане посланик в Турция или в Израел и когато отказа, получи едно писмо. Всичко това е станало по диктовка на Борисов и на Пеевски. Когато Гешев падна, демократичните сили се надяваха, че с това сваляне на главния прокурор ще може да започне някаква съдебна реформа, а това се оказа абсолютна илюзия“, каза още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини