Отидете към основна версия

2 453 27

Никола Вапцаров пред ФАКТИ: ПП имаха наглостта да узурпират протеста, а след това го продадоха (ВИДЕО)

  • никола-
  • вапцаров-
  • солидарна българия-
  • герб-
  • избори-
  • сглобка

Просто не виждам двигател в обществото, който може да предизвика нова силна политическа вълна, казва кандидатът за депутат от „Солидарна България“

Снимка: Факти.бг

ПП имаха наглостта да узурпират протеста, а след това го продадоха. Нали обясняваха как няма да влязат в „сглобка“ с ГЕРБ и ДПС, а го направиха. И там им беше прекрасно, но дойде момент, в който не се разбраха как да си поделят баницата. Вижте, ПП вече никога няма да могат да водят протеста, защото масата от българския народ ги видя какви са едни продажници. Голям проблем в момента е това, че го няма истинското гажданско движение. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Никола Вапцаров, кандидат за депутат от „Солидарна България“.

„Кабинетът „Борисов“ 3 изкара мандата си, защото имаше едни здрави патерици – патриотите от ВМРО и НФСБ. Сега, в следващия парламент, може би ГЕРБ и ДПС няма да имат толкова здрави патерици, но пак ще имат доста стабилни основи, за да си изкарат един мандат. А вече бетонирани във властта, трудно ще могат да бъдат изместени независимо от протестите, независимо от последващи избори. Не виждам някакво сериозно събитие политическо в България, ако си спомним за вдигнатия юмрук на президента, за да може да се взриви обществото пак и да потърси промяна. След това видяхме партии, създадени от президента и вкарани във властта, но и те направиха всичко възможно тази единствена институция, която имаше някакъв авторитет, да бъде окаляна“, сподели още Вапцаров.

„Просто не виждам двигател в обществото, който може да предизвика нова силна политическа вълна. Единственото, което може да се направи, е да ги изхабим чрез избори, продължителни. Така ще им се блокира възможността за каквато и да било „сглобка“, ръцете им ще са абсолютно вързани за по-дълго време. И вече през това време да се стигне до някаква политическа криза, която да породи процеси в държавата, да породи недоволства, които да донесат нова вълна на политическата сцена“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 32 гласа.

Свързани новини