Отидете към основна версия

5 299 45

Татяна Дончева пред ФАКТИ: Борисов и Пеевски са в абсолютна зависимост през закона „Магнитски“ (ВИДЕО)

  • татяна-
  • дончева-
  • борисов-
  • пеевски-
  • избори-
  • магнитски

Нали не сме забравили, че Пеевски беше човекът, който прибра „лъвския пай“ от КТБ, който отиде в руски ръце, казва гостът

Снимка: Факти.бг

Бойко Борисов и Делян Пеевски са в абсолютна зависимост, смея да кажа повече от всеки друг, през закона „Магнитски“. През този закон американската държава си отвори възможности да блокира пари навсякъде по света. Това може и да не засяга хората като нас, които нямат сметки в чужбина и не им трябват, но за хора, които имат значителни пари в чужбина, за тях е проблем. Истинският лост за въздействие върху Пеевски е „Магнитски“. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Татяна Дончева от коалиция „Левицата“.

„Пеевски е свързан с външнополитическа тенденция, която категорично обслужва интересите на хора, които водят войната в Украйна. Нали не сме забравили, че Пеевски беше човекът, който прибра „лъвския пай“ от КТБ, който отиде в руски ръце. Нали не сме забравил, че големият дял от парите в КТБ бяха от лондонския клон на банката на Путин, не сме забравили още много други неща, които свързват Пеевски с Русия, както и Бойко Борисов с Русия. По времето на управлението на Бойко Борисов бяха изпълнени много ангажименти към Русия. Те са толкова хванати, че на Бойко Борисов му се нареди да даде властта, след като беше спечелил изборите, на втората политическа сила. А той е самолюбив човек. Аз смятам ,че ако нямаше такива зависимост, която той трябваше да изтърпи без възражение, това нямаше да се случи. А самият Пеевски не знае, че дори и когато държиш всички козове в ръцете, грубото поведение е забранено в политиката, наглото поведение в политиката е забранено“, добави Дончева.

„Днешният въпрос пред България е да се стремят гражданите към излъчването на представители - на първо време в парламента, а след това и в правителството, които са смислени хора и са със здрав гръбнак. Има такива исторически времена, когато и много да си некадърен, няма да си личи. Кой си спомня днес, че Десислава Атанасова беше министър на здравеопазването и то доста дълго време, че Екатерина Захариева бе министър на половината министерства – разбираше от половината ресори. Независимо от това днес трябва да се знае, че в тези смутни времена, когато пластове се разместват, когато великите сили желаят да разпределят сферите на влияние и на Балканите, и на изток от нас, трябва да има управа, която е в състояние да разбира какво се случва“, сподели още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 34 гласа.

Свързани новини