Отидете към основна версия

7 612 19

Как работеше Горица Кожарева в Сметната палата? Петър Славов пред ФАКТИ (ВИДЕО)

  • петър-
  • славов-
  • кожарева-
  • сметна-
  • палата-
  • горица-
  • цветан-
  • цветков

Явно притесненията на много хора бяха свързани с това Цветан Цветков да не се върне на работа и да не направи ревизия, за шестте месеца, в които беше не-законно и противоконституционно отстранен от длъж-ността, казва юристът

Снимка: Факти.бг

Нека да си спомним как работеше Горица Кожарева в Сметната палата. След като бившият шеф на палатата Цветан Цветнокв бе възстановен от съда, защото бе махнат неправомерно, тогава тя – като зам-председател на палатата, издаде две заповеди. Първо тя спря достъпа до Сметната палата на всички граждани - в желанието си да спре Цветков, а след това се усети, че това е гаф, и във втората заповед посочи Цветков пименно, за да не бъде допускан. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Петър Славов.

„Това е все едно ваш подчинен, вашият заместник да ви забрани да влизате в редакцията на ФАКТИ. Тук не става въпрос за каква да е работа, а става въпрос за Сметната палата - един висш държавен орган. Сагата беше доста продължителна, бе отразена по медиите как не беше допускан господин Цветков и поведението на Горица Кожарева. Другото много скандало нещо бе поведението на депутатите в парламента, включително и тези, които се надяваме да представляват демократичната общност и защитават върховенство на пра-вото. Те, заедно с ГЕРБ, възложиха на госпожа Кожарева да бъде изпълняваща функциите председател на Сметната пола, за да не бъде допуснат господин Цвет-ков. Това е показателно за отношенията на определени хора и към върховенството на правото, и към спазването на закона. Ясно е, че някой ѝ е звънял, но е проблем, когато си на висш държавен, да не проявиш характер. Ясно е, че най-различни представители на политическите партии отправят определени искания, но вече е въпрос на характер, на интегритет да можеш да кажеш "не“, сподели още юристът.

„Явно притесненията на много хора бяха свързани с това Цветан Цветков да не се върне на работа и да не направи ревизия за шестте месеца, в които беше не-законно и противоконституционно отстранен от длъжността. Така лесно щеше да се види какви ревизии са били спрени, кой е бил „ударен“, кой е бил покрит и т.н.“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 48 гласа.

Свързани новини