Отидете към основна версия

1 128 0

Оправдаха Берлускони по делото за секс с непълнолетна

  • силвио берлускони-
  • оправдаха-
  • секс-
  • непълнолетна-
  • непълнолетни проститутки-
  • руби-
  • карима ал махруг

Един от мотивите за съдебното решение е, че липсва факт на престъпление; според адвокат на политика става дума за лични отношения

Снимка: АП/БТА

Апелативният съд в Милано издаде оправдателна присъда за бившия италиански премиер Силвио Берлускони по делото, в което той бе обвиняем за секс с непълнолетни проститутки, съобщи АНСА. Главно действащо лице в скандалната афера на 77-годишния политик е мароканската танцьорка Карима ал Махруг, по-известна с артистичния си псевдоним Руби.

Апелативният съд напълно отмени решение, излязло на първа инстанция през юни 2013 г., когато магнатът беше признат за виновен, че е ползвал секс услугите на непълнолетни момичета срещу заплащане. Тогава той бе осъден на 7 години лишаване от свобода и до края на живота си да не заема държавни постове.

Информацията за връзката на Силвио Берлускони с мароканската танцьорка се появи през 2010 г., след като момичето бе задържано за кражба. Тогава политикът позвънил в полицейското управление в Милано и разпоредил да пуснат Руби. По-късно се изясни, че девойката е участвала в частни партита във вилите на Берлускони.

За последните 20 години по отношение на бившия италиански премиер са завеждани около 80 дела с над 2500 изслушвания. Той е бил обвиняван в корупция, връзки с мафията, замесван е в секс скандали. На практика всички обвинения срещу него са били сваляни или поради давност, или защото е спечелвал делата в Апелативния съд.

Според признанието на един от адвокатите на бизнесмена – Франко Копи, това решение надминава и най-смелите им очаквания. Един от мотивите, с които Берлускони е оправдан, е поради отсътнввието на факт на престъпление. Друг от защитниците му, Филипо Диначи, заяви, че справедливостта е възтържествувала, че присъдата се базира на здравия разум и че случилото се е личен въпрос, който не засяга наказателното право.

Самият Берлускони напусна сградата на съда без коментар за журналистите, като само смъкна прозорчето на чакащия го автомобил, за да поздрави поддръжничка на своята партия „Форца Италия“, издигнала плакат в негова подкрепа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: