12 Юли, 2024 05:08 1 530 1

Въпреки съпротивата: Летище в Милано вече носи името на Силвио Берлускони

  • летище-
  • милано-
  • силвио берлускони

Най-много на това държеше транспортния министър и лидер на "Лига" Матео Салвини

Вече е официално, че летище "Малпенса" в Милано ще носи името на бившия премиер на Италия Силвио Берлускони, предаде БНР.

Това съобщи министерството на транспорта, ръководено от Матео Салвини. Уточнява се, че заповедта на Националния орган за гражданска авиация Enac, влиза в сила незабавно и от сега нататък летище "Малпенса", ще се нарича "Милано Малпенса - Международно летище Силвио Берлускони".

Най-много на това държеше транспортния министър и лидер на "Лига" Матео Салвини, напълно удовлетворен от резултата, уточняват медиите на Апенините.

През последните дни, недоволство летището да се преименува изразиха интелектуалци, опозиционните партии, синдикатите и граждани. Даже директорът на театър "Ла Скала" Доминик Майер подписа петицията на синдикатите, летище "Малпенса" да е на името на световноизвестната балерина Карла Фрачи.

От Демократическата партия искат Салвини да изясни по коя процедура се кръщава летището на Берлускони.

Читатели на електронните издания на ежедневниците като "Република", се възмущават, иронизират и искат летището да се нарича "Бунга, бунга" – най-емблематичната творческа мисъл на Берлускони за неговите партита.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    0 0 Отговор
    Така и софийското летище, един ден ще носи името ген. Борисов!
Новини по държави: