Отидете към основна версия

26 Август, 2014 11:41, обновена 26 Август, 2014 11:41 9 794 21

В Украйна заловиха руски десантчици - (Видео)

  • украйна-
  • русия-
  • десантчици-
  • донбас-
  • сепаратисти

Руските войници, които са заловени в Украйна, са преминали границата неволно. Това обявиха около 11 часа бъл. време. от руското министерство на отбраната.В Псовск тайно погребват двама загинали рейнджъри

Службата за сигурност на Украйна обяви, че е задържала в Донецка област на група руски десантчици, съобщава РБК.

Става дума за десетима души от 331 полк на 98-ма Свирска дивизия на Въздушно-десантните войски на Русия. В тях са намерени документи и оръжие.

Те били задържани близо до украинското село Дзеркале, което е разположено на около 50-тина км югоизточно от град Донецк, където е бастионът на проруските сепаратисти в Украйна.

Руските войници, които са заловени в Украйна, са преминали границата неволно. Това обявиха около 11 часа бъл. време. от руското министерство на отбраната. Войниците са преминали в Украйна при рутинна мисия в район, където граничната бразда не е била маркирана, уточнява ИТАР-ТАСС.

От ведомството уточняват, че войниците не са оказали съпротива при ареста си, което показвало, че те изпълнявали служебна задача по охрана.

Украинските медии съобщават за ескалацията на сраженията в източните райони на страната.

Командващият на батальон „Донбас“ дори е поискал от командването на антитерористичната операция в Киев подкрепления в района на Кутейниково.

Москва продължава да отрича обвиненията на Украйна, че изпраща военни и оръжия на нейна територия. Руските военни набези на украинска територия са сериозна ескалация на конфликта, не пропусна да припомни позицията на Държавния департамент съветникът на президента на САЩ Барак Обама по въпросите на националната сигурност Сюзан Райс.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: