Last news in Fakti

26 Август, 2014 09:32, обновена 26 Август, 2014 13:03 9 781 21

В Украйна заловиха руски десантчици - (Видео)

  • украйна-
  • русия-
  • десантчици-
  • донбас-
  • сепаратисти

Руските войници, които са заловени в Украйна, са преминали границата неволно. Това обявиха около 11 часа бъл. време. от руското министерство на отбраната.В Псовск тайно погребват двама загинали рейнджъри

Службата за сигурност на Украйна обяви, че е задържала в Донецка област на група руски десантчици, съобщава РБК.

Става дума за десетима души от 331 полк на 98-ма Свирска дивизия на Въздушно-десантните войски на Русия. В тях са намерени документи и оръжие.

Те били задържани близо до украинското село Дзеркале, което е разположено на около 50-тина км югоизточно от град Донецк, където е бастионът на проруските сепаратисти в Украйна.

Руските войници, които са заловени в Украйна, са преминали границата неволно. Това обявиха около 11 часа бъл. време. от руското министерство на отбраната. Войниците са преминали в Украйна при рутинна мисия в район, където граничната бразда не е била маркирана, уточнява ИТАР-ТАСС.

От ведомството уточняват, че войниците не са оказали съпротива при ареста си, което показвало, че те изпълнявали служебна задача по охрана.

Украинските медии съобщават за ескалацията на сраженията в източните райони на страната.

Командващият на батальон „Донбас“ дори е поискал от командването на антитерористичната операция в Киев подкрепления в района на Кутейниково.

Москва продължава да отрича обвиненията на Украйна, че изпраща военни и оръжия на нейна територия. Руските военни набези на украинска територия са сериозна ескалация на конфликта, не пропусна да припомни позицията на Държавния департамент съветникът на президента на САЩ Барак Обама по въпросите на националната сигурност Сюзан Райс.

Задържаните руснаци са дали показания, от които станало ясно, че на 23 август техният батальон е бил прехвърлен с влак в Ростовска област. Около 3 часа сутринта на 24 август тяхното подразделение е било вдигнато под тревога и качено на БТР и прехвърлено в Украйна.

Срещу задържаните е започнало наказателно производство. При техните разпити става ясно, че те са били уведомени от техните командири, че ще участват в учение. От страницата в руската социална мрежа „ВКонтакте“ става ясно, че единият от задържаните Егор Почтоев за последно е влизал на 21 август и е написал статус „В командировка“.

От украинското министерство на отбраната обявиха, че това са поредните руски наемници, които са хванати в Украйна да се бият на страната на проруските сепаратисти.

Залавянето на десантчици е ясен сигнал за намесата на Кремъл във вътрешните работи на нейна съседна страна, заявяват от Киев.

Новината за арестуваните руски десантчици в Донбас беше съобщена в навечерието на започващите в Минск многостранни преговори по иконимическата и политическата ситуация в Украйна между страните оъ Митническия съюз (Беларус-Казахстан-Русия), Украйна и ЕС.

На форума се очаква украинският президент Петро Порошенко да разговаря с руския си колега Владимир Путин.

От своя страна руският независим журналистически проект Slon.ru съобщи за тайно погребение на двама псовски десантчици, загинали при неизяснени обстоятелства.

От разследване на изданието става ясно, че единият загинал е Александър Осипов, който преди месеци е бил награден с медал за „За завръщането на Крим“.

Отличието е раздадено на участници в анексията на Крим от Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    5 3 Отговор
    Hahahahahahahahah,shte umra ot smjhah goljam cirk
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пецата

    4 2 Отговор
    Защо са накъсани видеата!? Явно тези не могат да си запомнят репликите, които трябва да кажат!
  • 4 Монго

    7 2 Отговор
    Полевите /бойни/ униформи на руските десантчици отдавна не са такива. Но знам ли, старшинката може да им ги е раздал от някой стар склад...
  • 5 Вежливые люди

    7 2 Отговор
    На Украине задержали сто десять с половиной марсианских военных с документами и оружие! В документах четко прописаны всех их имена и звания, количество щупалец и длина клювов. Об этом сообщает прес-служба СБУ: "Они дали показания, что летающая тарелка марсиан была передислоцированна на Луну, а около 3 часов ночи 24 августа подразделение было поднято по тревоге и получило приказ осуществить пеший марш-бросок на пункт Зазеркальный Донецкой области и чего-нибудь там захватить"
    Слава Незалежному Рейху! Хохлопитекам Сало!
  • 6 Змей Горянин

    8 2 Отговор
    Тъпите украинци да кажат колко пъти техните войски влизаха в Русия и колко от техните войници избягаха в Русия, колко пъти беше обстрелвана руската територия. По тази логика Русия отдавна трябваше да тръби "Украйна обяви война на Русия", но руснаците незнайно защо все още не го правят.
    Горното много ми прилича на поредната провокация, особено преди срещата на Путин и Порошенко. Май никой няма интерес гражданската война в Украйна да спира.
  • 7 Georgi Georgiev

    3 0 Отговор
    Кой иска тази война? Въпросът е риторичен ... много се надявам Русия да не влиза в отговора.
    Всичко ми изглежда като на объркали се с няколко километра новобранци!
  • 8 гост

    0 4 Отговор
    руски войници,заловени в Украйна: Ако беше моя воля, никога не бих влязъл. Смятам Украйна за независима държава и ако има някакви проблеми да си ги решават вътре, сами“, казва ефрейтор Иван Милчаков. „У нас по телевизията се говори, че бандеровците са лоши, а опълчението е добро. Но ето дойдох тук и попаднах в плен... Всичко ни се изясни пред очите... как са нещата всъщност. Ние дори не знаехме защо идваме тук... Идваме тук като пушечно месо, не знаем защо“, казва той. „Мога да кажа, че всичко е измама. Няма никакви учения тук. Техника, танкове, артилерия (са) участници в бойни действия тук, на украинска територия“, казва Сергей Смирнов. „Нищо не е както казват в нашите масмедии. А в нашите масмедии казват много неистини, ужасно много лъжат... Аз всъщност се запознах с тези хора тук, които се отнасят с нас както към братя славяни, но им е обидно, че тези братя славяни са дошли при тях с оръжие. Нещо, което не са очаквали от нас“, казва сержант Алексей Генералов. „Защо? Това не е нашата война...“, казва още той.

    Read more: http://europe.actualno.com/Predlagat-evropejskata-PRO-da-se-nasochi-kym-Rusija--news_46889.html#ixzz3BWiHQCA9
  • 9 Десислава Димитрова

    1 7 Отговор
    да бяха само тези десанчици ,а то чеченски и дегестански доброволци ,казаци от саврополския краи и всякаква криминална измет от русия.интересни са коментарите на путиновистите тук ,униформите в русия били други значи в киев са фашисти ,а европеиците лъжат!

    Коментиран от #10

  • 10 Змей Горянин

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Десислава Димитрова":

    Деска, спести си неграмотните коментари, малко сложно вече ми става да разбера какво точно искаш да кажеш.

    Коментиран от #13

  • 11 Хрисофор Карамфилов

    4 0 Отговор
    Ако тези момчета бяха пленени след някакви боѝни деѝствия ,може да се коментира за намеса.А те са се предали щом са видели украински униформи,и са разбрали,че са на друга територия.Ако Русия реши да помага,то няма да го направи с 10 човека .А когато си в плен винаги можеш да кажеш,това което искат от теб.

    Коментиран от #12

  • 12 Десислава Димитрова

    1 7 Отговор

    До коментар #11 от "Хрисофор Карамфилов":

    руските десантчици не разбрали къде са,а карамфилов?само да те питам каква е основната функция на десантни войски?
    ако не са знаели къде са трябва да си хвърлят тапиите!как ще коментираш ескортираната от тях техника?на кого са я карали по чия заповед ?

    Коментиран от #15

  • 13 Десислава Димитрова

    1 6 Отговор

    До коментар #10 от "Змей Горянин":

    змейчо,ще ти става все по-сложно пич!живота на такива като теб е обречен на сложнотия !
  • 14 Иван Господинов

    5 0 Отговор
    Кой ще се върже на тия самодейни постановки? Аз питам какво стана със самолета на Малайзийсите авиолинии . Какво излезе от проверките ? Кой е виновен и как ще бъде наказан. 300 човека умряха в миг заради простотията на някой великан на човешката мисъл.

    Коментиран от #16

  • 15 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Ако имаш малко представа от този род воѝски, десантните ,щеше да знаеш ,че тяхната основна роля не е да обикалят къра с бронетранспортьор.Никаде не прочетох,че са охранявали колона военна техника.Аз няма да твърдя,че Русия не помага на про-руското население,но и какво да прави Русия когато никоѝ не го интересува мнението на милионите руски граждани на територията на Украина.Югославия се раздели на отделни народи,СССР се раздели на отделни народи,Чехия и Словакия се разделиха цивилизовано,и никоѝ не чу за някакъв конфликт,А в Украѝна боѝ с военна техника руското население.С какво Порошенко е по добър от Милошевич.

    Коментиран от #17

  • 16 Десислава Димитрова

    0 7 Отговор

    До коментар #14 от "Иван Господинов":

    за самолета излезе, че е свален от руските сепаратисти.в момента се готви обстойна експертиза от холандия ,като са ангажирани най-добрите лаборатории и експерти.хванатите десанчици са част от мащабна руска операция на територията на украйна която тече и в момента.
  • 17 Десислава Димитрова

    1 7 Отговор

    До коментар #15 от "Хрисофор Карамфилов":

    карамфилов,или си много глупав или се правиш на такъв.приемам по-скоро второто.в интервютата всички десантчици твърдят едно и също ,че са съпровождали колесна и верижна техника.ти не отговори,кой е дал заповед на войници да влязат в чужда държава и да охраняват конвой.русия помага на населението в украйна,но това си е по всички закони военна инвазия.в интервюто руснаците твърдят че са били поне рота ,а са заловени десетима ,значи поне 80 руски войника се губят.днес обаче се появиха с колона танкове в югоизточна украйна,а майките на 400 убити руски войници от уж не воюващата руска армия готвят протести .
    що се отнася до деленето и примерите дето си дал ,така е разделиха се федерациите на съюзните републики ,но днес русия иска да разцепи украйна както навремето милошевич искаше да разцепи босна и хърватска!

    Коментиран от #18

  • 18 Хрисофор Карамфилов

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Десислава Димитрова":

    Няма смисъл да,се спори с теб ,само си прочети отново последните две изречения , виж каква поредна си написал.И последно,излез с истинското си име,както го правят другите,освен ,ако няма от какво да се притесняваш.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Десислава Димитрова

    1 5 Отговор

    До коментар #18 от "Хрисофор Карамфилов":

    карамфилов,последните ми изречения са като първите абсолютно вярни и лесно доказуеми!аз нямам феисбук нито профил в другия саxт, които са нужни за да вляза тук,а не смятам и да си правя предвид ,че жена ми има ,казвам се стоян и не се страхувам ни от теб ни от другите путиновисти тук.
  • 20 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хрисофор Карамфилов":

    Г-н Карамфилов, моля да не спорете с Десито, съгласявайте се с нея, сложете и плюсчета.
    П.П. От лекуващия доктор...
  • 21 Монго

    2 0 Отговор
    Мдааа, няма никаква руска инвазия, просто руснаците са тръгнали да освобождават задържаните десантчици. Дано украинците не са сглупили и да са ги закарали в Киев, че московците ще трябва да ходят до там...
Новини по държави: