Отидете към основна версия

1 771 19

13 украински войници убити при катастрофа в Донбас

  • украйна-
  • войници-
  • катастрофа

Властите смятат, че лошите метеорологични условия са основната причина за катастрофата

Снимка: АП/БТА

Най-малко 13 войници са загинали при катастрофа между военен камион КрАЗ и автобус, съобщава УНИАН.

Инцидентът е станал в района на антитерористичната операция, която се провежда в Донбас. Първоначално се съобщаваше за 12 загинали украински войници и за 18 ранени. През последните часове в местна болница е издъхнал още един военен.

Военен автомобил КрАЗ и автобус „Богдан“ са се сблъскали по време на ротацията на военнослужещиите от украинската Национална гвардия в зоната на специалната операция в Източна Украйна, уточняват от украинското военно министерство.

В района на инцидента работят военни следователи и специалисти. Властите смятат, че лошите метеорологични условия са основната причина за катастрофата.

Съветникът на президента Украйна Петро Порошенко Юрий Бирюков заяви пред местна телевизия, че „Десен сектор“ е отказал предложенията на министерството на отбраната за сключване на професионални договори за служба.

„Аз лично предложих на „Десен сектор“ схема за пълна легализация. В частност бяха предложени много варианти за сключване на договори за професионални войници, но те бяха отхвърлени“, заяви Юрий Бирюков. Според него „Десен сектор“ иска нещо невъзможно: хем да бъде легално, но да запази своята автономия и на никого да не се подчинява.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: