Last news in Fakti

6 Януари, 2015 10:54 1 766 19

13 украински войници убити при катастрофа в Донбас

  • украйна-
  • войници-
  • катастрофа

Властите смятат, че лошите метеорологични условия са основната причина за катастрофата

13 украински войници убити при катастрофа в Донбас - 1
Снимка: АП/БТА

Най-малко 13 войници са загинали при катастрофа между военен камион КрАЗ и автобус, съобщава УНИАН.

Инцидентът е станал в района на антитерористичната операция, която се провежда в Донбас. Първоначално се съобщаваше за 12 загинали украински войници и за 18 ранени. През последните часове в местна болница е издъхнал още един военен.

Военен автомобил КрАЗ и автобус „Богдан“ са се сблъскали по време на ротацията на военнослужещиите от украинската Национална гвардия в зоната на специалната операция в Източна Украйна, уточняват от украинското военно министерство.

В района на инцидента работят военни следователи и специалисти. Властите смятат, че лошите метеорологични условия са основната причина за катастрофата.

Съветникът на президента Украйна Петро Порошенко Юрий Бирюков заяви пред местна телевизия, че „Десен сектор“ е отказал предложенията на министерството на отбраната за сключване на професионални договори за служба.

„Аз лично предложих на „Десен сектор“ схема за пълна легализация. В частност бяха предложени много варианти за сключване на договори за професионални войници, но те бяха отхвърлени“, заяви Юрий Бирюков. Според него „Десен сектор“ иска нещо невъзможно: хем да бъде легално, но да запази своята автономия и на никого да не се подчинява.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    2 0 Отговор
    Кви са тия десни сектори ве. .аси терористите. Налагат въоражен терор на местното население и имат нахалството да се наричат антитерористи. Също както господари те си.
  • 2 124

    2 0 Отговор
    Eдинствените терористи в Украйна са Десен сектор. И управляващата върхушка ще плати жестока цена за това, че ги толерираха и дори ги подстрекаваха към убийства. И за Одеса ще си платят и то много, много скъпо.
  • 3 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    десен сектор взеха около процент на изборите в украйна и нямат участие във властта.подобни са на нашите вмро,почитат си спорния в исторически план националист бандера,които е подобен на ванчо михайлов.в конфликта са самоотвержани украински доброволци и са на предна линия в най-тежките боеве с руската армия и доброволци.дават много жертви и макар да се опитват да се държат като независима бойна група се подчиняват на украинското ръководство.особено се прочуха в летището на донбас ,където заедно с украинските десанчици спряха путиновите спецназовци.
  • 4 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    десен сектор взеха около процент на изборите в украйна и нямат участие във властта.подобни са на нашите вмро,почитат си спорния в исторически план националист бандера,които е подобен на ванчо михайлов.в конфликта са самоотвержани украински доброволци и са на предна линия в най-тежките боеве с руската армия и доброволци.дават много жертви и макар да се опитват да се държат като независима бойна група се подчиняват на украинското ръководство.особено се прочуха в летището на донбас ,където заедно с украинските десанчици спряха путиновите спецназовци.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Деси къртиш.

    Кви избори в киев. Бой по улиците от агитки, забрана на политически партии и други демократични благинки. И като капак на всичко правителство от кол и въже.

    Коментиран от #8

  • 6 Васил Димчев

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Доколкото знам на летището в Донецк имаше само редовни Украински десантчици но днес не виждам там нито един.

    Именно от там се стреляше с артилерия и ракети по жилищни сгради, училища след като бе почнала учебната година, детски градини , болници и други такива обекти. Бяха убити стотици жени деца и старци.

    Между другото бяха използвани и бойни средства забранени от всички международни конвенции.

    А путиновите спецназовци са само в болният ти мозък инжектирани от терористичната пропаганда.

    Опълченците сред които и много доброволци от Русия,България и много други страни се бият достойно и само срещу военни цели.

    Не като терористите изпратени от хунтата и господарите им от сащ да свалят пътнически самолети и да избиват местното население по домовете им.

    Коментиран от #9

  • 7 Васил Димчев

    0 0 Отговор
    Хунтата в киев инструктирана от сащ се опитва етнически да прочисти източна украйна като изнесе или унищожи в тези райони реколтата, съсипа и разруши предприятия, електроцентрали, язовири.

    Това не е антитерористична операция а геноцид и етническо прочистване.

    Европа гледа и защитава тези

    Коментиран от #10

  • 8 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    много по-демократични от тези в русия и признати като такива от целия свят.напрежение имаше естествено след февруарските събития и събарянето на янукович, изплува и доста тиня което е нормално ,случвало се е и при нас,но украинците в общи линии са умерени и не гласуваха за крайни партии,а въпроса тук бе за десен сектор и уж голямото му влияние в украинската политика ,което е мит на руската пропаганда с която путин се опитва да оправдае инвазията си.мита за украинския геноцид над рускоговорящите се спука като балон в донецкото летище ,където киборгите са основно рускоговорящи.
  • 9 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Васил Димчев":

    васко, в украйна няма хунта за никого освен за другаря путин ,който да говори за демокрация е като хитлер да говори за толерантност към евреите.кажи ми една страна в европа ,която да говори за хунта в украина!летището и до днес се охранява от украинските киборги ,които са основно десанчици и правосектори доброволци.ротацията им според новите договорки се извършва през позициите на руснаците.що се отнася за руското участие ,доказателства бол,има достатъчно убити руснаци ,има клипове на руски и кавказки войски,руско въоръжение без аналог в украинската армия,признания на воюващи,изявления на майки на убити,данни на разузнавания,заловени руснаци и т.н. и т.н. хиляди доказателства!що се отнася до бомбандировките и убииствата ,те се извършват основно от руснаците части с цел провокация и пропаганда сред местните рускоговорящи.и за това има достатъчно доказателства.
  • 10 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Васил Димчев":

    в този ти пост няма ни едно вярно нещо,а и е доста примитивен за да го коментирам,него може да го разисквате в клуба на бсп то или в този на пенсионера в същото помещение!
  • 11 Васил Димчев

    0 0 Отговор
    Деси ма, поспри са ма, не се запенвай. Ти не си виновна с нищо за зверствата в Украйна както и Путин. Виновните ще си платят.

    Излагаш се.

    Коментиран от #13

  • 12 Васил Димчев

    0 0 Отговор
    То в Украйна преди две години си беше мирно и спокойно също както и в Сирия, и в Египет, и в Либия, и в Тунис, и в Ираки къде ли още не.

    Намесиха се едни всепризнати демократи и настана веселбата.Ма то демокрация, ма то просперитет, ма то свободи, ма религиозна толерантност.
  • 13 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Васил Димчев":

    васко,няма как да ти пусна аванта !!!лъжите ти всеки път където ги срешна ще ги разобличавам ,конкретно с доказателства ако се наложи.ти като путинов трол си ми ясен,както и групичката като теб тук!та ,аз наистина не съм виновен ,но ти си щото умишлено пропагандираш насилие и прикриваш основните насилници,казвам го отново -умишлено!!!за това не ви уважавам и няма как да ви уважавам ,васко!

    Коментиран от #14

  • 14 Васил Димчев

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Поне една моя лъжа да бе изобличила. Но вярна на себе си продължаваш да обираш овации във форума.

    Май и интернет троловете незнаеш с какво се занимават.Неграмотността е отличителна черта на служителите на тиквун и плевун.

    Коментиран от #15

  • 15 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Васил Димчев":

    всички до една съм разобличил.и за руското неприсъствие и за украинския геноцид и за хунтата.удобно се скриваш и после наново пак с лъжите !!!та те питам простичко отговори ,къде в света извън русия смятат че украина се управлява от хунта?чакам отговор!

    Коментиран от #16

  • 16 Васил Димчев

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Сега пък аз да изоблича поредната ти лъжа и опит за манипулация.

    Никога не съм твърдял че в украйна няма Руско присъствие. Украинският народ е част от Руския и 80 процента в Крим и 70 процента в Донбас се самоопределят като Руснаци.

    Навсякъде по света смятат че в киев е назначено от чужди подривни служби марионетно правителство(хунта), прикриващо и възпрепятващо разкриването на чудовищни престъпления като разстрел на протестиращи на мегдана, изгаряне живи мирно протестиращи и бременни жени в Одеса, взривяване на пътнически самолет и мн.др. престъпления на територията на украйна.

    Коментиран от #17

  • 17 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Васил Димчев":

    даи,линк с офицялно изявление на държавен глава, че украйна се управлява от хунта!
    даи линк с офицялно преброяване където населението на донбас се самоопределя за руско над 70%!
    аз твърдя че и двете ти твърдения са лъжа!грозна нагла и многократно повтаряна ,обори ме!

    Коментиран от #18

  • 18 Васил Димчев

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Десислава Димитрова":

    Ако преброим във всички форуми твоите и моите минуси ще видим кой е по прав.

    Първо на първо ти най вероятно не знаеш какви значения има думата хунта и в кой именно смисъл я използвам аз.

    Коментиран от #19

  • 19 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Васил Димчев":

    дай,линк бе лъжец!!!сега почна да ми броиш и минусите дето си ми давал с фалшивите си акунти!дай да видим 70% руско население в донбас и държава дето е обявила украинското управление като хунта !!!
Новини по държави: