Отидете към основна версия

4 Февруари, 2015 12:28, обновена 4 Февруари, 2015 12:28 5 666 18

16 загинали. Самолет се разби до Тайпе (Видео)

  • тайван-
  • тайпе-
  • катастрофа-
  • самолет

Самолетът е модел ATR-72 и е закупен от националния авиопревозвач миналата година

Най-малко 16 души са загинали, а дузина други са били ранени, след като самолет на националния превозвач TransAsia Airways се приземи в река Келунг до столицата Тайпе, съобщава АП.

Свидетел на катастрофата разпространи в Twitter кадри от разбиването на самолета. (виж видеото)
Ройтерс уточнява, че все още не са ясни причините за инцидента. Би Би Си разказва, че свидетели съобщават, че пътниците на борда са скачали във водата в опит да се спасят.

Централната новинарска агенция на Тайван разпространи снимки от мястото на катастрофата.

Самолет ATR 72 е излетял в 10:53 часа (местно време). След две минути авиодиспечерите изгубили контакт с пилота. Самолетът се е разбил в 10,56 часа местно време. На борда на самолета е имало 58 души, от които 51 възрастни, две деца и петима души екипаж. Властите уточниха, че на борда на самолета е имало 31 туристи от Китай.

Президентът на TransAsia Чен Цзинде на нарочно свикана пресконференция се извини за катастрофата. Той обеща пълно съдействие на властите за разследването на причините за катастрофата.

Самолетът е модел ATR-72 и е закупен от националния авиопревозвач миналата година, съобщава, TVBS.

Миналият юли самолет на TransAsia Airways се разби при опит да кацне в лошо време на малък местен остров, убивайки 48 души и разрушавайки къщи и коли.

TransAsia е третият по големина авиопревозвач на Тайван. Компания лети до 33 дестинации, които включват градове от Китай, Япония, Южна Корея и Тайланд.

Към декември 2014 г. TransAsia е притежавала 23 самолета, сред които различни модели Airbus и ATR.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини