Отидете към основна версия

29 357 160

Великобритания предостави доказателства за ново руско оръжие в Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • оръжие-
  • зенитна система-
  • великобритания

Британското посолство в Украйна използва социалните медии, за да подчертае присъствието на руски оръжия в зоната на конфликт в Източна Украйна

Снимка: УърлдПрес

Посолството на Великобритания в Украйна публикува пресни потвърждения за руското военно участие в конфликта в Източна Украйна.

Британски дипломати използваха социалните медии, за да покажат снимки и кадри на зенитната система "Панцир С1", известна на запад със съкращението SA-22, заснети в зоната на конфликта.

"Панцир С1" е комбинирана зенитна система земя-въздух с близък и далечен обсег, произведена в Русия.

От Британското посолство подчертаха, че системата се произвежда в Русия, но не и в Украйна, което е явен знак, че руски военни части се сражават на страната на "опълченците".

Първият туит бе озагавен: "Как се разпознава руски "Панцир-С1", който не е на въоръжение в украинската армия".

 

На него са описани характерни за този тип оръжие елементи, а в долния край са публикувани кадри, за които според медии и военни анализатори, че са правени през последните седмици на различни места в Източна Украйна.

След него последва серия подобни съобщения от британските дипломати, които подчертават присъствието на руски оръжия в Източна Украйна.

Кадрите бяха разпространени от външното министерство и представляват инфографики:

 

Русия продължава да отрича, че изпраща оръжия и войски в съседна Украйна въпреки доказателствата, сочещи към широкомащабно разполагане на военни сили.

Използването на немаркирани военни превозни средства и неидентифицирани войници доведе до твърденията, че Русия се е превърнала в пионер на нова форма на така наречената "хибридна война" в Украйна, която съчетава редица военни, икономически и информационни елементи под воал от правдоподобно опровержение.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: