22 Февруари, 2015 09:48 2 512 31

Изтеглят тежките оръжия от Донбас

  • украйна-
  • донбас-
  • тежки оръжия
Изтеглят тежките оръжия от Донбас - 1
Снимка: АП/БТА

Започва изтеглянето на тежките оръжия от фронтовата линия в Донбас. Това съобщават украински медии, които се позовават на ръководителя на украинската група военни в Съвместния център за контрол и координация на прекратяването на огъня Петро Каноник.

"Късно снощи представителят на Русия в Съвместния център и лидерите на самообявилите се Донецка и Луганска народни републики подписаха документите за изтеглянето от днес - 22 февруари", съобщи той.

Междувременно бяха цитирани данни, че през последното денонощие украинските сили за сигурност са нарушили 27 пъти примирието. Сраженията се  водеха главно в района на Донецкото летище. Напрежението в югоизточната част на страната остава.

По-рано украинските сили обявиха, че техни позиции в Донбас са били подложени на обстрел 32 пъти. В района  бeше извършена размяна на петдесет и двама пленени руски бойци и 139-ма украински военни.

Вчера украинските власти и проруските сепаратисти размениха пленници.

Новината бе потвърдена от украинския президент Петро Порошенко, цитиран от Асошиейтед прес. "В близко време 140 от нашите герои ще бъдат свободни", написа Порошенко в Туитър. Размяната се осъществи в един от бастионите на бунтовниците, Луганск. 52 сепаратисти бяха освободени срещу 139 бойци от силите на Киев, предаде Униан.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪРЪ

    4 0 Отговор
    украинските сили за сигурност са нарушили 27 пъти примирието.
    тва как така го изтърваха антируските медии хахахаха

    ко стана с агресията на Путин НЕ НАРУШАВАЙТЕ ПЛЮЕНЕТО ПО рУСИЯ
  • 2 554236

    2 0 Отговор
    "...петдесет и двама пленени РУСКИ бойци и 139-ма украински военни."
    Не уже ли? Случайно е изпусната тази дума, нали?
  • 3 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор
    дано сега наистина спрат да умират хора,но си мисля ,че веднага след като се изтеглят тежките въоръжения руснаците ще нападнат пески .иначе се видя колко е бил голям дебалцевския котел,110 пленени ,тва се равнява на малко над рота,а се говореше за хиляди.демек лъжата на путин пак лъсна,той завалията обясняваше, че нямало как да спрат войските му щото украинците били в пълно обкръжение :)!района на летището и мариопол са зоните в които са средоточени новите руски атаки и ако се случи същото като при предното примирие ,скоро друго няма да има.

    Коментиран от #4, #5, #9

  • 4 ярослав станчев

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    То на теб угодия няма.Първо Путин ти беше виновен за войната в Украйна.Сега пак той ти е виновен и за примирието в Украйна.Последно какво искаш,да има мир в Украйна,да има война там,да има бази на САЩ в Черно море,руснаците да си изоставят държавата на милостта на запада,да си подаряват нефта,газа и златото на ЕС или изобщо да няма такава държава,че ти е дразнещо???

    Коментиран от #12

  • 5 демократ

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    Деске Украйна я оправиха,сега Обама ще праща сухопътни войски да се оправят с Ислямска Държава,която САЩ създадоха и финансираха.
    Въобще демокрация навсякъде и на всяка цена.
  • 6 англичанина

    1 1 Отговор
    E .аси умните те нази и без бой ни превзеха ,дано да няма примирие
  • 7 бай тошо

    3 0 Отговор
    браво на Дессислава димитрова,не изневерява на себе си,продължава да пише глупост след глупост.
  • 8 Бай хой

    2 0 Отговор
    Не разбрахте ли че деска е про Руски трол и чрез повтарянето на явни неистини и нагла проамериканска пропаганда цели негативни реакци към вашингтон, киев и нато и най вече деска насажда омраза към Българският президент.
  • 9 999

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    Единственото нещо което лъсва е твоята неграмотност и простотия.
  • 10 tost

    3 0 Отговор
    „„„„„„Междувременно бяха цитирани данни, че през последното денонощие украинските сили за сигурност са нарушили 27 пъти примирието. Сраженията се водеха главно в района на Донецкото летище.““““““
    To донецкото летище е сринато до основи,какво ли бранят украинците?А вярно ,в Донецк живеят 1 100 000 жители(терористи,сепаратисти),че била паднала някоя ракета в града,голяма работа,ще кажат че руснаците(Путин) са ги изтреляли.
  • 11 ПутиМеркОлан

    3 0 Отговор
    Към всички: Абе хора, толкова ли не разбрахте, че Десито е с промит мозък (ако въобще има такъв). Не й/му се връзвайте на писанията и лека полека ще си отмре без внимание. И на махленските кучета им е ясно, кой и защо разбуни Украйна и защо нашите сервилни политици се скъсвах да лакействат. Ама ги разбирам. Те са на яслата и следва да си заработят зоба (манджата). А ние да го ду..ме. Така беше преди 10-ти ноември1 така е и след това.

    Коментиран от #13

  • 12 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "ярослав станчев":

    станчев кво примирие бе симпатяга,като по време на примирието руснаците нападат и превземат украинска територия и не ми слагаи думи дето не съм казвал.свалих един клип за теб спецялно станчев,гледай го и си помисли добре ,кой от двамата герой ще бъдеш като залетиш към любимия ти путин!
    https://www.youtube.com/watch?v=qLxPdxznzYU

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бай хой

    2 0 Отговор
    Деске изби рибата с този видео клип.Виждаме как някой уж малтретира друг а всъщнос много внимава да не го нарани. Много бяха добри почти като във филм на холивуд. Десетина минути малтретиране и битият не получи дори и драскотина и вместо да наблюдава побойника за да се предпазва от ударите той през цялото време гледаше в страни към камерата и режисьора.
  • 15 раптор

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Хахаха тоя клип ме съсипа! Тия го малтретират все едно хулиганче петокласник, малтретира зубърче за дето не му е дал да препише! Мани мани! Не те ли е срам бе? Толкова лъжи и глупави манипулации! Ясно е, че таиш просто злоба в себе си, ама подбирай малко простотиите да не личи просташкото ти ниво!

    Коментиран от #18

  • 16 европеец

    1 0 Отговор
    "В района бeше извършена размяна на петдесет и двама пленени РУСКИ бойци и 139-ма украински военни." - Андрейчо, ама ти сериозно ли?!? РУСКИ бойци????

    Коментиран от #17

  • 17 раптор

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "европеец":

    То е ясно, че са руски... Всички сепаратисти са про-руски настроени. В украйна има само 4 милиона души с двойно гражданство(2ро руско)! Такова изказване не бива да те притеснява! Ако ме разбираш... Притеснително е ако кажат - 52ма войника на руската армия... Това вече е лъжа! Руската цивилизация има силата и хората да провежда военни действия от подобен мащаб без намесата на армията! Доброволци и пожертвования!

    Коментиран от #27

  • 18 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "раптор":

    рапторе,ако трябва някой да го е срам това си ти и компания.клипчето е нагледен пример за ситуацията в донбас.местиня якут бие уплашения шатьор,щото неще да бъде опълченец!клипове такива бол,има още по- срамни като казачи морал при който дошли от майната си представящи се за казаци налагат на местните някакви измислени правила и морал,както и кавказки такъв при които мюсулмани от кавказ се хвалят с успехите си на опълченци и обявняват как ще колят православни,но това в добрия смъсъл :)!
    та наистина е добре да те хване малко срам,макар че се съмнявам!

    Коментиран от #19

  • 19 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Десислава Димитрова":

    Положението е война! Зверствата на украинската армия (фосфорни бомби, касетъчни бомби, балистически ракети все "неправилно" нацелени срещу населени райони) превишават многократно простотията на някои от опълченците!

    Коментиран от #21

  • 20 Бай хой

    0 0 Отговор
    Деске в източна украйна се води ужасна война започната от хунтата в киев. Опълченците защитават семействата и домовете си и е крайно простащко да се постват видеоклипове от детски театри.
    Сега ще ти постна един клип и ако имаш нерви го изгледай и ще си дадеш отговор на въпросите кой ноюва там и къде са се дянали хилядите млади украинци изпратени от потрошенко, яйценюк и турчинов.
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gYacG5h939k
  • 21 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "раптор":

    рапторе,сравни дебалцево с донецк.има клипове глерай разрушенията и сравнявай.да не забрая ,че разрушенията в донецк в огромната си част са руски терористични актове срещу местното население,но въпреки това няма аналог тва дето направи редовната руска армия при освобождението на руския град дебалцево!!!!последното е с ирония!тва рапторе са стандарти ,морални и културни.русия не се притеснява да обрича милиотни свои на смърт .така е през световните войни така е през гражданските ,така е и днес .примери колкото щеш стига да се интерасуваш от проблема,така че това в клипчето не е прецедент,това е стадарт.за съжаление тук има хора като теб и компанията ти които се опитвате да го прикриете.

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Бай хой

    1 0 Отговор
    Деске а ето и кой снабдява Опълчението с най-модерна военна техника. Тези от клипа или част от тях след известно време ще са при Опълчението.
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gYacG5h939k
  • 23 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Десислава Димитрова":

    Деске нещо бъркаш, в момента Военни на РФ не водят бойни действия никъде по света за разлика от агресивните военни на сащ които бомбардират Сирия, Ирак, Афганистан, Судан и т.н.

  • 24 раптор

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Десислава Димитрова":

    Като ги сравнявам - картинката е една и съща! На война! Сепаратистите са узлобени от украинските мръсни номерца...

    Коментиран от #31

  • 25 raptor

    1 0 Отговор
    И по принцип презираме украинската хунта. Предполагам, че има хора които докато не ги унищожат, няма да кротнат! И ги подкрепям напълно! Време е Русия да си прибира тъпото чадо, наречено украйна! Не им се отдава да живеят сами! Правиха 3 преврата за 24 години, нищо не направиха с безплатния газ който им давахме, унищожиха индустриалния потенциал на територията, който между другото беше с най-голяма концентрация при тях... Та общи линии няма да се договаряме с идиотчета!
  • 26 раптор

    1 0 Отговор
    Особено като ни лъжат постоянно!
  • 27 европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "раптор":

    по тази логика са разменили 52 руски бойци срещу 139 руски бойци, то такава глупоста като "националност украинец" няма, това е георафическо название, което някои продажници през 1918 превръщат в "отделна нация" за да раздробят още повече умираща Руска Империя

    Коментиран от #28

  • 28 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "европеец":

    Съгласен съм, но има такива които се самоопределят като украинци и такива които се самоопределят като руснаци!
  • 29 раптор

    1 0 Отговор
    Като цяло понякога ми е доста тъжно за украинците... Украйнините на Русия са отнасяли най-тежкия удар и наистина, малко съзнанието на хората населяващи тези земи е измъчено и изкривено! Ще им простим доста бързо за клеветите, стига да се окопитят!

    Коментиран от #30

  • 30 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "раптор":

    въпроса е те дали ще ви простят.украйна бе най-големия бастион на православието и славянството,тя е много по-чиста в много отношения от русия .там е сърцето на руската история и държавност и путин зачерктна с идиотската си политика всичко това.днес украйна се превръща във втора полша за русия .
  • 31 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "раптор":

    гледай по -внимателно.дебалцево е разрушено тотално,атакуващите буквално са го сравнили със земята ,байко логна едно видео с убити украински войници.те са изтрепани от артилерията на атакуващите ,нещо дето в донецк никога не се е случвало,а именно да загинат сепаратисти в жилищните райони на града.и това по време когато трябваше да има режим на тишината и примирие ,когато артилерията трябваше да мълчи според договорките на путин и европа :)!та отново се сблъскваме с руските стандарти в тази война!
Новини по държави: