Last news in Fakti

25 Февруари, 2015 09:25 2 302 21

Великобритания и САЩ изпращат военни съветници в Украйна

  • великобритания-
  • сащ-
  • съветници

Ситуацията в Донбас остава несигурна. За последното денонощие са регистрирани редица нарушения на примирието

Великобритания и САЩ изпращат военни съветници в Украйна - 1
Снимка: АП/БТА

Напрежението в Източна Украйна е принудило правителството на Великобритания да вземе решение да изпрати военни съветници в Киев, заяви премиерът на Дейвид Камерън, цитиран от Би Би Си.

Очаква се мисията да пристигне още през март. Британските военни ще предоставят съвети и обучение в редица области, включително тактическо разузнаване, логистика и медицински грижи.

Предварителните планове на „Даунинг стрийт“ сочат, че 75-те британски войници ще бъдат разделени на четири групи. Те ще посетят Източна Украйна.

САЩ ще изпратят идната седмица в Украйна малка група военни специалисти, които да подпомагат медицинското обучение на украинската армия.

Това ще бъде втората група американски експерти, изпратена да помага на силите на Киев.

И двата контингента няма да участват в бойни действия. Същевременно ситуацията в Донбас остава несигурна. За последното денонощие са регистрирани редица нарушения на примирието.

Дейвид Камерън заплаши с Русия нови санкции, ако Кремъл не спре с подкрепата си за сепаратистите в Донбас.

САЩ могат да въведат допълнителни санкции срещу Русия през идните дни. Това обяви пред комисията по външни работи на Конгреса държавният секретар Джон Кери.

В санкциите може да бъде включен и директорът на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) Александър Бортников.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фгд

    1 0 Отговор
    ясно ..долните американци и англичани искат навсяка цена война с Рсуия

    вече официално става ясно кой запали конфликта

    Коментиран от #3, #5

  • 2 ереетт

    1 0 Отговор
    няма да стане и така ве .. украйнската армия се оказа едно нищо ..шепа бутовници завсеха половин украйна от фашистите...
    със още 60 американски инструктора няма как да обърнете реултата..

    а путин пусне ли руската аркия ватре и простооо като в грузия за 4 дена нито украйснака армия ще има нито пориви за демокрация
  • 3 Факира

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "фгд":

    Нищо не е ясно, ако бяхме толкова умни нямаше да сме най-тъпите !
    Ти ходил ли си по-света ? Виждаш ли у нас какво ходи по улиците ?
    Отиват англичани и американци за да не могат болшевиците да си правят каквото си искат и да се гаврят украинците.
  • 4 тото

    0 0 Отговор
    хаха .. 6о инструктора от америка уанглия за обучени във медицинската област на украйнците ... ари ве.... повярвахме хахахаххха

    като искате война с русия бийте са като маже с тях нал иимате голяма армия уж нато ... що с чужди украиснки ръце са биете като путки

    няма кой да бие русия на украйнска земя ве тва не ви ли е ясно .. ПУтин нее тъп да влезе в открита война и той .. има достатчно доброволци дето ще ви трепят там фашистите .... само русия има 150 000 доброволци путин още не ги е пуснал в Украйна .. и ако ви прати малко казаци и чеченци и ще плачете много
  • 5 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "фгд":

    Много си прав. След стрелбата по измисления самолет със 180 трупа зя който вече не се говори, стана ясно кой дярпа конците.
  • 6 тошибиян

    0 0 Отговор
    ах Йосифе защо не продължи 2 световна да закараш пределите на СССР до острова
  • 7 909

    1 0 Отговор
    САЩ И АНГЛИЯ !!! ВЪН САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ !!!
  • 8 раптор

    1 0 Отговор
    Е то там имаше военни съветници веднага след преврата... Получих това инфо от бивш военен, контактуващ с военното разузнаване на САЩ. Индианеца се изпусна, че неговия приятел американец март месец 2014 беше в Украйна... Защото каквото и да си говорим американците са тъпи колкото си поискат! Техния шовинизъм ги е заслепил тотално, а всъщност са гола вода! Алчни !
  • 9 Бай хой

    1 0 Отговор
    Терористите от нато още есента използваха първото примирие и изпратиха главорезите от блекуотър сега май им казват грийнстоун ли как ли но нещо се загубиха и една от версиите че са се изнесли защото не им се занимава с дрогирани неонацисти тероризиращи местното население.
  • 10 Wow

    1 0 Отговор
    Сами се закопават тия НАТО-ци. Много ясно се вижда кой подклажда огъня в този регион. То бяха въоръжавания то бяха компромати но накрая блесна каква била истината и първоначалната идея на циганина от САЩ!
  • 11 Насилие Агресия Терор Ограбване

    1 0 Отговор
    Войната във Виетнам така е започнала,първо съветници после дай малко бомбардировки,дай здраво орнжев агент дай малко сухоземни операции и накрая честито.Над милион жертви повечето от които цивилни.Днес още се раждат деца с увреждание заради отровите с които са пръскали господа демократите.
    Сега ще помагат и на украинците във война която няма как да спечелят.Просто ще си продават оръжията и ще печелят от страданието на другите.
    Да живее износа на демокрация.
  • 12 Easy ryder

    0 0 Отговор
  • 13 Какой ужасть

    0 1 Отговор
    Съветската агитка съвсем се е разпищолила! Я смирррна бе! Няколко десетки англичани и джи айчета ли ви стреснаха толкова? Споко, те няма да воюват срещу Непабедимая, само ще оправят някои настройки на сателитния сигнал, за да не може руските градове и калини безнаказано да гърмят по украинския народ
  • 14 Гари Трумэн

    0 0 Отговор
    Ами за да може руски жополизец като тебе днес свободно да дращи глупости по форумите, вместо да копа доживотно уран край Магадан
  • 15 Бай хой

    1 0 Отговор
    Те кой стреля по украинският народ всички разбраха и не им дават оръжие. А че терористите се опитват да продължат гражданската война като подстрекават киевските марионетки и на децата стана ясно.

    Като си глътнат езика продажниците и започват да се оправдават с съветски съюз и комунисти. Простотия до шия.
  • 16 Бай хой

    1 0 Отговор
    Срам и позор за сащ и великопосранабритания е обанана и камерън да подклаждат вражда и да се стремят към война докато Путин, Меркел и Оланд се опитват да въдворят мир и да помогнат на пострадалите.
  • 17 Истината боли

    1 0 Отговор
    Сташни стратези са тези миротворци!?
    Обучават ги на терористични атаки срещу мирно население защото срещу войници нямат шанс!
    Теросристи били тези които защитатав територията си и семействата си?
    За съжаление не винаги им се отдава защото Украинската армия не се стажа срещу опълченците а бмбандират без защитни мирни жители!
    И след всяка терористична атака започва пропагадната машина, как опълченците бомбандирали Домбас!?
    Кой нормален човек ще хвърли бомба в собстевния си дом?
    ..... Вероятно родолюбец Американец!!!!
    Война се печели с дух, а не с пари!
    Не го ли разбрахте?

    Коментиран от #18

  • 18 ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Истината боли":

    г.зът те сърби болшевишко мекере марш в сибир стига си ревал като партизанка в нелегалност народа ви нарита като крастави псета стига с вашата мръснишка пропаганда кръвопийци

    Коментиран от #19

  • 19 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ":

    Накапа ли клавиатурата с пяна от устата си? Искаш ли кърпичка...
  • 20 ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

    0 1 Отговор
    напротив смея се от сърце на простотията ви даже трябва да ви обявим за защитен вид защото сте на изчезване

    Коментиран от #21

  • 21 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ":

    Ето ти първия цитат: "г.зът те сърби болшевишко мекере марш в сибир стига си ревал като партизанка в нелегалност народа ви нарита като крастави псета стига с вашата мръснишка пропаганда кръвопийци", а ето ти и част от втория: "...смея се от сърце на простотията ви...". И сега се огледай и виж къде е простотията, подсказване-в огледалото.