Отидете към основна версия

8 054 37

$1,7 млн. за залп на проруските сепаратисти в Украйна

  • донбас-
  • украйна-
  • сепаратисти-
  • русия
Снимка: АП/БТА

През последните дни се засилиха информациите, че Москва въоръжава проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Русия продължава да отрича, че изпраща оръжия и войски в съседна Украйна въпреки доказателствата, сочещи към широкомащабно разполагане на военни сили.

Използването на немаркирани военни превозни средства и неидентифицирани войници доведе до твърденията, че Русия се е превърнала в пионер на нова форма на така наречената "хибридна война" в Украйна, която съчетава редица военни, икономически и информационни елементи под воал от правдоподобно опровержение.

На 22 януари 2015 г. в град Макеевка в Донецка област беше заснета ракетна установка „Смерч“ на сепаратистите. Цената на бойната машина е $12 млн.. Тя се произвежда само в Русия. Един залп струва около $1,7 млн.


 

12 февраля 2015 г. Чернухино, в района на Дебалцево, Донецка област. Това снимка на колонна от бронирана техника, унищожена от украинската артилерия.На преден план се виждат два унижожени автомобила КамАЗ-43269 "Выстрел". Двете струват 54 млн. рубли ($862 220).


Декември 2014 г. Луганска област. Проруските сепаратисти показват новата си техника . В колоната се вижда КамАЗ-43269 "Выстрел". Бронираната машина се произвежда и е приета на въоръжение само в армията на руската федерация. Тя струва 27 млн. рубли ($431 110).

 

Британски дипломати от мисията на Лондон в Киев използваха социалните медии, за да покажат снимки и кадри на зенитната система "Панцир С1", известна на запад със съкращението SA-22, заснети в зоната на конфликта.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини