Last news in Fakti

17 Февруари, 2015 12:14, обновена 17 Февруари, 2015 13:28 4 003 32

Примирието за Донбас влезе в патова ситуация. Тежки сражения в Дебалцево

  • донбас-
  • примирие-
  • минск-
  • артилерия

Тежки сражения продължават да се водят в Източна Украйна

Примирието за Донбас влезе в патова ситуация. Тежки сражения в Дебалцево - 1
Снимка: АП/БТА

Договореното на 12 февруари примирие в Минск по всяка вероятност ще се провали, коментира Ройтерс.

До тази патова ситуация се стигна след като украинската армия и подкрепяните от Русия сепаратисти не успяха да започнат изтеглянето на артилерия, тежко въоръжение и бронирана техника от фронтовата линия в Донбас, отбелязва АП. Двете страни взаимно се обвиняват в нарушаване на спирането на огъня, обобщава Би Би Си.

Само до понеделник на обяд прекратяването на огъня беше нарушено над 112 пъти. След това данните нараснаха и станаха противоречи.

Един от лидерите Андрей Пургин все пак заяви, че сепаратистите са готови да се срещнат с представители на ОССЕ, Русия и Украйна, за да обсъдят евентуално изтегляне на тежкото въоръжение, предаде РИА Новости.

Несигурна и противоречива продължава да е положението около Дебелцево. Украинските власти продължават да твърдят, че армията продължава да дава отпор на сепаратистите. От друга страна проруските части обявяват, че са обсадили украинската армия. ОССЕ потвърди за артилерийски обстрел в региона.

Интерфакс пък наля масло в огъня със съобщението, че сепаратистите са превзели гарата в Дебалцево и управлението на милицията. Според руската агенция се водят улични сражения за превземането на ключовия жп център.

Сепаратистите не контролират нищо в Дебелцево. Те се опитват да вземат контрола върху железопътната гара. Води се сражение, заяви за Ройтерс говорителят на украинското военно министерство Андрий Лисенко. Той все пак призна, че сражения се водят за контрола над ключови предприятия в града.

Сепаратистките власти в Донецк обявиха, че от понеделник вечер не са регистрирани нарушения на примирието.

Междувременно стана известно, че близо деветима войници от елитно подразделение на украинската армия са попаднали в плен на сепаратистите. Бунтовниците твърдят, че са отрязали достъпа до Дебалцево от запад, отрязвайки украинската армия от доставка на оръжие и боеприпаси.

В Луганск е тихо и спокойно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 554236

    5 0 Отговор
    9-мата се предадоха сами, има си видео и как ги разпитват- няма вързани ръце, бой или унижения, Захарченко лично ги е срещнал, думата "плен" не е точно определение за ситуацията. Гладни и без боеприпаси са се измъкнали от заградотрядите на наемниците, които стрелят по дезертьори, решили да се предадат. Лейтенанта им е 25-годишен завършил в Питер и осъществил връзка за предаването им 2 дена предварително, чакали са ги ако успеят да преминат без да ги разстрелят техните в гръб. Момчетата са от 101 бригада охрана на украинския ген. щтаб
  • 2 Бай хой

    5 0 Отговор
    Военните при Дебалцево се опитват да разкъсат обръча и да се измъкнат от обкръжение като в същото време НГ атакува за да им помогне от към Артьомовск.
    Така че Народното Опълчение е длъжно да отговори и да не ги остави да се измъкнат.

    То е ясно че при Дебалцево киевската хунта го яде не мит.



    А нищо не споменават господа демократите за атаките на азов при Широкино.

    Коментиран от #9

  • 3 Киро

    0 4 Отговор
    Кво народно опълчение бе, тролове?!

    Тая тежка техника и модерно оръжие от гардеробите на дядовците ли ги извадиха?

    За първия трол - за по телевизията това ще покажат, а истината е, че украинците и по-специално патриотично настроените, изчезват безследно, убити и закопани по мазета и ями от "добрите" "опълченци" - руски наемници!

    Ще ви се върне и на вас, тролове, плюещи за шепа рубли!
    Представям си ви в реалния живот кви мишки сте.

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Я, един смел соросоид. Ми защо не си отидеш в Украйна да спасяваш горките укри от зомбитата на Путин, ами правиш опити да спрягаш обидни епитети с пяна на уста. Тези думи се казват в очите на хората, ако ти стиска, лесно е ей така, скрит зад клавиатурата. Аман от комплексари...
  • 5 Бай хой

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Кире ми ти неразбра ли че за 25 години съсипаха България и сега сме на дъното. Изпревариха ни Албания, Румъния.

    Не те ли е срам.Тръгнал си да печелиш като протестна мрежа продавйки Родината на чужди интереси. Искате да пуснете чужди войски за да пазят марионетките от Българите и да събират лихвите на дълга направен от същите тия марионетки.

    Коментиран от #8, #22

  • 6 ани

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Пропастта между руснаци и украинци вече е толкова голяма , че никога няма да се запълни !! Нашите комуняги доста "добре" си свършиха работата за да има и обикновени българи да подкрепят Русия ! Никога не трябва да се забравя ,че свободата ни от турско робство струва 32,5 тона злато / виж указ №1144 публикуван в бр. №2 на Д.В. от 10.01.1884 година/ платени на Русия от бедният ни народ ! Не забравяйте, че през І-та световна война руската ескадра начело с генерал Новицки , състояща се от корабите "Императрица Мария" , "св. Йоан Златоуст ", " Св. Панталеймон " , "Кагуль", Память Меркурия ", "Евстатий" , въоръжени с мощните оръдия /305мм и 203 мм/ 14 пъти бомбардират Варна !!! Целта е била повече жертви сред населението , защото това е станало на 14 октомври /ден на света Петка /и народа се е готвил за църква !!!!

    Коментиран от #13, #15

  • 7 ASD

    2 0 Отговор
    Няма никакъв ПАТ в ситуацията то си е разгромяваща победа. Това се нарича ПРИНУЖДАВАНЕ КЪМ ПРИМИРИЕ или по подробно обяснено: всички грузински, американски и други чуждоземни наемници в Дебальцово ще бъдат избити като хлебарки. Украинската армия загуби над 50% от техниката си и ще бъде принудена да спазва примирие. ТЕЗИ КОИТО НЕ СПАЗВАТ ПРИМИРИЕТО ЩЕ БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ. Новите канадски и др войски които сега се изпращат в Украйна ще ги сполети същата участ, ако влезнат в битка отново. Явно Русия я устройва създаването на Новорусия в сегашните и размери и това е договорено с Европейските лидери. САЩ и негрото да пият по една студена вода, за здравето на 400 бойци от Блек Уотър дето изчезнаха в конфликта.
  • 8 ани

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Може би унгарският пътешественик Феликс Каниц ни е дал най- точното определение . В пътеписите си той отбелязва , че на балканският полуостров живее племе много красиво , работливо но страшно завистливо и крадливо! Това е ключа за нашето дъно ! Колкото за това да има команден център на НАТО мисля , " могат да ползуват стаите където преди 25 години бяха руските съветници " Можеш да попиташ във Варна в квартал Аспарухово къде се намират руските блокове . Това са блокове за руски "съветници"
  • 9 ани

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    Покланям се до земи на героизма на украинците , защитаващи своята родина от руския агресор !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #14

  • 10 бай тошо

    1 0 Отговор
    Чакаме коментар от ДЕСИСЛАВА ДИМИТРОВА,какви ли глупости ще напише пак

    Коментиран от #16

  • 11 бай тошо

    0 0 Отговор
    Айде ДЕСИИИИИИ,КЪДЕ СЕ КРИЕШ
  • 12 КууРА

    0 0 Отговор
    Защо не отворим тема "Украинки срещу Рускини-борба за моя К..", ами се занимаваме с глупости!
  • 13 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ани ":

    Ани стига си плещила исторически полуистини. Не е 32.5 тона злато. Дългът ни е бил във франкове и български /златн/левове. Изчисленията в злато са спекулативни. Второ това е общия ни дълг с Източна Румелия, след присъединяването и дългът став общ, НО, забележи НО, частта на Изт. Румелия никога не е изплащан на Русия или СССР. И трето, или плащаш за свободата си с кръв или плащаш по друг начин, "безплатен обяд" няма. ролиш, като зле платен соросоид, поне пиши нещо смислено да си заслужиш надницата.
  • 14 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ани ":

    Анче пред тия ли украинци при Дебалцево се прекланяш.

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H-uYd5-I7jQ
  • 15 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ани ":

    Ани я ни кажи как братята американци бомбардираха София.Кажи ни как заедно С Чърчил ни набутаха при Сталин.Сега ревеш какво били направили комунистите.Да направиха много лоши неща.Но това е балагодарение на твоите братя чиито геополитически интереси не веднъж са ни прецаквали.Сега за пореден път им играем по гайдата какво ли не правихме пратихме хора в Ирак,Афганистан дадохме коридор да бомбардират Сърбия,място за американски бази...
    И какво получихме ? Даже и безвизово пътуване нямаме.
    Преди сме били платили на Русия.А сега плащаме на Америка скъп ток от нашите въглища.Да не говорим колко още им плащаме.
    Стига с вашите простотии великите сили имат интереси и американските са донесли не по малко злини от руските.
    Само се запитай защо по света САЩ са най маразената държава.Посочи ми една по мразена.
  • 16 ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "бай тошо":

    Спокойно заместничката и ани е на смяна така че глупостите няма да спрат.

    Коментиран от #17

  • 17 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ха ха ха":

    Едно и също лице са...

    Коментиран от #18

  • 18 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Монго":

    Ако Десинка е жената на Стоян, да не би Ани да е дъщеря му или балдъзата. Тоя смел защитник на терористите от сащ май се крие зад фусти.
  • 19 999

    0 0 Отговор
    Мисля,че Киро Ани Деси и оня с коня са ..... ти го плюваш то вика дъжд вали сигурно са братовчеди.
  • 20 Сульо

    0 0 Отговор
    Крайно време е Русия да се намеси, хунтата да бъде изтикана до Киев и Порошенко да бъде арестуван и съден.
  • 21 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    васко стоте ника изпадна в дилириум след като се случи очакваното,а именно господаря му от кремъл постъпи като обикновен престъпник,погазваики дадената една седмица преди това дума ,че ще спазват минските договорености.демек стана тва дето казах преди седмица ,рашъните не ги е еня за мира искат изостряне на конфликта и спазват идеята на путин да ги намрази целия свят за да могат да се окoпаят в кремъл.наистина заради коректността си и желанието за мирно решение украинците пак плащат с кръвтта си ,щото можеха да спрът руската атака с тежката артилерия ,но не го направиха.много украински полеви командири бяха точно поради този руски маниер против всякaкво примирие с руските агресори.ако продължи така дебалцево ще падне ,но ще се намеси сащ и русия ще подвие опашка,но с цената на много смърт,както и с трайно прекъсване на връзките между европа и русия .
  • 22 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    само да ти кажа, трол, че тия дрън дрън глупости, че видиш ли - западняците управлявали последните 25 години и затова сме на това дередже - можеш да си ги разправяш на някой митинг на Атака, там ще ти върже!

    На всеки му е ясно, че сме в това положение, защото през тези 25 години основно управляваха бившите комунистчета, московски г.золизци и техните рожби мили, затова, че нямаше лустрация!
  • 23 raptor

    0 0 Отговор
    Аха! Значи Русия ще поддържа конфлик, който и носи само негативи, та в крайна сметка да се окопае... Интересна логика! Ники Пънчев би се съгласил с моето мнение! :D
  • 24 Киро

    0 1 Отговор
    Сред многото познати, които имам, от поколението 20-45 години почти никой не подкрепя Путю и компания и техните безобразия. Има няколко индивида, които го подкрепят, общото помежду им е, че са социални аутсайдерти, дето уж всичко разбират, ама все са недооценени, дето чакат наготово някой нещо да им даде и мрънкат и се оплакват, като не го получават.

    Това, драги зрители, са поддръжниците на Путю, както и пенсионерите с промити мозъци ...

    Няколкото путински трола тук - познахте ли си профила

    Коментиран от #25, #26, #27, #30

  • 25 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Киро":

    Можете ли да осъзнаете в какво сте се превърнали чрез финансирането на протестна мрежа от чуждо терористично правителство.

    Прочетете си коментарите и сами преценете нормален и интелигентен човек би ли се занимавал с обиди на обикновенни хора които не познава.

    А ако имате и капка разум сравнете каква държава е била България към 1989година и какво е останало от държавата, икономиката и народа днес. Какво сме произвеждали и изнасяли тогава и какво сме принудени да внасяме и изнасяме днес.

    Коментиран от #28

  • 26 наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Киро":

    Сред многото мои познати от поколение 20-45 години пък всички са единодушни че САЩ правят войни по цял свят за своя изгода.А "Бамята" я смятат за пълна с извинение п..ка избрана там за парлама че уж уважават негрите.
    И какво излиза сега? Хората 20-45 години не обичат великите сили.
    Ами ха добро утро.Великите сили това са правели винаги Е.@вали са м....та на по слабите.
    Сега какво ще правим?
    Деска Ани и Кирчо да ни дадат съвет какво да правим за да не ни навеждат великите сили.
  • 27 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Киро":

    кире ,бодна ги в сърцето.любителите на вестник шок и атака ,както и тези на станишката с минималките и комуналките са основните мераклии за връщането на партизаните!то затова и коментарите им освен мучене не включват нищо конкретно!

    Коментиран от #29

  • 28 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "Бай хой":

    Ако беше толкова хубав живота при социалиэъма/точно така го проиэнасяше овчара Бай Тошо/ що се срина не само в БГ,но и в целия иэточен блок?Въпреки мощната и веэдесъща ДС и въпреки "беэкористната" морална и материална помощ на братския СССР...Който в последствие се смали до една обикновена Русия с плачевна икономика!Ще ти кажа и эащо са били евтини кюфтетата:Ами эащото под прикритие на "желяэната эавеса" сме продавали калашници на най-големите терористи в Южна америка,Аэия и Африка и оръжейните эаводи не можеха да насмогнат,а конфискуваните на границата наркотици се продаваха директно на италианската мафия,а не се горяха както сега.Иэнасяли са се и електрокари эа твърда валута на Япония...която обаче ги е купувала вместо скраб:)Та в ощи линии това е "светлото ни минало"!...

    Коментиран от #31

  • 29 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Десислава Димитрова":

    Деси ма ако ша са бодеме да знаиш чи ни съм много стар и на три четири питиета може и да ти излезе късмета, нищо че малко са ти криви крачетата. Тяната ши гу забравиш да знаиш.
  • 30 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Киро":

    Аз пък имам приятели, които не са социални аутсаидери (крупни бизнесмени, началници и т.н.) и са за Путин... Та самия аз не съм аутсайдер! Може би проблема се корени в това, че всичките ти приятели се прекланят на златния телец! Колко е готино човек да дружи с богатите... Само, че тази дружба нищо не носи на българите! Българския лъв е изгнил! В дългосрочен план не ни чака нищо хубаво! Уверен съм не заради друго, ами зашото припръста на населението е рязко отрицателен... Та лъва излиза в пенсия...
  • 31 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    Аз ще ти кажа защо: защото Русия не издържа на икономическата самота и изолация! Тя крепеше целия източен лагер, като го снабдяваше с природни ресурси(БГ беше сериозен износител на нефт), технологии, инфраструктура, а в замяна не получаваше нещо повече от варбург, консерви с домати и некачествана паста за зъби! САЩ подкрепяха капитализма и работеха със силни нации: Германия, Англия, Франция, Италия, Испания, Япония и още много други! А Русия с кой работеше? С байганйовци, кисели поляци, румънци и още някои други незначими и недостатъчно силни нации... Не, че идеята не беше добра! Беше перфектна, но комбинираната мощ на старите империалисти надделя!
  • 32 999

    0 0 Отговор
    Безсрамието, простотията ,неграмотността, безочието и наглостта на Деси, тоя с коня и Киро е умопомрачителна не са отговорили на нито един въпрос плещат глупост след глупост.Тези пенсионери с промити мозъци построиха това което вие разграбвате 25г.при тях имаше национално съзнание, ред и дисциплина а сега циганизация,казармите се пълнят с настоящи терористи,Българското знаме се среща все по малко,чуваме химна на България само на нова година и по всички прогнози след 20-30 години България няма да я има и всичко това им харесва на тримата умници.Един път попитах, след като сегашните политици са комунисти защо ни приеха в НАТО и Евросаюза нали се борят против него. Не знам къде са изнасяли електрокарите за скраб но 97г. в голям склад в Испания съм виждал работещ 10г. наш електрокар а сега изнасяме проститутки и аргати.По време на комунизма 99% от населението не знаеше какво е наркотик сега имаме 350000 хиляди взимащи опиати в заведенията се друсат като кучета и ходят като зомбита и това им харесва на тримцата. Ви ще велика глупост „смалила“ се до „обикновена Русия“ която е държавата с най голяма площ и енергийни ресурси .