Отидете към основна версия

1 991 8

Берлускони обвини западните лидери в политическо късогледство

  • берлускони-
  • 9 май-
  • западните лидери

Според италианския политик неприсъствието им в Москва на 9 май е политически провал

Снимка: БТА/АП

Отсъствието на западните лидери в събота в тържествата в Москва по случай 70-годишнината от победата показва късогледството на Запада.

Това становище беше изразено от бившия италиански премиер, лидерът на партия "Форца Италия" Силвио Берлускони в отворено писмо, публикувано в италианския вестник Кориера дела сера.

"Тази трибуна на Червения площад, на която редом с лидера на руската държава бяха лидерите на Китай, Индия и други азиатски страни, е свидетелство не за изолацията на Русия, а за провала на политиката на Запада. Смятам, че празните ни места там са не демонстрация на сила, а символ на нашето поражение", пише Берлускони.

Той подчертава, че днес пред Запада има две предизвикателства: "Това е икономическото от страна на бързо развиващите се азиатски икономики и военното т страна на ислямския екстремизъм. За да се противопоставим на тези предизвикателства, просто трябва да си сътрудничим с Русия"

Берлускони припомня огромните загуби за италиянският и европейски бизнес от санкциите срещу Русия и посочва че решение на украинската криза не може да бъде намереено без участието на Русия.

"Много добре разбираме опасенията на прибалтийските страни, които прес съветските времена изпитаха върху себе тежестта на репресиите и е разбираемо, че трябва да се осигури тяхната сигурност. Но гаранции за тази сигурност ще има ли, ако Русия се извърне от Европа и се насочи на Изток", пита италианският политик.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Стивън Сегал присъства на парада в Москва

    На грандиозния парад на Червения площад в Москва по случай 70 годишнината от Деня на победата присъства и американският актьор Стивън Сегал. Телеви ...
    09.05.2015
    13 325
    19
  • Грандиозен парад в Москва (Снимки)

    На Червения площад в Москва се провежда тържественият военен парад, посветен на 70-годишнината от победата на съветската армия над Нацистка Германи ...
    09.05.2015
    7 247
    60
Новини по държави: