9 Май, 2015 15:54 1 990 8

Берлускони обвини западните лидери в политическо късогледство

  • берлускони-
  • 9 май-
  • западните лидери

Според италианския политик неприсъствието им в Москва на 9 май е политически провал

Берлускони обвини западните лидери в политическо късогледство - 1
Снимка: БТА/АП

Отсъствието на западните лидери в събота в тържествата в Москва по случай 70-годишнината от победата показва късогледството на Запада.

Това становище беше изразено от бившия италиански премиер, лидерът на партия "Форца Италия" Силвио Берлускони в отворено писмо, публикувано в италианския вестник Кориера дела сера.

"Тази трибуна на Червения площад, на която редом с лидера на руската държава бяха лидерите на Китай, Индия и други азиатски страни, е свидетелство не за изолацията на Русия, а за провала на политиката на Запада. Смятам, че празните ни места там са не демонстрация на сила, а символ на нашето поражение", пише Берлускони.

Той подчертава, че днес пред Запада има две предизвикателства: "Това е икономическото от страна на бързо развиващите се азиатски икономики и военното т страна на ислямския екстремизъм. За да се противопоставим на тези предизвикателства, просто трябва да си сътрудничим с Русия"

Берлускони припомня огромните загуби за италиянският и европейски бизнес от санкциите срещу Русия и посочва че решение на украинската криза не може да бъде намереено без участието на Русия.

"Много добре разбираме опасенията на прибалтийските страни, които прес съветските времена изпитаха върху себе тежестта на репресиите и е разбираемо, че трябва да се осигури тяхната сигурност. Но гаранции за тази сигурност ще има ли, ако Русия се извърне от Европа и се насочи на Изток", пита италианският политик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    3 1 Отговор
    Напълно е прав. Поне има политици които мислят трезво.
  • 2 ддддд

    3 1 Отговор
    Русия плати огромната цена от 27 000 000 руски живота и още толкова инвалидизирани и осъкатени и освободи европа от фашистко робство .

    всякакви дрънканици че и съюзниците помагали са лицемерии..как помагаха като през това време икономикете им зад океана се развиваха и пращаха консерви и патрони на руснаците ..а руснаците педя по педя освобождаваха европа със животите си ..

    всеки който не е на този парад е мишка неблагодарна ..американски лакей

    Коментиран от #5

  • 3 сссс

    2 1 Отговор
    радвайте се че руснаците платиха тази висока цена за да освободят Европа... можеше да си освободят само Русия ...а европа да стане бастион на хитлер и сега щяхте да сте роби в ариийските заводи

    неблагодарна сган сте цяла европа ..ама скоро другото робство се задава какко ва заливат ислямски вълни от бежанци ...скоро ще сте турско гробище и англияи ифранция и италия и испания и тн

    като сте прости
  • 4 дддддд

    3 1 Отговор
    Берлускони подчертава, че днес пред Запада има две предизвикателства: "Това е икономическото от страна на бързо развиващите се азиатски икономики и военното т страна на ислямския екстремизъм. За да се противопоставим на тези предизвикателства, просто трябва да си сътрудничим с Русия"

    за съжаление сегашните управниц на ес са ни обещали корбан на исляма .... пускат имигрант по 5-10 000 на ден и не взимат мерки слушкат сащ
  • 5 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "ддддд":

    и зароби над 300 млн. заменяики нацизма с в пъти по-жестокия комунизъм.

    Коментиран от #8

  • 6 Киро

    0 3 Отговор

    ддддд

    осъкатени

    ======

    Ето го - умствено осЪкатеният и неграмотен трол.

  • 7 Бай хой

    3 0 Отговор
    През комунизма България се развиваше и вървеше напред и Българското население се увеличаваше. Работните часове се намаляха, работните заплати се увеличаваха, годините за пенсиониране се намаляваха. Е сега като сме уж в европа защо сме на дъното.

    Като съюзник на хитлеро-фашистка германия сме окупирани с право по вина на кобургите и осъдените от Народният Съд.

    Сега защо сме отново окупирани от агресорите терористи от сащ.
    И кой ще ни освободи от крадливите колонизатори смучещи ни като кърлежи.
  • 8 ввв

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    тъй ли и що се молеха и надяваха и блянуваха европа да ги освободят руснаците и ги чкаха с умиление като са били по добре под фашистко


    мно си зле от американоислямофилщина си се побъркал
Новини по държави: