Last news in Fakti

9 Май, 2015 10:56, обновена 9 Май, 2015 12:37 7 224 60

Грандиозен парад в Москва (Снимки)

  • 9 май-
  • парад-
  • червения площад
Грандиозен парад в Москва (Снимки) - 1
91-годишен ветеран от Втората световна война. Снимки: БТА

На Червения площад в Москва се провежда тържественият военен парад, посветен на 70-годишнината от победата на съветската армия над Нацистка Германия във Великата отечествена война. На трибуните присъстват представители на повече 30 държави и ръководители на международни организации и 85 ветерани, пристигнали от различни краища на страната. Парадът на Червения площад е наблюдаван и от външните министри на Италия и Франция. Великобритания е представена от внука на Уинстън Чърчил, премиерът на Обединеното кралство в периода на Втората световна война.

Под музикалния съпровод на военния оркестър, изпълняващ „Свещена война“, на Червения площад бяха изнесени символите на Русия – знамето на победата и държавния флаг на страната.

Парадът беше приет от военния министър Сергей Шойгу.

Владимир Путин откри парада с минута мълчание, посветен на загиналите във Великата отечествена война 1941-1945 г.

В речта си руският президент благодари на западните съюзни сили, които през Втората световна война са допринесли за разгрома на Третия Райх.

След нея започна преминаването на представители на различните армейски подразделения на руската армия. Маршируват 16 500 военнослужещи, в това число войници от приятелски страни - Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизия, Туркмения, Индия, Монголия, Сърбия и Китай.

Руският президент Владимир Путин и китайският премиер Си Цзинпин седяха заедно по време на парада.

143 самолета и хеликоптера и 200 единици бойна техника се включиха в отбелязването на празника, сред тях беше и новото попълнение в руската армия: танкът Армата Т-14.
 

За първи път на Червения площад участваха бреговите ракетни комплекси "Бал" и "Бастион", самоходната артилерийска установка "Коалиция-СВ", както и новите варианти на автомобилите с повишена защитеност "Тайфун".

 
"Днес, когато отбелязваме тази свещена юбилейна дата, отново осъзнаваме в цялата му светлина, величието на победата над нацизма. Гордеем се, че именно нашите бащи и деди са успели да изтрият, да съкрушат и да унищожат тази тъмна сила", заяви в речта си Путин.
 
Руският президент не пропусна да коментира и актуалната политическа ситуация, макар и индиректно, като заяви, че в последното десетилетие все по-често се игнорират основните принципи на международното сътрудничество.
 
"Сега, 7 десетилетия по-късно, историята отново призовава за нашия разум и нашата бдителност. Виждаме опити да се създаде едностранчив свят.
 
Нашата обща задача трябва да бъде да създадем система за безопасност във всички държави. Само така ще осигурим мира и спокойствието на планетата", допълни държавният глава на Русия.

Победата над нацистка Германия е повод за гордост за Съветския съюз и Русия още от края на войната, но тази година много западни лидери обявиха, че няма да участват в проявите в Москва. 
 
Така те демонстрират недоволство от външната политика на Владимир Путин, по отношение на Украйна, както и относно анексирането на Крим.
 
Сред световните лидери, които уважиха събитието, бяха президентите на Китай, Египет, Венецуела, ЮАР, Палестина, Зимбабве, Индия и Чехия, както и главният секретар на ООН Бан ки-Мун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 срам

    4 0 Отговор
    всички държавници който не са присъствали на парада на победата все едно казват ,ние подкрепяме фашизма

    Коментиран от #21

  • 2 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор
    всички дето не са присъствали там казват ,ние не подкрепяме новия европеиски диктатор путин!
  • 3 гггг

    3 1 Отговор
    Русия плати огромната цена от 27 000 000 руски живота и още толкова инвалидизирани и осъкатени и освободи европа от фашистко робство .

    всякакви дрънканици че и съюзниците помагали са лицемерии..как помагаха като през това време икономикете им зад океана се развиваха и пращаха консерви и патрони на руснаците ..а руснаците педя по педя освобождаваха европа със животите си ..

    всеки който не е на този парад е мишка неблагодарна ..американски лакей

    Коментиран от #11, #33

  • 4 ддд

    4 0 Отговор
    да, .. не са нужни специални благодарности ...само малко уважение от добро възпитание
  • 5 до2

    4 1 Отговор
    Деси ти явно никога не си ходила в Русия,тук медиите тотално ни заблуждават за живота в Русия иди и виж и тогава ще ти стане ясно за какво иде реч,тук ни втълпяват че заплатите им били колкото да си купят хляба и не могат да вържат месеца,но истината е съвсем друга ,заплатите в Русия са много високи,не случайно Москва е най-скъпия град в света.

    Коментиран от #34

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ани

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "909 9 МАЙ ":

    автор не известен ..
    Русия иска ли война ?
    Руснакът иска ли война ?
    Не питай тази тишина
    в която братските могили
    войниците са приютили .
    Ти за това попитай тези ,
    които в цинкови ковчези
    тук от земи съседски влачат
    стариците да ги оплачат .
    Попитай храбрите момчета ,
    които днес из Кремъл шетат
    с пагона си го украсяват
    и сопа мирна там развяват.
    Литовец питай и поляк -
    за тях кошмарът е руснак .
    Попитай пролетта във Прага
    как мир със сила се налага.
    Унгарците попитай как
    войникът руски в руски танк
    из Будапеща мирно гази
    от тях мира за да опази.
    Ще ти отвърне побелял
    финландец доста остарял
    как "мирно" руската войска
    там зима драпа през снега .
    И братът белорусин даже
    намерил би какво да каже,
    че на изгаряща цена
    дари им братството Москва
    когато с ордата си зла ,
    Суворов палеше села .
    Попитай техните поля -
    кръв непокорна ги поля .
    Попитай ти Украйна братска
    защо от любовта славянска
    и от прегръдката на брата
    защита търси днес от НАТО.
    Миролюбивият Иван
    обстрелваше Афганистан
    и в градовете и полята
    не мир донесе , а беда.
    Деца , вдовици във Чечня
    руснакът иска ли война ?
    Попитай и ще чуеш сам
    руснак как миротворства там.
    Грузинец винаги щастлив
    през сълзи днес ще премълчи ,
    че от съсед "мирлюбив"
    сега земята му гори.
    Руснакът иска ли война ?
    От Литва питай до Китай
    съсед дали един поне
    ще отговори твърдо НЕ!
  • 8 тавата

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "909 9 МАЙ ":

    Деси, ани и onq s konq са един и същ трол! Не му се връзвай, човека е с ТЕЛК поради ментално заболяване на съдбоносните пътища...
  • 9 Бай хой

    5 0 Отговор
    Деси, ани, киро, и onq s konq С День Победы. Днес е празник на цял свят. Не се излагайте.

    Синдрома на неотероризма подменяне на историята и на какво ли още не. Безсилието и простащината се проявяват във всичко това.
  • 10 Но

    0 1 Отговор
    Какво ли щеше да се случи, ако фон Паулус беше преминал Волга при Сталинград? Съмнявам се, че Германия би прекършила Русия в хода на войната. Победа на германците при Сталинград в едно с нарастващата в момента руска военна мощ, както технологично, така и тактически мисля, че би довела до патова ситуация на източния фронт за неопределено време и пълна невъзможност за Съюзниците да стъпят в Европа, както през Италия, така и през Нормандия! Немците щяха да разполагат с време, хора и ресурс да ги "държат изкъсо"! Но ако бяха взели Сталинград... пътят на юг, югоизток щеше да бъде открит! Към безбрежните нефтени находища и огнищата на верското зло, което трови света в момента. Дали "момчетата" от СС щяха да се церемонят много с Осама, талибани и други подобни изроди...
    Иначе поклон, дълбок поклон пред всички загинали редови войничета и цивилни в тази никому ненужна война, но преобразила Европа сякаш с магическа пръчка!
  • 11 Но

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "гггг":

    Жертвите са си жертви. Страшно е когато са милиони, но май с руската и германска "бройка" доста е преувеличено се оказва! Нещо като руските жертви от нашата Освободителна война - от 200 намаляха на 60 хил. Имаше поучване - проверка на сталинградските жертви и се оказва, че първоначалната обща руско-германска бройка от 1.5 - 2 мил. души е завишена, има - няма с къде милион! Не че това и пречи да задържи първенството за най-кръвопролитна битка в световната история, но май истерията по преувеличаването на историческите истини, касае и броя на загиналите през ВСВ!
  • 12 Но

    2 0 Отговор
    От DW: "Всъщност, в дните на годишнината от края на войната европейците би трябвало да се съберат заедно (мирно и цивилно, а не на военни паради), да почетат милионите си жертви и да се врекат, че този ужас никога повече няма да се повтаря."
    Това за мен е "истината" в честването на ВСВ, а не дрънкането на оръжие по площадите! На всички е ясно, че ако има отново такъв конфликт Русия пак ще го спечели! Не е нужно да го демонстрира, а просто да пази Мира!
  • 13 ррр

    5 1 Отговор
    Русия плати огромната цена от 27 000 000 руски живота и още толкова инвалидизирани и осъкатени и освободи европа от фашистко робство .

    всякакви дрънканици че и съюзниците помагали са лицемерии..как помагаха като през това време икономикете им зад океана се развиваха и пращаха консерви и патрони на руснаците ..а руснаците педя по педя освобождаваха европа със животите си ..

    всеки който не е на този парад е мишка неблагодарна ..американски лакей
  • 14 mediator37

    1 0 Отговор
    Както Адолф Хитлер пише в "Моята борба" - глава 11 : "... руският народ- един велик народ..."

    И почнете да мислте с главите си. Кои са тия лошите фашисти, нацисти ? Не са ли същите работници, миньори, стругари, хлебари, селяни, учители, чиновници, и пр. Защо едните да са гадни , а другите добри?
    Никой не е бил по-прав и по-невинен в тази война.
    Безкрайно тъпо и несправедливо е ден на Европа да е 9-и май. Извратена идея. Толкова злощастен ден за Европа.
  • 15 onq s konq

    1 3 Отговор
    Кому е нужен тоя раэточителен военен парад,който струва "майка си и баща си" на гладния руски данъкоплатец?!Ще плашат Эапада ли?Или ЭА ДА ПОМНИМ...Ами те толкова войни се случиха оттогава ,че коя по-напред ...Единственото раэумно обяснение на тоя парад е да се демонстрира на иэвънэемните/ако случайно кръжат над планетата/ смисъла на поговорката "На гол тумбак пищови":)
  • 16 тошибиян

    2 1 Отговор
    точно за руснаците не казвай гол тумбак и пищови щото половината суша и всички ресурси са при тях
  • 17 тошибиян

    2 1 Отговор
    хавай и аляска искат да се отцепят от американската колонизация про4етете статийте и преди няколко години сащ анексираха пуерто рико към тяхната територрия и въведоха долара за платежна единица официялно........имаше референдум.....русия да каза нещо по този повод? оба4е не сега видиш ли Путин ала бала агресор..и каква агресия приложи?4е дгна пенсиийте и заплатите на кримските жители а те хорицата казаха да на това ама от другия край на света кви4а 4е му се объркват плановете да открадне ресурсите и територията на Русия от Путин
  • 18 Боби 65

    1 1 Отговор
    Лошото в "Съюза" е че командва 1 човек. Това няма как да е добре
  • 19 ани

    0 0 Отговор
    Деси , този път те бих на минус !! Мойте са -5 !!
  • 20 Ш Т и Б

    3 0 Отговор
    Защо ще хулим народа, който ни е помагал безвъзмездно, повече от който и да било друг.
    Да и днес ни "помагат" но ни го пишат на сметката.
    И ака ни помагат то е колкото да не издъхнем веднага а бавно но сигурно.

    Злобеят мръсните хиени - лешояди.

    И затуй от "Южният поток" сме отделени.
    Затуй на подаяния от ЕС днес живеем.
    Помощи, Отпускани или Предоставени средства от ЕС и живееща като в РЕАНИМАЦИЯ.
    Ако ни откачат "КИСЛОРОДА" финансовите траншове и сме гушнали БОСИЛЕКА.

    Дълговете ни днес по последни данни, преди да получим последният заем бе около 28 Милиарда "ЛЪВА".
    На какво ОТГОРЕ се дължи нашата българска гордост, вулгарност циничност и самонадеяност.
    На стройна самодостатъчна икономика,
    на стабилни икономически мощности,
    на стабилна банкова политика,
    на справедлива социална политика - раждаемост, трудова заетост, безплатна медицина и обучение, пенсии,
    подобаваща за времето инфраструктура в градовете и селата: болници, санаториуми, почивни станции, оздравителни центрове, мед кабинети, женски и детцки консултации по предприятия, фабрики, комбинати, селата училищата, и мед. сестри в детските "ясли и градини";
    - безплатни зъболекарски кабинети;
    -грижи за пенсионерите, новородените и родилките:
    - безплатни лекарства,
    - патронаж по домовете:
    лабораторни изследвания за новородените, за родилките и пенсионерите;
    - храна на старите хора "патронаж" всеки ден у дома, почистване на дома и проверка кръвното и температурата.

    Обществени кухни и столови и детцки кухни и по градовете а по селата доставяне топла храна и на полето.

    Уви това го имаше някога преди.
    Демографията в сртаната бе в добро състояние. Градовете и селата РАСТЯХА. Труда кипеше във всеки район на страната.
    Населението ни наброяваше над 9 Милиона.
    А днес сма почти малко над половина.
    Има най-малко 100на села дето няма и един жител.
    Пътищата и комуналните грижи - "не ми говори".
    Държава на е като държава на "МЪРТВИТЕ ДУШИ".

    За Ани и много още други запартъци като нея, ще попитам как можеше да се постигне това тогава а сега НЕ.

    За да имахме ония живот някога бе необходима:

    = държавна последователна и отговорна, пред народа - дъжавна, окръжна и областна политика със силна централна власт;
    = мощна материално техническа база и обмислена икономическа политика.
    И НЯМАХМЕ ДЪЛГОВЕ И ЗАЕМИ а имахме и РЕЗЕРВИ и Унивеситети и Филхармония, Опери, Театри, Читалища, Фестивали, Концерти, Сборове и щастливи добронамерени приветливи хора.
    Имахме стройна и мощна респектираща според мащабите на страната, съвременна и модерна Армия, Авиация и Флот.

    Социализма осигуряваше своето население по павно без деление на хората. Затова пъ и хората се изискваше да са ЛОЯЛНИ И КЪМ ГРИЖИТЕ НА ДЪРЖАВАТА КЪМ ТЯХ.
    Тук се крие и камечето дето обърна "КОЛАТА".
    "Доброжелатели" от вън, като лисицата и гаргата със сиренето, ни "ОТВОРИХА ОЧИТЕ" та сега сме ЦЪФНТИМ АМА НЕВЪРЗВАМЕ. помогнаха с



    Коментиран от #24, #32

  • 21 ани

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "срам":

    Всички държавници които не присъстват на парада значи не подкрепят Путиновото управление на "зелените човечета " ! Не подкрепят агресора - Русия ! Крим бил руски , ами то и турците са владели държави от балканския полуостров пет века . В тях живеят доста много турци сега , значи ли че имат основание за
    анексиране ?? Всяко" прекрояване"през 21 век на границите ,носи огромен риск от военен конфликт ! Дано се намерят разумни хора в Русия и озаптят Путин !!

    Коментиран от #22

  • 22 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "ани ":

    А създаването на Косово не е ли прекрояване на граници? Референдума там беше легитимен, а в Крим не е, така ли?
    Доста едностранно гледаш на нещата! И САЩ и Русия са агресори, защото са супер сили - такъв е света и трябва да го приемем, а не да се самозалъгваме!
    Всяко залитане от една в другата крайност е пълно двуличие!!!

    Коментиран от #27

  • 23 ффф

    2 1 Отговор
    Русия плати огромната цена от 27 000 000 руски живота и още толкова инвалидизирани и осъкатени и освободи европа от фашистко робство .

    всякакви дрънканици че и съюзниците помагали са лицемерии..как помагаха като през това време икономикете им зад океана се развиваха и пращаха консерви и патрони на руснаците ..а руснаците педя по педя освобождаваха европа със животите си ..

    всеки който не е на този парад е мишка неблагодарна ..американски лакей
  • 24 ани

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "Ш Т и Б":

    Не са ни помагали безвъзмезно !!! Няма ли за теб значение героизма на нашите опълченци ? Братята които са построили софийския университет са обезпечили материално доста голяма шпионска мрежа в помощ на руските войски . Бедна България е платила за освобождението си еквивалента на 32,5 тона злато !! Ами във войната с турците са загинали не малко и румънци , финландци, литовци . Знаеш ли , че след Съединението на Княжество България с источна Румелия , Руския император Алесандър ІІІ , излиза с декларация в която заявява , че ако има някой който не е съгласан с този акт /съединението / може да го оспорва по всякакъв начин , Русия нямала да се намесва . Това било съвсем пряка покана към турския султан да си върне България , но султана не обърнал никакво внимание на тази декларация защото знаел имперските интереси на северния си съсед към протоците . Знаеш ли ,че издръжката на съветските войски струвало на България 4 пъти повече от издръжката на немските войски за 4 години !? Кой отряза парчето Западни покрайнини от България ? Кой изнесе огромна част от държавния ни архив като военен трофей на победител ??? Заради такива като теб, ненормалника Жириновски си позволява да говори , че ние, българите трябвало по корем да се влачим в краката на Русия. Горкият , съвсем забрави , че ако не беше героизма Волжките българи и военният талант на Кан Габдула Челбир през 1223 година , Русия можеше да бъде включена в златната монголска орда и на дали щеше да съществува !

    Коментиран от #26, #38

  • 25 сссс

    1 1 Отговор
    радвайте се че руснаците платиха тази висока цена за да освободят Европа... можеше да си освободят само Русия ...а европа да стане бастион на хитлер и сега щяхте да сте роби в ариийските заводи

    неблагодарна сган сте цяла европа ..ама скоро другото робство се задава какко ва заливат ислямски вълни от бежанци ...скоро ще сте турско гробище и англияи ифранция и италия и испания и тн

    като сте прости

    Коментиран от #29

  • 26 сссс

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "ани ":

    нелепости не коментирам.... да беше чакал на опълченците да та освобождават още 500 г.
  • 27 ани

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Аз бях и съм против създаването на Косово и бомбардирането на Сърбия ! Всички които са извършвали военни престъпления трябва да си получат заслуженото !! Няма значение дали си християнин или изповядваш исляма ! Аз съм и против карикатурите по списанията в които се хулят и осмиват светините на различните религии. За мен това не е свобода на словото , а анархия !!!
  • 28 СТЕЛТ

    0 1 Отговор
    С РУСИЯ ИМАМЕ И ОБЩИ И РАЗЛИЧНИ ТОЧКИ.
    НО ДОСТА ЗОР СА ВИДЕЛИ ЗА ДА ПОБЕДЯТ МНОГОКРАТНО ПО МАЛКА СТРАНА КАТО ГЕРМАНИЯ. Дано не се повтарят такива войни.
  • 29 ани

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "сссс":

    Наистина много малко си чел !!!! Ако бяха дошли да ни освободят както пишеш и след като България взема участие в последната фаза на войната с участие в бойните действия на страната на червената армия , защо след края на войната ни таксуват като победени и ни прекрояват .. ?

    Коментиран от #35, #53

  • 30 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ГОЛЕМИ СА
    И СА НЕПОБЕДИМИ
    А НАШИЯ ПЛЕВНЕЛИЕВ НЕ ПРИСЪСТВА

    Коментиран от #45

  • 31 петър първи

    3 0 Отговор
    От тоя Плевнелиев нищо не става. Така са му наредили американците.
  • 32 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ш Т и Б":

    Деси, ани, киро, и onq s konq чак пък запъртъци...
  • 33 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "гггг":

    поредната лъжа .русия плати с 27 млн руски живота!!!
    загиналите са доста по малко,а и основните загинали не са руснаци.предполагам че сред съветските загуби,най-големите са на украинците следвани от руснаци и белоруси,както и от съветските евреи.голяма част от загиналите са убити не от хитлер ,а от сталин,а безхаберието и пълната безчовечност на съветските полководци към собствените им войници е отвращавало дори и нацистите!
    за да ви стане още по-гадно поне 1 млн руснаци се биеха на страната на хитер през цялата война.
  • 34 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "до2":

    иди и ти виж.русия е африка със сняг.30 км след кремъл и си в ботсвана,като стандарт инфраструктура,корумпираност,политически порядки и т.н.
  • 35 сссс

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "ани ":

    ми щото сме били на страната на фашисткия пакт ве ...

    ако тебе те пребие група фашисти и накрая дойде някой българин от тях и обърне резбата в последния момент тва мислиш ли че важи..

    и сега сме големи ястреби ама после пак ще целуват руска в последния момент

    жалки политици и такива мишоци като тебе
  • 36 фффф

    1 0 Отговор
    радвайте се че руснаците платиха тази висока цена за да освободят Европа... можеше да си освободят само Русия ...а европа да стане бастион на хитлер и сега щяхте да сте роби в ариийските заводи

    неблагодарна сган сте цяла европа ..ама скоро другото робство се задава какко ва заливат ислямски вълни от бежанци ...скоро ще сте турско гробище и англияи ифранция и италия и испания и тн

    като сте прости
  • 37 хрущял

    2 0 Отговор
    Гореща новина - след като днес в САЩ гледали парада, памперсите във всички магазини около Белия дом свършили, а нужниците вътре били задръстени - всички американски учени проучват какво се е случило!!!
  • 38 В Г З

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "ани ":

    Анушке, ти си грешна и фалшива по историческите данни, както и в декларацията ти за данъците на приходите ти за предната гоина.
    Но ако с децларацията, успя и мина, аз със теб, готов съм да проследим историческите факти, ти сама измисляш и редактираш.

    Вижда се пределно ясно,
    че си ИЗОМРУДКА самородена самобитна.
    Празноглава и самонадеяна самонадейка.
    Всички цитати дето свеждаш, можеш ли написа от кой документ, от коя година са?

    500 год. милият запад, Германия, Франция и Магарицата - Кралицата, пет пари не даваха за пра-пра-бабакати, кой я галеше на голо на балканите.
    След Априлското възстание, от запада взе че кихна, Дойчо Бисмарк " сигурен съм че Русия няма да ви изостави" т.е. кестените от огъня друг да ги вади.

    Когато Русия дойде до Босфора, в Средиземно море цъфнаха корабите на голямата прителка на деРмокрацията и на Българският народ, нейно величество Магарицата от Грейт Британ.

    После при учредяваннето на статуса ни в договора за освободената ни държава в Берлн, на скъпата на Дойчо и другите велики сили България, как тъй стана, че оставихая пак подвластна на Султана и на две части пак съдрана.
    Не в Руссия а в Германия всичкото туй стана и под коварството на любимият ЗАПАД а не на Ръссия.

    А по Плевен би се както ти казваш финландеца - СКОБЕЛЕВ.
    А на Шипка както ти казваш се би румънеца - СТОЛЕТОВ.
    На третия ден на Шипка идва и литовеца - РАДЕЦКИ.
    Във Велико Тъново влизат частите на дойчо Бисмарк - ГУРКО.
    За сформиране административното и комендатско управление на абсолютно не разполагащо с опит и неспособно 500 хиледното българско население, остават у нас западняка от франция - ДОНДУКОВ.

    Никой друг в света не ни призна отново за держава още 32 год. след освобождението с изключение на Руссия.

    И днес бабка ти, а и ти самата да сте още със шалвари.
    Верно, че е имало и чужди довроволци сред Руските войски, но съвсем явно си личи, че проявяваш явен стремеж да умаловажиш принуса на Русия.
    Нали знаеш, че ккойто лъже ще му стане голям носа.
    Като имали сме толкоз злато, де го то и днес?
    Та нали дето е текло, пак трябва да тече.

    Що в България не е връзваме плод а уж все цъфтим?

    Днес в България финсово, социално, морално, битово, културно и икономически сме в пълен хаос и регрес. Което е в пълан разрез на мнението ти за миналото и настоящето ни.

    ВЕЧНА СЛАВА И ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ РУССИА !

    С ПРАЗДНИКАМ ВАМ !

    Коментиран от #44, #46, #47

  • 39 mediator37

    0 0 Отговор
    Сега забелязах, че оръдието на Т-14 няма ежектор. Което ще рече, че всички пушеци влизат в купола, но от друга страна той е херметично отделен от екипажа. Лично мен подобрената защита на екипажа въобще не ме впечатлява когато става дума за нападателни оръжия, но.... нейсе. Евреите като копират за Меркава 5 могат да вземат терк. Тях ги боли за всеки одраскан лакет на войник. При следващия Меркава 5 екипажът може да седи в дискотеката.
    Горе на купола на Т-14 вместо боен модул от гранатомети и зенитна картечница се мъдри нещо като радар. Ако го видя да се врътка ще съм категоричен, но 99 % май е радар. Ако е проследяващ не е задължително да се врътка. Готови сме за нощен бой и при задименост.

    Коментиран от #41

  • 40 Киро

    1 2 Отговор
    Интересно, как се мъдреха надписи 1941-1945...

    Странна работа, ВСВ започва 1939, или на другарите не им се говори какво са правели през тези две години??!

    Я, я...били се заедно с Хитлер май а?
    Даже и парадче си спретнали заедно с тях, "освободителите на Европа"...

    http://deathmetalverses.blog.bg/video/2011/08/13/syvmesten-parad-na-vermahta-i-chervenata-armiia-22-09-1939-g.800826

    Коментиран от #42

  • 41 ввв

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "mediator37":

    къв т 34 ве май не си в час кво имат в момента руснаците
  • 42 Монго

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Киро":

    Специалиста стига с глупостите ти. Всички казват, че са освободители, и краварите дори го признават. Ти от коя лудница избяга да ни обясняваш твоя филм?

    Коментиран от #43

  • 43 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Монго":

    Да, специалист съм, в сравнение с теб - дори съм нещо като проферсор или академик. Но в сравнение с тебе не е трудно да си такъв.

    "всички казват" - ти от името на всички ли говориш? Кой беше ти, някакъв байчо безименен, тръгнал да говори от името на всички!
    Сигурно говориш от името на всички 4 трола, подвизаващи се тук!

    "освободители били" - хахаха, така "освободиха" половин Европа, че 45 години не могат народите да надигнат глава! И после пратиха танковете на тези, които дръзнаха да отхвърлят "освободителите"!

    Армията на СССР е окупаторска и това е ФАКТ.

    Коментиран от #50

  • 44 ани

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "В Г З":

    Няма да ти чета всичките глупости ! Ще ти запиша документите от които черпя информация :
    По силата на Указ №1144 на княз Александър Йозеф фон Батенберг , публикуван в брой №2 на Държавен вестник от 10.01.1884 година , България трябва да изплати на Русия РЕПАРАЦИИ в размер на 32,5 тона злато в / 2 250 000 златни швейцарски франка / .
    В " История на ТААССР" издадена през1973 година с две изречения е цитиран историческия факт , че българската армия предвождана от великия Кан Габдула Челбир ,единствена е победила и унизила Чигиз Хан в така наречената "Овнешка битка ". Малко преди това се е състояла битката при Калки с Киевска Рус където монголците побеждават . Три година след поражението , Чингис Хан умира . Всичко това го описва летописецът Джагфар Тарихи .. Според историка А. Халилов това , че българите побеждават през 1223 година и отблъскват монголите през 1229,1232,1235 година спомагат Русия да не бъде включена в златната монголска орда !!
    За трофеите на Червената армия под форма на ценни за България архиви , направи си справка сам !!!!!!
    Всичко което съм записала е истина и за това ще ти цитирам думи на Любен Каравелов :"Секи Българин е длъжен да защитава своите етнически особености и да варди своето огнище ."

    Коментиран от #51

  • 45 ани

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Vasik Atanasova":

    Ще започна от "победата " на Съветската армия в Афганистан , нещо като че ли ми се губи !
    Освен това : - Литовците при Орша
    - Шведите при Нар
    - Кримските татари
    - Украинските казаци
    Много бързо забравихте нападението над Полша заедно с Хитлер ! Забравихте и изтреблението на елита на Полската армия при Катин от Сталин !!!

    Коментиран от #49

  • 46 ани

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "В Г З":

    РусиЯ се пише с Я накрая , а не с А !!!!

    Коментиран от #48

  • 47 ани

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "В Г З":

    И тук не си прав драги ! Другите националности са биле в бойните редици ! Където са посрещали куршумите ! Знаеш ли , че е нямало назначени българи в новата българска войска на командни постове . Задължително се говорело на руски език и всичко се докладвало в руския щаб . Защо Батенберг е бил "сурнат" ? Надеждата на Руския император е той да заеме мястото му и от там и юридически да прелапа България . Съединението му проваля сметките !
  • 48 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "ани ":

    То и това: "са биле в бойните редици", не се пише така, ама щом искаш да се правиш на граматически коректор, давай. Малко са ти глупостите, които четем, една повече, една по-малко...,няма значение. Радвай се на популярност
  • 49 СиС

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "ани ":

    Ани,нямам време за спор-просто ще ти кажа,че влизането в Полша на съветски войски е по искане на тогавашното полско правителство-има исторически документи за това.Друг е въпроса,че същото това правителство ПРОДАВА всички секретни документи на германците,и избягва в Лондон.....
  • 50 ЬТЬЬЬ

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Киро":

    Кирчо,вчера даже "Вашингтон Пост" направи обращение към читателите си със статията"""Да не забравяме,че Русия спаси светът от Хитлер""".....има ли смисъл от повече коментари--ама ти "рупаш ли..рупаш"
  • 51 Монго

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "ани ":

    Стига си дъвчела едно и също нещо. Разрови се в историческите архиви и там ще видиш, че не сме платили това, което твърдиш. Сто пъти няма да ти се повтаря, на баба ми галоша да беше щеше да разбере. Дори и да беше права, безплатна свобода няма. Дали ще си дадеш кръвта или друго, пак ти повтарям, безплатен обяд няма. Руснаците ако знаеха какви въшки ще се навъдят, нямаше да се занимават с нас и сега ти ще трябваше да го учиш турския език за да можеш да си ръсиш глупостите по форумите.
  • 52 дддд

    2 1 Отговор
    радвайте се че руснаците платиха тази висока цена за да освободят Европа... можеше да си освободят само Русия ...а европа да стане бастион на хитлер и сега щяхте да сте роби в ариийските заводи

    неблагодарна сган сте цяла европа ..ама скоро другото робство се задава какко ва заливат ислямски вълни от бежанци ...скоро ще сте турско гробище и англияи ифранция и италия и испания и тн

    като сте прости
  • 53 дфгх

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "ани ":

    поради същата причина поради която лю имата ви америка и англия изравниха софуя със земята с бомбардировки ..били сме на страната на фашистите

    за съжаление хоера като плевнелиев не са си научили урока и пак са на страната на фашагите от ес ,сащ украйна

    Коментиран от #54

  • 54 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "дфгх":

    ето още един историк!бомбандировките над софия ,будапеща или дрезден са вследствие бомбандировките над варшава,белград или лондон.нека да продължим обаче в тази насока вследствие бомбандировките българия губи около 2000 човека,убити от англо-американската агресия ,но руснаците избиха и изселиха в този период българското малцинство в крим 20000 човека, а след това подложиха на гладомор българското малцинство в бесарабия и украина 200000 човека,след това подложиха на изтребление българския елит на българия ,после под съветски натиск се обявиха 150000 българи за македонци,после пак по съветски тертип лагери в белене,ловеч скравена...и така до 1989 година.
    равносметката ,днес на американските пилоти загинали над софия им се направи малък паметник до народното събрание и всяка година русофилите ревът, че сме изградили паметник на българоубиици,но се забравя че съветските българоубиици са на двата най-големи паметника в двата ни най-големи града,а именно паметника на съветската армия и този на альоша.моля на историка да сравни големината на паметниците и броя на жертвите причинени от американци и руснаци.ако се затрудни ще помагам!

    Коментиран от #55, #57

  • 55 ссссс

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Десислава Димитрова":

    ти наистина не си в ред ..да не си ония лудия иво инджев дето пише обратно на логиката и фактите хахаха
  • 56 дддд

    1 0 Отговор
    радвайте се че руснаците платиха тази висока цена за да освободят Европа... можеше да си освободят само Русия ...а европа да стане бастион на хитлер и сега щяхте да сте роби в ариийските заводи

    неблагодарна сган сте цяла европа ..ама скоро другото робство се задава какко ва заливат ислямски вълни от бежанци ...скоро ще сте турско гробище и англияи ифранция и италия и испания и тн

    като сте прости
  • 57 ддее

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Десислава Димитрова":

    хаха ... по логиката на измекяри то и турско робство не е имало било е разцвет ..а дошли руснаците и на поробили

    добре че са малко като тебе американоислямофилите

    в петицията ви за премахване на паметника на съветската армия за 3 г сте събрали 2000 гласа ...хубу да видиш колко малко сте

    Коментиран от #59

  • 58 Барак Путин

    3 0 Отговор
    Деси, ани, киро, и onq s konq, като си вземете хонорарчетата за антируското тролене, що не черпите по една бира, че ако ни няма нас да ви се връзваме на простотиите няма и да ви плащат.
    А злобата никого не е довела до хубаво място. Не ви ли омръзна до ровите костите на хората, на които сега може да благодарите, че имате бащи и майки и имате шанса да станете баби и дядовци някой ден.
    Ако не може да си представите друго бъдеще, то американския продукт "Косово" онагледява бъдещето на Македония и не дай си боже на Балканите. Аз не си спомням промяната на границите на Сърбия, която е в Европа да стана без сила, но тогава къде бяхте бе мишоци! Въпрос на време е Косово да се слее с Албания, просто се чака подходящата международна обстановка.
    А ние и тогава ще бързаме да признаем едни от първите, новото прекрояване, ами то подлизурството и нагаждачеството на онова недоразумение, дето го имаме за глава на държавата мина всякакви граници.
    А между другото, част от цената която плащахме за суровините от Съветския съюз беше задължителното гравитиране около съветската политика, доктрина или както искате го наречете, НО никога не сме изпадали в толкова надупено положение както сега.
    Но и това е нормално, пак си има зена, само дето хонорарите ги получават шепа продажници.
    Да, пътят ни е в обединена Европа, но не като слугата, който пращат да купи цигари от магазина, а с национално достойнство, което изчезна, когато посланиците на "великите сили" открито започнаха да ни диктуват какво трябва и следва да направим.
    И гърците и чехите и унгарците спазват санкциите, но никой не развъртя л..нометката на мксимални обороти като нашите политици и фурнаджийски ропати, като Иво Инджев. И после се чудим защо в Кремъл се отнасят с нас като с боклуци.
    Извинявам се на останалите, за дългия пост, но тия просто ме изнервиха. Но пък щом успяха, значи си вършат добре работата и си заслужават трохите от господарите, дето ги държат на синджирите.
  • 59 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #57 от "ддее":

    казах ти истината ,но не ти оттърва.не мешай турското робство със съветската армия.
    фактите са следните ,може да ги провериш ,сталин унищожава българското малцинство в крим избити са хиляди българи основно жени и деца ,чел съм им спомените,жестока картинка на изселени жени с деца при минус 20-30 градуса в казахската степ с вълци като големи магарета и агресивни местни мюсулмани.спомняш ли си някой да се извини за това ,а дори нямаме паметник за тези клетници,а ти ходиш да слагаш цветя на този на палачите им и ме обиждаш щото ти го разказвам.след това сталин организира гладомор в българските села в украйна измират хиляди от глад,предимно деца ,жени и старци,страшна картинка има спомени на преживелите и този гладомор,прочети ги как хората гледат заградените и обречени села да измират ,родители да изяждат децата си полудели от глад гадна работа и при това загиналите са българи,но кво значение има за теб посткомуниста нали селски?после списъците на съветските служби и хилядите разстрели на виновни и невинни от делиормана до пиринско и от свиленград до видин,после лагерите и нови убииства без съд пак по списъци и т.н. и т.н.
    аз не съм против паметници,а съм против това да не се помни истината и да се криви от такива като теб!
  • 60 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    специално за празнуващите деня на нечие освобождение или как съветите освободиха българите:

    http://www.hulite.net/modules.php?name=News&file=print&sid=20919

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания