Отидете към основна версия

27 Май, 2015 08:03, обновена 27 Май, 2015 08:03 7 679 12

Защитници на животните се заядоха с най-старата кръчма във Великобритaния

  • кръчма-
  • великобритения-
  • петли-
  • бой с петли-
  • име-
  • защита на животните

Най-старата кръчма във Великобритания може да се наложи да смени името си, ако група за правата на животните спечели иск, пише сайтът „Машъбъл“.

Природозащитната организация „Хора за етично отношение към животните“ (ПЕТА) е поискала от "Ye Olde Fighting Cocks" („Най-старите бойни петли“), кръчма в Сейнт Олбанс, Великобритания, да промени името си на "Ye Olde Clever Cocks" („Най-старите умни петли“) . Причината за промяната е свързана с уважението и състраданието към животните в наши дни.

Според ПЕТА кръчмата трябва да "почете пилетата като интелигентни и чувствителни животни, каквито са".

Кръчмата, която е в Книгата на рекордите на Гинес като най-старата кръчма във Великобритания, носи сегашното си име от 1872 г. Причина за името е богатата и дълга история на заведението в боевете с петли, спорт, който е забранен в Англия и Уелс през 1835 г.

В отворено писмо ПЕТА иска кръчмата да се откаже от старото си име, което се свързва с варварския и забранен животински спорт.

В писмото се казва: "Името "Най-старите бойни петли" извиква в съзнанието насилие и кръв от боя между петли, отвратителен кръв спорт, така жесток, че е бил поставен извън закона в Обединеното кралство."
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: