Отидете към основна версия

2 216 24

САЩ пращат нови Ф-22 в Европа

  • сащ-
  • изтребители-
  • франция-
  • бурже

Военно-въздушните сили на САЩ планират да засилят своето присъствие в Европа на фона на напрежението с Русия, съобщава в. „Уолстрийт джърнъл“.

По тази причина американските ВВС планират да разположат допълнителни изтребители Ф-22 като демонстрация на сила, заяви помощник-държавният секретар Дебора Лий Джеймс.

"Най-голямата заплаха според мен е какво се случва в Русия. По тази причина затова съм тук“, аргументира своето присъствие на авиоизложението в Париж Дебора Ли Джеймс.

След Франция Дебора Ли Джеймс ще посети няколко страни от Стария континент, за да обсъди ситуацията в региона и увеличаване на военните разходи.

ВВС на САЩ вече засилиха патрулите във въздушното пространство в района на Балтика и разположиха бомбардировачи В-2 и В-52 във Великобритания.

Ф-22 Раптор е американски многоцелеви изтребител за завоюване на въздушно превъзходство, който трябва да замести сега използваният Ф-15.

Ф-22 е оборудван с най-модерни стелт технологии. Освен като изтребител, самолетът може да се употребява и за бомбардировки, радиоелектронна борба и разузнаване.

Ф-22 е проектиран, за да се противопостави на руския Су-27.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: