Last news in Fakti

16 Юни, 2015 10:30 2 213 24

САЩ пращат нови Ф-22 в Европа

  • сащ-
  • изтребители-
  • франция-
  • бурже

Военно-въздушните сили на САЩ планират да засилят своето присъствие в Европа на фона на напрежението с Русия, съобщава в. „Уолстрийт джърнъл“.

По тази причина американските ВВС планират да разположат допълнителни изтребители Ф-22 като демонстрация на сила, заяви помощник-държавният секретар Дебора Лий Джеймс.

"Най-голямата заплаха според мен е какво се случва в Русия. По тази причина затова съм тук“, аргументира своето присъствие на авиоизложението в Париж Дебора Ли Джеймс.

След Франция Дебора Ли Джеймс ще посети няколко страни от Стария континент, за да обсъди ситуацията в региона и увеличаване на военните разходи.

ВВС на САЩ вече засилиха патрулите във въздушното пространство в района на Балтика и разположиха бомбардировачи В-2 и В-52 във Великобритания.

Ф-22 Раптор е американски многоцелеви изтребител за завоюване на въздушно превъзходство, който трябва да замести сега използваният Ф-15.

Ф-22 е оборудван с най-модерни стелт технологии. Освен като изтребител, самолетът може да се употребява и за бомбардировки, радиоелектронна борба и разузнаване.

Ф-22 е проектиран, за да се противопостави на руския Су-27.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 1 Отговор
    "САЩ пращат нови Ф-22 в Европа". Щом са нови..., значи още, защото предполагам, че втора употреба има само в Горубляне . Щом са още, къде са били другите, защото Ф22 не е за износ? Въпроси много, лошо няма, фили и фоби да си чукат главата. Иначе е много красива машина, предполагам и опасна...
  • 2 МАК

    0 2 Отговор
    Красива и функционална разбира се, но щом е проектиран, за да се противопостави на СУ-27, значи оригинала е от другата страна на барикадата. Но нито един не може да се противопостави на ПАК ФА Т-50 пак на СУхой. Не са го проектирали още американците. Като се има пред вид освен качествата на самата машина, така и възможностите на въоръжението му. Поинтересувайте се.

    Коментиран от #12

  • 3 сссс

    0 2 Отговор
    до добре ама ако руснаците нямаха СУ-35 който превъзхожда раптора по всичко

    http://www.blitz.bg/news/article/136447

    Коментиран от #9

  • 4 ссс

    0 0 Отговор
    СУ-35 е отличен самолет и той всъщност е много опасен, особено ако се произведат голямо количе­ство такива изтребители“, казва високопоставен представител на ВВС на САЩ, притежаващ голям опит за работа с изтребители 5-то поколение. „Аз мисля, че дори за такива машини като “Eagle” и “Super Hоrnet”, оборудвани със система AESA (антенна решетка с електронно сканиране), той пред­ставлява много сериозна заплаха.
  • 5 ССС Р

    1 0 Отговор
    Имам сведения, че американците като четат неуморните словоизхождания на сссс и пр. са на път да се откажат от всякакви опити да противодействат на Велика Русия и да се предадат безусловно.
    От това на баба Гицка в село Гинци най-после ще й се увеличи пенсията и стандарта на живот.
  • 6 Гост

    2 0 Отговор
    Не харесвам политиката на САЩ, F-22 в момента е най-добрия изтребител!

    Коментиран от #8

  • 7 чалгаджи Пацо

    2 0 Отговор
    мен повече ме кефи Тойота Айго
  • 8 Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Сакън, сега ще те наплюят тролещите копейкаджии тука, че не си чувал за "несваляемите" руски самолетчета, дето само като минат някъде и тока гаснел...

  • 9 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "сссс":

    Това, което даваш ти е сравнение с Ф35 а не с Ф22. За ПАК-Фа е още рано да говориш. Според мен в технологично отношение русите изостават от каубоите. Интегрирана-технологична система. Т.е. , когато те тръгнат напред няма да се надяват на аеродинамичното превъзходство на техния самолет (няма и смисъл), а ще използват комбинация от технологични преимущества-АУАКС, спътници, една виртуална система, от която русите са малко далеч-в интерес на изтината. Спира ги на каубоите, решимосттта на джудиста да пусне ракетите. Друг е въпроса кой ходи по ръба на бръснача...

    Коментиран от #10

  • 10 Киро

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Монго":

    изтината. Спира ги на каубоите, решимосттта

    ==========

    Едно букварче?

    Чудя се, защо русофилията и неграмотността ходят ръка за ръка?

    Дали, защото да си русофил, трябва да си със следния профил:

    - Социален аутсайдер - сдъвкан и изплют от живота лузър;
    - Бивш шапкар;
    - Комплексар - завистник, дето нищо не е и няма да постигне в живота;
    - Неграмотен и неук скот, който се манипулира елементарно;
    - Пенсионер, привърженик на БСП или Атака (от новото време), че преди Болен псуеше руснаците, а сега яде оттам;
    - Комунистическо чадо, дето е на хранилка;

    Защо няма успели хора, дето са русофили? (освен ако не са "успели" на хранилката)

    ЗАЩО?

    Защо няма НИТО ЕДИН български патриот, дето е русофил, а?

    Коментиран от #11

  • 11 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Колко пъти съм ти давал буквара? Твоето обяснение: "правиш ли разлика м/у граматически грешки и бързина на писани и съседни клавиши"
    Приемаш ли, или не? Или да те питам за специалността ти по турската армия? И колко си отворен за центове?
  • 12 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "МАК":

    Хубаво е и ти да се поинтересуваш колко "раптори" са боеготови на въоръжение и от кога и колко Т-50 и от кога!, след което си изчисли разликата в годините, за да получиш разликата в изоставането на руснаците. Така е било винаги :
    сравнение Ф-16/Миг-29 първи полет: февр 1974/окт. 1977; въведен в експлоатация:август 1978/август 1983
    сравнение Ф-15/Су-27 първи полет: юли 1972/май 1977; въведен в експлоатация: септември 1974/1987 г.!!!!!!!

    Коментиран от #14

  • 13 ьжт и ссс

    0 0 Отговор
    Ф-22 е супер самолет, а руските фърчиплани през ден падат, ту двигатела отказал, ту крилото се откачило... в ве гола вода.
  • 14 МАК

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Какво изоставане, не ти разбирам логиката. Това са нормални неща. Не могат да извадят в една година модели. А за Т-50 той не гони Ф22. Ф22 е предназначен да навакса изоставането си от СУ27: справка - текста. ПАК ФА Т-50 засега няма алтернатива. Тази година му са последните разработки това го знае всеки. Нищо не откриваш.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "МАК":

    Или не разбираш или прекалено евтино се опитваш да манипулираш. Су-27 е от четвърто поколение, а Ф-22 от пето, така че няма какво да наваксва Раптора. Точно с Т-50 руснаците наваксват (за пореден път) изоставането си като правят със закъснение спрямо американците изтребител от пето поколение, кой още не е на въоржение. За сравнение и сведение: "(Уикипедия) На 14 януари 2003 първият Раптор е въведен в експлоатация във военновъздушната база Нелис, Невада. Предвижда се производството да продължи до 2011, като на година се произвеждат 20 самолета.[1] На 29 август 2007 е доставен 100-ят произведен самолет."
    Ти явно 12 г. (до 2015 г.) ги нямаш за нищ, а даже още реално руския не е на въоръжение. Всякакви коментари са излишни, защото се вижда, че си от отбора на привържениците на руския слон - най-големия слон в света!

    Коментиран от #17

  • 16 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "МАК":

    Я да обясниш как някой който е направил нещо преди другия наваксва?!? Точно Су-27 наваксва (в началото науспешно) от Ф-15:
    "(Уикипедия) През декември 1979 г., Су-27 е приет официално от военните за провеждане на държавни изпитания. ..... При проведен комплексен анализ на характеристиките и качествата на прототипа спрямо евентуалния си противник – F-15, става ясно, че Су-27 в този си вид не превъзхожда опонента си и дори губи от него."
    Докато Ф-15 сваля арабски Миг-ове в Близкия Изток, руснаците се чудеха как да подобрят първообраза на Су-27.
    Схващаш ли? Това е причината Су-27 (който първия му полет е само 5 години след този на Ф-15) да влезе на въоръжение "само" 13 години по-късно.
    Раптор е на въоръжение от 12 г., а руснаците само се заканват колко добър щял да бъде отговорът......, а някой работят върху следващо поколение безпилотни суперизтребители........
  • 17 сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Престани да бълваш простотии...
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D1%EF%E8%F1%EE%EA_%E0%E2%E0%F0%E8%E9_%E8_%EA%E0%F2%E0%F1%F2%F0%EE%F4_%D1%F3-27

    Коментиран от #18

  • 18 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "сссс":

    сссс, май обърка нещо линковете, но нищо този който си пратил "Список аварий и катастроф Су-27" допълва картинката перфектно : )))))))
    Сега остава да обясниш и кое е простотия, но евала за линка........

    Коментиран от #19

  • 19 сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Прав си колега, извинявай, но линка ми е точен и не ми е там грешката, но карай. както и да е...
  • 20 МАК

    0 0 Отговор
    Да ви кажа ли един виц: Обама се похвалил на Меркел, че за ракетите си направил три копчета - сребърното за Африка, златното за Азия, а платиненото за Европа и и намигнал: нали схващаш? Меркел му отговорила: и моята баба в края на войната си приготвила сребърно, златно и платинено гърне, обаче като дошли руснаците се на.рала в гащите. Нали разбираш? - го попитала и тя. На Т-50 аналога ще е Ф 35. Но иначе добре си чел. Проблемът ти е, че много се влияеш от пропагандата.

    Коментиран от #21

  • 21 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "МАК":

    Смесваш класовете изтребители, но както и да е целта на написаното май е съвсем друга, а не техническа. Може би пък твоя проблем е, че се опитваш да произвеждаш пропаганда :)
  • 22 цун кай хуй

    0 0 Отговор
    лелее рубляците ще се пръснат от злоба милите
  • 23 цункайгъз

    0 0 Отговор
    езиците ви кафяви на центаджийчетата от лизане под кръста. доста сте заблудени, ама нейсе, дано не се наложи да се доказват в реални условия да видиш кой какъв е. ще изпърдят твоите американски другарчета.
  • 24 ссс

    0 0 Отговор
    ЗА ЦЕНТАДЖИИТЕ ...

    Сенатът на САЩ забрани изтезанията ..дата 2015г
    http://fakti.bg/world/146853-senatat-na-sasht-zabrani-iztezaniata

    за кво да говорим повече

    хахаха е .аси демокрацията в сащ ...до сега бяха разрешени изтезания и мъчения в щатите ли ве ...аси средновековната държава

    Имайте предвид,че стожера на демокрацията-САЩ във 2013 офицялно отмени робството в Мисисипи
Новини по държави: