Отидете към основна версия

19 Септември, 2015 17:32, обновена 19 Септември, 2015 17:32 1 195 7

Германия не може да приеме всички бежанци

  • германия-
  • бежанци-
  • ес-
  • квоти-
  • томас де мезиер

Да се приемат стотици хиляди хора, и то точно сега, когато наближава зимата, е огромно предизвикателство

Снимки АП/БТА

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер заяви, че страната му не може да приеме всички бежанци и се обяви за установяването на твърди квоти за приемане на мигранти в Европа, съобщава ТАСС, позовавайки се на германското издание „Шпигел“.

В ситуацията с бежанците Германия не може да се изолира от останалите страни от ЕС. Ние обаче също така не можем да приемем всички хора, бягащи от горещи точки и всички мигранти, отправили се към нас", казва той в интервю за списанието.

Той е на мнение, че ЕС трябва да въведе твърди квоти за приемане на бежанци, което ще позволи на Европа да поеме толкова бежанци, колкото е по силите на всяка отделна държава.

Мезиер отбелязва също и че в случай, че квотите бъдат изчерпани, бежанците, включително тези, които са преследвани по политически причини, ще трябва да бъдат върнати в родината им.

"Да се приемат стотици хиляди хора, и то точно сега, когато наближава зимата, е огромно предизвикателство", отбелязва министърът и добавя, че ще бъде трудно да се интегрират на пазара на труда онези, които останат в страната. "Разбира се, у нас пристигат много квалифицирани хора, но не всички бежанци са лекари или инженери. По някои оценки, около една пета от възрастните даже не умеят да четат и да пишат", посочва още Томас де Мезиер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: