Отидете към основна версия

656 0

Папа Франциск призова за мир и толерантност

  • папа франциск-
  • мир-
  • толерантност

Той държа реч пред Общото събрание на ООН

Снимка: БТА/AP

Папа Франциск отправи призив за мир и толерантност по време своята реч пред 170 световни лидери на Общото събрание на ООН, съобщи официалният сайт на ООН.

„Настоящите времена ни приканват да дадем приоритет на действия, които да генерират нови процеси в обществото. Трябва отново да изразя своето съжаление във връзка с болезнената ситуация в Близкия Изток, Северна Африка и останалите африкански държави. Тези реалности трябва да послужат като призив към съвестта на хората, натоварени с международните отношения.

Не само случаи на религиозни или културни преследвания, но и всеки случай на конфликт, като тези в Сирия, Украйна, Ирак, Либия и Южен Судан, в които страдат човешки същества, трябва да имат предимство пред всеки партиен интерес.

Вие сте у дома не в палатите, а сред бедните, не с известните, а със забравените, не в официални портрети, а в снимки с младите хора. Трябва да има равни права за всяко човешко същество на тази планета“, заяви папа Франциск.

Той призова още за опазване на околната среда, запазване на мира и изкореняване на крайната бедност.  Папата призова и за защита на християните, засегнати от конфликтите в Сирия  и Ирак. По-късно папата посети мемориала в памет на жертвите от атентатите на 11-ти септември, 2001 г. в Ню Йорк. Там той бе посрещнат от 700 представители на различни религии. Папата призова хората да приемат различните и да са толерантни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: