Отидете към основна версия

3 074 10

Джими Картър предал на Путин позициите на Ислямска държава в Сирия

  • сирия-
  • джими картър-
  • путин-
  • ислямска държава

Бившият президент на САЩ Джими Картър е предложил на Русия помощ в определянето на целите за бомбардиране в кампанията срещу Ислямска държава. Той дори е предал на руското посолство във Вашингтон и карта, на която са били отразени и позициите на ислямистите, съобщи в сряда The Washington Free Beacon.

Аз изпратих в четвъртък писмо на руския президент, в което го запитах дали не би искал той да получи копие от наша карта, за да може да нанася по-точни удари в Сирия. Това разкри Джими Картър в своята реч от миналата неделя в град Плейнс (щата Джорджия). Той дори уточни, че още в петък са му позвънили от руското посолство във Вашингтон и му заявили, че те биха искали да получат карта.

Джими Картър обясни познанството си с Путин с общата им страст с риболова на муха. През април двамата държавници са разговаряли за ситуацията в Сирия и Украйна. Тогава те са разменили координати, за да обменят идеи за риболова на муха и по-специално за Русия.

The Washington Free Beacon коментира, че действията на Картър са с противоречие с официалната политика на президента Барак Обама, която изключва отказ от сътрудничество с Москва в Сирия и споделяне на информация за Ислямска държава.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини