Last news in Fakti

21 Октомври, 2015 15:36 3 073 10

Джими Картър предал на Путин позициите на Ислямска държава в Сирия

  • сирия-
  • джими картър-
  • путин-
  • ислямска държава

Бившият президент на САЩ Джими Картър е предложил на Русия помощ в определянето на целите за бомбардиране в кампанията срещу Ислямска държава. Той дори е предал на руското посолство във Вашингтон и карта, на която са били отразени и позициите на ислямистите, съобщи в сряда The Washington Free Beacon.

Аз изпратих в четвъртък писмо на руския президент, в което го запитах дали не би искал той да получи копие от наша карта, за да може да нанася по-точни удари в Сирия. Това разкри Джими Картър в своята реч от миналата неделя в град Плейнс (щата Джорджия). Той дори уточни, че още в петък са му позвънили от руското посолство във Вашингтон и му заявили, че те биха искали да получат карта.

Джими Картър обясни познанството си с Путин с общата им страст с риболова на муха. През април двамата държавници са разговаряли за ситуацията в Сирия и Украйна. Тогава те са разменили координати, за да обменят идеи за риболова на муха и по-специално за Русия.

The Washington Free Beacon коментира, че действията на Картър са с противоречие с официалната политика на президента Барак Обама, която изключва отказ от сътрудничество с Москва в Сирия и споделяне на информация за Ислямска държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десен

    2 0 Отговор
    Един нормален американец и мислещ човек!
  • 2 Kcaniba

    2 0 Отговор
    една муха как променя световните карти!!!!
  • 3 Мюту

    2 0 Отговор
    Джими Картър-легенда от Студената Война,за да помага на Путин - смятай колко му е писнало от Обама и сие!
  • 4 раптор

    1 0 Отговор
    Скоро американците ще се научат да играят частушки...
  • 5 onq s konq

    1 1 Отговор
    Отличен дипломатически ход на Картър,естествено съгласуван с Обама.След като всички зап. държави обвиниха Русия че воюва само и единствено срещу противниците на Башар-т.е. бунтовниците,товариш Путин веднъж си изтърва нервите и се обърна към тях с думите "Ако имате инфо за позициите на ИД-дайте ги,ние ще ги "оправим".Ей ти позициите байно ,а сега да те видим как ще ги бомбардираш!А ние не само ще наблюдаваме от космоса,но даже и ще ти броим бомбите!

    Коментиран от #8, #9

  • 6 123456789

    2 1 Отговор
    виц:
    Върнал се Обама на тоя свят след години,влязъл в един бар ,поръчал си пиена и пита бармана ,,какво става с Америка?
    бармана отговоря:наша е,всичко е наред .
    Обама пак пита-какво стана в Сирия?
    бармана: и тя е наша всичко е наред.
    Какво стана с Украйна?
    бармана наша е ,всичко е наред.
    И така половин час бармана отговарял:нашо е всичко е наред.
    Накрая Обама решил да си тръгва и пита бармана
    ,,колко ми е сметката?
    бармана : 5 рубли..........
  • 7 Балък

    0 0 Отговор
    Имат обща страст - риболов на муха, а искат да кълвем на гола кука? Картър е бивш президентр пацифист и хуманист, откъде ще има карта с цели ако не е участвал в създаването на тази ислямска държава? И защо Русия с готовност чисти изцапаното след класовия враг, който постоянно се проваля умишлено с военните си намеси? Ай с.....р драги Съединени както и Руски щати, вие сте едно и също оръжие за масово поразяване.
  • 8 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    "даже и ще ти броим бомбите", не ме разсмивай човече.
  • 9 юююююююююю

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ти тотално си "объркал жиците"...

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "юююююююююю":

    Не ти ли прави впечатление че аз "обърквам жиците",а теб те удря тока ааа?!...Води си бележки от прочетеното мой човек и после-при частен даскал да ти го разязнява,а не да влизаш в диалог с по-умните-то не е за тебе:)