Last news in Fakti

20 Октомври, 2015 20:59 1 684 6

САЩ и Русия подписаха споразумение за въздушното пространство над Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • сащ-
  • въздушно пространство-
  • въздушни удари-
  • споразумение

Руското министерство на отбраната се надява, че този документ ще регламентира въздушните операции на цялата международна коалиция

САЩ и Русия подписаха споразумение за въздушното пространство над Сирия - 1
Снимка АП/БТА

Руското министерство на отбраната и американската армия  се споразумяха днес за меморандум за избягване на въздушни инциденти във въздушното пространство на Сирия. Това бе съобщено от говорителят на министерството, генерал-майор Игор Конашенков, съобщава ТАСС.

"Аз със сигурност вярвам, че подписването на такъв документ е важна стъпка от практическо значение", каза той. 

Споразумението има за цел предотвратяване на въздушни инциденти и предоставя възможност за по-гладко провеждане на операциите от бойните самолети на двете държави. Също така е заложена взаимопомощ в критични ситуации.

Документът регулира действията на бойните и безпилотните самолети във въздушното пространство над Сирия. Меморандумът съдържа правила и ограничения, имащи за цел предотвратяване на инциденти между ВВС на САЩ и Русия.

Руското министерство на отбраната се надява, че този документ ще регламентира въздушните операции не само на САЩ и Русия, но и на цялата международна коалиция. 

"Американците обещаха да отнесат договорените правила към всички свои партньори, опериращи на територията на Сирия", добави Конашенков.

От ведомството предупредиха, че документът е стриктно „военен и технически" и не променя принципната позиция на Русия за Сирия.

След влизането на новото споразумение в сила двете страни ще поддържат постоянни канали за комуникация. Министерството счита за необходимо да продължи съвместната си работа със Съединените щати и по други важни въпроси. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 2 Отговор
    Що за ЗАКОННО ПРАВИТЕЛСТВО е сирийското,след като няколко държави се разпореждат на територията/въздушна и сухоземна/ му?!!...Което значи че НЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ МУ.А какво правителство може да бъде това,чийто закони не се спазват и което не може да защити самостоятелно избирателите си?Освен МАРИОНЕТНО,ЗА КОЕТО ВСЕКИ ДЕН Е ПОДАРЕН...За какви ли "избиратели" говорим-те отдавна са бегълци в Европа и по света:)...Та това "законно" правителство състоящо се от ЕДИН ЧОВЕК на име Башар А. и шепата роднини около него е повикало "на помощ" не някой друг,а точно Русия/?!/ и тя моментално е откликнала "моментално и безкористно"...ТОЧНО КАКТО НАВРЕМЕТО В КУБА,А СЕГА-В КРИМ!

    Коментиран от #5, #6

  • 2 българин

    0 0 Отговор
    А бе оня с коня, ами чичо Сам кой го е викал? Стига си ръсил простотии . Има международно право и най- големите престъпници са си ония дето ти плащат.
  • 3 друг Българин

    0 0 Отговор
    Българите са прави.
  • 4 Бай хой

    0 1 Отговор
    Вече е факт че конете са продажни.

    Конь що не питаш какво правителство е на тиквун будатка като са пълни марионетки и тук се разпореждат терористите от вашингтон и партия гроб прави всичко в полза на терористите от сащ и идил.

    И наричат споразумение това че руснаците позволяват в отделни случаи терористите от сащ да извършват ограничени полети. Да видим само за колко време те ще извършат отново провокации с разрушаване на инфраструктори и снабдяване с оръжие на идил.

    Е добрата новина че сащ официално се подчиниха и са принудени да гледат отстрани.
  • 5 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    За България ли говориш?
  • 6 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Конски, викаш да сложим друго марионетно правителство, а? То ще да е по-законно, най малкото щото западняците са го сложили. Истинска демокрация!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания