Last news in Fakti

23 Октомври, 2015 09:17 3 282 47

САЩ: Русия укрепва Ислямска държава в Сирия

  • сирия-
  • сащ-
  • русия-
  • ислямска държава

Виталий Чуркин разкритикува Белия дом за отказа му да сътрудничи на създадения в Багдад координационен център за Сирия

САЩ: Русия укрепва Ислямска държава в Сирия - 1
Снимка: АП/БТА

Ударите на руската военна авиация в Сирия само заздравяват позициите на Ислямска държава. Това заяви постоянният представител на САЩ в ООН Саманта Пауър.

Тя отправи критиките по време на заседание на Съвета за сигурност на ООН, предаде АП.

Саманта Пауър отново припомни, че от началото на руските удари се е увеличила бежанската вълна към съседна Турция.

От своя страна представителят на Русия в ООН Виталий Чуркин разкритикува Белия дом за отказа му да сътрудничи на създадения в Багдад координационен център за Сирия и да предоставят информация за позициите на ислямистите в региона, съобщава РИА Новости.

Поне три сирийски болници са били бомбардирани от руски военни самолети, след като Москва започна кампанията си срещу Ислямска държава, съобщиха международни наблюдатели, цитирани от в. "Гардиън".

От 2011 г., когато започнаха протестите срещу режима на Асад, организацията е документирала 307 нападения срещу клиники и общо 670 загинали медици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    5 0 Отговор
    САЩ удариха болница и сега да омаловажат това, Руснаците били ударили три болници, ай стига бе, верно ли.....
  • 2 тошибиян

    1 0 Отговор
    тея изтрештеха на ква дрога са
  • 3 тошибиян

    1 0 Отговор
    я да съм на Путин 2 сатани изстрелвам и след 7 минути няма да има араби изобщо на планетата

    Коментиран от #5

  • 4 Хараламби

    2 0 Отговор
    Това с болниците е добре позната стратегия на ИС! Те там си правят командните пунктове и складовете с амуниции - в болниците. Същото го правят и талибаните в Афганистан. А палестинците използват училищата за тази цел, така че ще има още бомбардирани болници и затова не са виновни нито Русия нито САЩ.
  • 5 mediator37

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "тошибиян":

    " Сатана" е НАТО-вското обозначение, руското е "Воевода".
    Русия вече има по-нова МБР с тегло над 200 тона- "Сармат"
  • 6 тошибиян

    0 0 Отговор
    по големо и страшно от сатаните няма
  • 7 некойси

    5 0 Отговор
    Голем смех :)
    Така ги заздравяват че викат "Алах акбар" през сълзи докато ги бомбардират.
  • 8 аз

    0 5 Отговор
    Като гледам долните путинофили как се опитват да кажат на черното бяло, бих ги попитал дали ще бъдат толкова радостни, когато ни залее още по-голяма бежанска вълна, защото Турция предупреди, че само в последните две седмици, в резултат на руските бомбардировки, нови 350000 бежанци са преминали тяхната граница???

    Коментиран от #11, #13

  • 9 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор
    Хахахахахахаха,така здраво укрепват ИД,че бойците им се преселват при Аллах ...... по червен килим.
    Да ева и смешни американски гугутки.Цяла година уж бомбиха в Сирия,а ИД превзе почти цялата държава.А руснаците 20 дни бомбардират и Асад започна да си връща територия от ислямистите.
  • 10 АУууууууууу

    1 0 Отговор
    Тия американците за толкова глупави ли ни взеха...То знаем че ни имат за роби--ама чак за такива идиоти да ни мислят.....
  • 11 Ь 7777

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "аз":

    За бежанците можеш да благодариш на Меркел и кратуните от Брюксел---те офицялно ги поканиха...та това е бяло-черно...
  • 12 ББТУ

    0 0 Отговор
    Хей вчера заздравявал армията на Сирия със това удължавал войната ,днес помагал на ислямска държава.Последно кое ,че не знам какво да правя да псувам или да се радвам.
  • 13 европеец

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "аз":

    а защо турция ги пуска НЕЗАКОННО да минават границата им? много ясно, че 30 хиляди терористи ще търсят начин да се спасят, турция като ги пуска в европа - в европа ще бягат
  • 14 123455

    0 0 Отговор
    Като влязоха в задния двор на руснаците,
    какво очакват?
    Сега ще търпят докатоместят ,,оградата,,.
    Днес е Сирия,какво ще е утре само те си знаят.
  • 15 killer

    2 0 Отговор
    по-смешно нещо не бях чел до сега , това да си неадекватен е едно , но да си от държава с големи претенции в света е фатално за всички . Много добре знаем как се подкрепяха разни терористи от САЩ , в момента и ислямска държава , нали вие вкарахте и обучихте тези терористи ( ИД.) , нали вие наливахте пари в Украйна да падне властта и веднага се появиха масонски знаци в паричните знаци в измислената държава на Хрушчов , ще правят демокрация в ислямски държави , ненормалници пълни ...
  • 16 аз

    1 0 Отговор
    САЩ и ислиямска държава е едно и също !!!
    ислиямска държава сама по себе си не е равностоен противник.
  • 17 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    мучащите тролове продължават с мученето.света им казва право куме в очи че не иска да има нищо общо с путин и компания,но те се обиждат :)!путин е абсолютно ненужен в решението на конфликта в сирия и единственото дето ще постигне е трепане на цивилни.нито ще успее да наложи армията на асад в сирия, нито ще може да помогне във въстановяването на страната след това.путиновия свят води след себе си мизерия и мракобесие и колкото и да го рекламират платените руски глашатаи няма да се наложи никаде по света щото системата му е куха и непродуктивна.няма как една страна само с добивна промишленост и ядрен арсенал да се опитва да бъде стандарт ,щото нищо руско не е успешно ,ни бизнес ни политика,ни хуманитарни стандарти...

    Коментиран от #26

  • 18 Гост

    1 0 Отговор
    Деси, №17, "платените тролове" на Русия , се раадват на нещо. Но не разбирам, защо "неплатените тролове" на Запада, толкова реват и са толкова негативни?! Като се мислиш за права живей си живота и не хули!
    Те тия от Ззапада са света вода ненапита и са винаги "прави"! В това ли се опитваш да убедиш публиката?
    Защото, ако е така, иди в САЩ или някаде в арабската демокрация и живей по американските стандарти. САЩ обявиха официално за успешни войните в Авганистан и Ирак, но много бежанци сега са от именно от там. Ако пък не ти се ходи никъде , просто си стой в БГ и гледай как върмим към прогрес под "съветите" на САЩ.

    Коментиран от #19

  • 19 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    аз си живея живота,но не разбирам ти що се радваш на сили с антибългарски интерес?тва ме прави нервен и негативен.диктатора путин разбалансира европа и всячески се опитва да разедини станите тук с цел да стане русия необходимия лош ,както бе през целия 20 ти век ,а вие го адмирирате .ако допуснем хипотезата че българия е проамериканска трябва да приемем че ,хората дето я командват са такива ,само че в българския парламент има 3 силно проруски партии и две умерено проруски.единствената антируска такава са реформаторите.подобно е положението в стопанския живот ,където олигарсите ни 100% са проруски щото са креатури на кгб тук,а в подобно положение са и кадрите във висшата държавна администрация.така българия е единствената страна в ес ,владяна дефакто от русия макар ,че уж е обратното.затова и сме толкова бедни,щото русия е символ на бедност,разруха и мизерия.румънците се оттласнаха от руската си зависимост и уверено изчезват далеч пред нас,а такива като теб ще си чакат партизаните ,заедно с червената армия до последно!жалкото е че хич не сте малко!

    Коментиран от #20, #25

  • 20 tost

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Десислава Димитрова":

    Единствено някой фес,като тебе може да истърси подобни простотий

    Коментиран от #27

  • 21 Дедати

    1 0 Отговор
    Уважаеми господа д**елизци и д**едавци. Щом главната новина за Вас е какво е казал нигрото сте ми ясни. Изпускате да кажете какво е това умерена опозиция, кой я финансира и кои я снабдява с оръжие. Изпускате да обясните кой дестабилизира близкия изток и прати мюслитата да дестабилизират и Еропа. Обяснете на читателите защо всяка просперираща страна е враг на американците.

    Коментиран от #23, #28

  • 22 Zorba

    1 0 Отговор
    Димитрова,не знам дали си мъж или жена ,но какво мислиш ще ти се случи ако попаднеш при ИДИЛ?Само плюеш,истината е че Външната политика на САЩ е пред пълен провал - започваш офанзива в Близкия Изток с абсолютно грешна преценка за развитието и последствията и сега Путин им крив!
    България е като разграден двор-преди беше крепост ,най-мощната армия на Балканите-никой не се е.аваше с нас,сега мила Деси ще ни пазиш ти с голата си ....!

    Коментиран от #24

  • 23 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дедати":

    Според Деска-поетеска,умерена опозиция е тази която е „умерена“(уцелена) от бомбардировките на Руснаците а „неумерена“ е тази до която не са достигнали бомбите на Путин.
  • 24 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Zorba":

    Трябва да си сляп,за да не видиш че Деска е от Идил
  • 25 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Десислава Димитрова":

    Луда работа! Не случайно БГ беше най-бедната държава в Европа 1939година. С най-висока неграмотност и смъртност сред новородените! Иначе икономиката ви днес е интегрирана с европейската! Румънците имат човешки ресурс, вие - не! Нямате нито една качествена марка, която да е на световно ниво. А дори да имате - една не стига! Просто има сериозни причини да сте бедни! И не защото някой ви саботира, просто защото не можете да произведете. Разделени сте, лъжете се, но най-лошото - имате ужасно нисък морал, а очакванията ви за Велика България са просто смешни! Нищо велико няма у вас! Посредствена държава и народ - посредствени икономически показатели!

    Коментиран от #29

  • 26 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Десислава Димитрова":

    Еййй, трол лъжлив, ти се показа от дупката, бе!
    К'во прави тия дни, да не би да свърши нещо в многото фирми дето ги имаш?

    п.п.: я прочети внимателно всички коментари и виж кой от тях мучи - САМО ТИ.

    Я сега си припомни в Неделя кой те накара да МУЧИШ. АЗ

    Аре другия път пробвай да вкараш поне две мозъчни клетки преди да изплюеш жалкия опит за "обида"!

    Коментиран от #30

  • 27 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "tost":

    фес не фес тва е положението,другото са приказки в еврофутбола след като си си оставил там заплатата!
  • 28 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дедати":

    нищо не изпускаме ,но ти изпускаш да ни обясниш каква страна си я представяш твоята родина?чакам да напишеш ,ква страна трябва да бъде българия?дали трябва да сме европеици или азиатци?дали да приличаме на чехи,румънци,унгарци,белгиици или на иранци и севернокореици?след като ми отговориш на този въпрос ще си проличи що за човек си,та чакам!
  • 29 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "раптор":

    39 година българия е в пъти по-богата от русия и българина от руснака .тва е причината десетки хиляди руснаци да се заселват в българия ,а обратно само малко комуняги изтрепани след това от чичо сталин за награда.румъния след като би шута на руската агентура се развива с бесни темпове ,а тук благодарение на такива генетични феномени като теб боксуваме,но ще се оправят нещата и тук щото вие изчезвате макар и бавно :)!

    Коментиран от #34

  • 30 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "кроко":

    четох ти постовете всичките са като този.аре ,маре ,но без нищо конкретно след като се оказа че не знаеш че ал кайда и ид са различни организации или че днес бвп на ирак е в пъти по-висок от този при садам и не само не знаеш ,но се опитваше и да лъжеш,но ...:)после пак муууу ,муууу.така ще си и в живота ,жалко!

    Коментиран от #31

  • 31 Juliy

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Десислава Димитрова":

    Не си заслужава да им обясняваш .Това са хибриди с промити мозъци и съзнателно или несъзнателно обслужват имперските интереси на Москва.
  • 32 БУК

    0 0 Отговор
    Брей.... Малееее..... Тука само специалисти! Като една мини конспирация! Да се чудиш на кой да верваш.... Ама ще ги оправите...
  • 33 909

    0 0 Отговор
    Тия сащ са е.ати и долните терористи !Русия им пребиха създадената ИД от тях и сега сао се чудят какви простотии да казват американски СМЕШНИЦИ !
  • 34 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Десислава Димитрова":

    http://s451.photobucket.com/user/guaporense/media/GDPEasternEurope1937-1938.png.html
    Това е статистика от 1937-38 година. Все пак дори СССР, който е бил разкъсван дълги години от гражданска война и от слабата представа как се прави икономика (всички колективизации и прочие експерименти) е по-богат от България с 30%. А що се отнася до руснаците, заселили се в БГ... Ами доста хора са искали да избягат от режима! Това не значи, че БГ не е била най-голямата мизерия! Просто тук са успели да се спасят! Даже игли не са се произвеждали в БГ! Толкова мизерна страна! Не случайно е имало и доста активни комунисти тук! Заради нацисткото ви правителство!

    Коментиран от #38

  • 35 раптор

    0 0 Отговор
    И както се вижда от статистиката - Румъния е толкова по-богата от България тогава, колкото и днес! Сърбия от своя страна е по-бедна днес, от тогава! Но тяхната икономика не е интегрирана в европейската! Така, че глупостите които твърдиш (че едва ли не руските интереси властват в БГ) са чиста русофобщина! Опити да създадеш несъществуващ враг, поради силната си омраза към даден народ! На кратко - узурпатори!

    Коментиран от #41, #42, #43

  • 36 Българин

    0 0 Отговор
    Някой разбра ли Десислава Димитрова мъж ли е или жена?Ясно е че защитава американската кауза за разединение на Европа и ислямизация.САЩ нямат интерес Русия и ЕС да са в добри отношения и по всякакъв начин се стремят да пресекат това сътрудничество.
    За България никак не е добре да е на границата с тази надигаща се ислямска вълна подпомагана усърдно от неоосманиста Ердоган пръв приятел на САЩ в борбата с Европа.
    И разни мекерета естествено пак тръгват за няколко сребърника да пишат глупости.
    Естествено ще бъдат възнаградени,когато пристигнат чалмите ще направят Десислав на Десислава.Явно от сега се е подготвил човека и си пише с женското име.

    Коментиран от #39

  • 37 Божидар Димитров

    0 0 Отговор
    Май някой иска да е много богаааат! И завижда на другитеее! Който иска да е богат отива в Америка и вижда другите само като бизнес. То другото богатство не ти трябва, гледай там статистиките и давай напред. Остави нас бедните в БГ да се мъчим и самосъжаляваме, да се крадеме и тънем в бедност. Нямаш работа тука, отивай да работиш за другите. Бежанец или мигрант - ти избираш.
  • 38 Божидар Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "раптор":

    Май някой иска да е много богаааат! И завижда на другитеее! Който иска да е богат отива в Америка и вижда другите само като бизнес. То другото богатство не ти трябва, гледай там статистиките и давай напред. Остави нас бедните в БГ да се мъчим и самосъжаляваме, да се крадеме и тънем в бедност. Нямаш работа тука, отивай да работиш за другите. Бежанец или мигрант - ти избираш.
  • 39 Божидар Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    Отговор: То!
    Който иска да подкрепя САЩ- да отива В Америка. Който Русия-там. Даже и Европа не ги е еня за нас. По-добре е Българите да помислим каква полза можем да извлечем за БГ от всички възникващи ситуации. Време е всички, които живеят и милеят за тази страна да застанат на нейна страна. Стига сте ги боготворели другите народи. Никой няма интерес просто така да ни помогне. Консумирахте преди Руско, сега Американско или каквото и да е друго. Консумирайте Българското!!! Който иска чуждо-да отива там!!!
  • 40 Kcaniba

    0 0 Отговор
    ФАЩ за 4 години са я отслабвали ли отслабвали!!!
    Милиони чужди на Европа хора висят по границите и. Като малки ручейчета се вливат в огромната река на хора завладяващи Европа, неинтегрирани, но искащи джамиите си, не променили азаитското си мислене!!!
    Това руските бомбандировки ли го направиха, или 10 години американска външна политика!! намеса на ФАЩ във вътрешните дела на десетки държави!!!!
    Нашите дупедавци само кимат и се дупят!!!
  • 41 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "раптор":

    ех,рапторе,рапторе,продажна.едно време през турско е имала една подобна група на теб така наречените кирякстефчовци дето са се писали гърци.мислех че сме изчистили кръвта си от такива ,но ти доказваш обратното.
    що се отнася до съветската икономика и статистиката дето даваш изкопано незнайно от къде ще ти кажа следното .дори през турско болшинството от българите са се радвали на по-големи свободи ,просперитет и образование от руснаците.при създаването на българската държава ,ние българите допускаме много грешки и си плащаме солено за тях,но въпреки това през цялото си съществуване като държава тук е по-добре от русия.нека първо видим кво се случва по линия на имиграцията от освобождението до днес.към русия заминават огромен брой български студенти в края на 19 ти и началото на 20 ти век и почти всички се връщат макар да са имали възможност за реализация там.от русия насам в този период се изселва голяма част от българската диаспора в украйна.след балканските страни от българия към ссср се преселват малък брой комунисти ,които в голямата си част са изтрепани в чистките на сталин.после след втората световна война в ссср учат пак хиляди български деца предимно на комунисти ,но болшинството се връщат ,водеики си рускини,украинки и т.н.,а при проектите в строителството и дърводобива пак много заминаха и се върнаха предимно обикновени работници и те докараха рускини,за това във всеки град и село днес има руския или руснака :).демек сссср не бе привлекат
  • 42 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "раптор":

    .демек сссср не бе привлекателна дестинация квато е европа или сащ за българите ,макар и в най-бедните и трудни времена в уж привлекателната русия.нека видим кво става в обратен ред,в българия още от турско се заселват цели руски села :)))така наречените староверци,а след освобождението тук остава една част от офицерите на окупационния корпус,в гадната българия иска да се засели и толстой ,а след революцията маса белогвардеици остават тук,доволни и предоволни от стандарта и нравите на бедна българия,а са можели да идат навсякъде,през втората световна се изселват таврииските българи ,които впоследствие са върнати насила, а след войната идват десетки хиляди рускини,сред които предполагам е била и майка ти в ново време се забелязва нова руска инвазия за която говорихме на трайно заселващи се в българия руснаци.правеики равносметка стигаме до това че през последните 100 години или ти лъжеш за положението или българите и руснаците са били идиоти и са се заселвали в неправилната държава.сега да поговорим и за стандарта ,икономиката ,войните .русия е огромна империя ,а българия е малка държава ,но през сталиновото управление двете страни имат различни отправни точки.българия е загубила три войни отнели 200 хил по фронтовете и 750 хил в тила,което на 6 милиона си е сериозна цифра адекватна със съветските загуби през втората световна.освен това българия е в политическа и икономическа изолация от съседите си като техен противник,а и до 34 година води партизанска во
  • 43 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "раптор":

    до 34 година води партизанска война с гърция и сърбия,а и има въоръжен вътрешен конфликт ,подклаждан и от ссср включително.русия е излязла от първата световна с много по-малки загуби,но с най-идиотското управление известно на света от историята и след кървава гражданска война започва да се милитаризира и да тероризира съседите си,а и не само тях.изтрепва поне 6-7 милиона от населението си чрез терор,организиран глад и квто се сетиш,но управниците и я индустриализират с бързи темпове .само да подчертая че руската индустриализация не води до просперитет ,а напротив до още по сериозно обедняване на населението,което практически освен дрехите на гърба си в този период не притежава нищо друго,а до една огромна милитаризация на страната.всичките инфраструктурни и производствени проекти в ссср са свързани само и единствено с нарастване мощта на съветската армия.та от казаното до тук да сравняваш българина с руснака 39 година е нямало добара.българина спокойно е можел да пътува в европа,а руснака е нямал паспорт и не е имал право да напуска селото или квартала си,а при желание на сталин е можело да бъде депортиран за 24 часа в другия край на страната.българина е имал малка земеделска ферма ,къща, инвентар,животни,земя,руснака е нямал абсолютно нищо.селската му къща не е била негова,а в комуналката в града са живели няколко семейства в един апартамент.българина е имал възможност да гласува,да протестира,да изкаже мнение,а руснака не е можел и да помисли за това 193

    Коментиран от #44

  • 44 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Десислава Димитрова":

    Голяма дисертация... Мързи ме да чета! Ще призная едно - в БГ климата е бил и ще бъде многократно по-добър от руския... А който е бягал от СССР е бягал от репресии повече отколкото от каквото и да било! Статистиката е точна и потвърждава моята теза - бедни сте, защото сте бедни! Мога да ти дам и другите статисти - за неграмотността ви, за смъртността и тн. Ние сме великоруси защото нашата мисия е велика, не защото сме живели китка! Народ мъченици! Днес няма да се мъчим обаче, просто ще смитаме всичко по пътя си!

    Коментиран от #45

  • 45 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "раптор":

    ти специално си мелез,а освен това си предпочел гадната ,неграмотна българия пред грамотната и напредничава русия,странно,а уж твърдиш че не си идиот?виждам как мачкате ето смачканите чеченци днес.само ми кажи къде е руското знаме на този парад от смачкани чеченци :).така ги мачкате и в москва ,а после идвате тук да давате акъл по смачкване.та приятно гледане:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ul6wQ12vGEM

    Коментиран от #46

  • 46 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Десислава Димитрова":

    Мен не ме мисли... Аз си защитавам родината от такива като тебе! Узурпатори, фоби, моби и не знам си кви специалисти по нихилизъм! Чеченците са непокорен народ и единствения начин да сме сигурни в тяхната покорност е като ги екстерминираме... Това обаче не е хуманно и не ни отива! Същото е като да покориш Афганистан, само дето чеченците са значително по могъщ народ, чисто генетически.

    Коментиран от #47

  • 47 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "раптор":

    хубаво ги екстерминирате,като им плащатае да се гаврят с вас.чечня на кадиров получава субсидии от русия демек им плащате днък,а те пък кротко ви продават наркотици и ви бият де ви хванат.напиши чеченски издевателства в руската армия да се посмеем двамата с теб,как ги екстерминирате :)))))))!!!иначе прав си теб не те мисля просто те хващам как лъжкаш на дребно за да защитаваш изгубена кауза.и да ти кажа аз не мразя руснаци ,чеченци или буряти,мразя системата която ги е моделирала до състоянието в което са .русия може да бъде велика сила ,но тва дето днес неините политици използват не е начина.