Отидете към основна версия

6 079 0

Тайван съживява селското стопанство

  • тайван-
  • инициатива-
  • земеделие-
  • селско стопанство-
  • интеграция-
  • модернизация-
  • износ

Страната работи по реализиране на Инициатива 4.0, имаща за цел да даде силен тласък на селското стопанство

Република Китай стартира специална инициатива, имаща за цел да съживи сектора на селското стопанство. Създадена от Съвета на земеделието Инициатива 4.0 планира да интегрира успешни управленски практики в сферата на производството и в местната селскостопанска индустрия. Това ще спомогне за повишаване доверието на потребителите в безопасността на продуктите, произвеждани в Тайван.

„Очакваме с реализирането на тази инициатива да се засили и търсенето на нашата продукция, а оттам и самият износ“, заяви премиерът на страната. Той направи своето изявление по време на специално събитие, посветено именно на тези въпроси и на определяне постиженията в тази сфера на Тайванския земеделски институт за научни изследвания в град Тайчунг.

Премиерът допълни също, че едни от основните причини за състоянието на земеделието в страната, са либерализацията на търговията и лесният достъп до пазарите. „В отговор на това е наложително местната индустрия да продължава да работи по подобряването на качеството на продукцията и да прилага адекватни и работещи стратегии за диференциране на цените на износа, което ще е в плюс за конкурентоспособността й в световен мащаб“, каза той. По негови думи друго предизвикателство пред местното земеделие е да се справи със застаряващата работна сила, насърчавайки младежта са се насочи към селското стопанство.

Инициативата на Съвета има за цел да инвестира 7.56 милиарда щатски долара в 10 специфични области на селското стопанство, сред които са фермите и фабриките, аквакултурите, производството на мляко и млечни продукти, морския риболов, гъби, птиче месо, ориз и производство на семена. Част от мерките включват също и разработването на „smart” фабрики за разнообразно и автоматизирано производство, което ще улесни целия процес.

 

 

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини