26 Ноември, 2015 06:15 5 948 0

Тайван съживява селското стопанство

  • тайван-
  • инициатива-
  • земеделие-
  • селско стопанство-
  • интеграция-
  • модернизация-
  • износ

Страната работи по реализиране на Инициатива 4.0, имаща за цел да даде силен тласък на селското стопанство

Тайван съживява селското стопанство - 1

Република Китай стартира специална инициатива, имаща за цел да съживи сектора на селското стопанство. Създадена от Съвета на земеделието Инициатива 4.0 планира да интегрира успешни управленски практики в сферата на производството и в местната селскостопанска индустрия. Това ще спомогне за повишаване доверието на потребителите в безопасността на продуктите, произвеждани в Тайван.

„Очакваме с реализирането на тази инициатива да се засили и търсенето на нашата продукция, а оттам и самият износ“, заяви премиерът на страната. Той направи своето изявление по време на специално събитие, посветено именно на тези въпроси и на определяне постиженията в тази сфера на Тайванския земеделски институт за научни изследвания в град Тайчунг.

Премиерът допълни също, че едни от основните причини за състоянието на земеделието в страната, са либерализацията на търговията и лесният достъп до пазарите. „В отговор на това е наложително местната индустрия да продължава да работи по подобряването на качеството на продукцията и да прилага адекватни и работещи стратегии за диференциране на цените на износа, което ще е в плюс за конкурентоспособността й в световен мащаб“, каза той. По негови думи друго предизвикателство пред местното земеделие е да се справи със застаряващата работна сила, насърчавайки младежта са се насочи към селското стопанство.

Инициативата на Съвета има за цел да инвестира 7.56 милиарда щатски долара в 10 специфични области на селското стопанство, сред които са фермите и фабриките, аквакултурите, производството на мляко и млечни продукти, морския риболов, гъби, птиче месо, ориз и производство на семена. Част от мерките включват също и разработването на „smart” фабрики за разнообразно и автоматизирано производство, което ще улесни целия процес.

 

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА