Отидете към основна версия

1 578 7

Русия и Турция да се съсредоточат върху Ислямска държава

  • русия-
  • турция-
  • ислямска държава-
  • барак обама-
  • париж

Барак Обама изрази надежда, че Русия може да промени гледната си точка спрямо Башар Асад

Американският президент Барак Обама изрази надежда, че Русия може да узрее за идеята, че сирийският президент Башар Асад трябва да напусне своя пост, за да бъде прекратена гражданската война в Сирия, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

По време на конференцията за климата в Париж Обама призова Турция и Русия да намалят напрежението по между си, породено от сваления руски самолет край сирийската граница. Той заяви, че е важно двете държави да се фокусират върху общия враг Ислямска държава.

„Не очаквам Русия да преобърне изцяло стратегията си през следващите няколко седмици. Те с години инвестирана в запазването на Асад на власт. Ще отнеме известно време, за да може тяхното мислене по въпроса да се промени. Ислямска държава ще продължи да бъде смъртоносна организация за в бъдеще, заради своето влияние в социалните медии и опитните си бойци. Ние всички имаме общ враг. Това е Ислямска държава. Трябва да се фокусираме върху него“, заяви Обама

Американският президент добави, че се надява световните лидери да постигнат споразумение за намаляването на вредните емисии във въздуха и ограничаването на глобалното затопляне. Обама е убеден , че в Париж „ще бъдат постигнати големи неща“.

„Климатичните промени са голям проблем. Това е проблем на поколенията. Аз обаче смятам, че ние ще го решим“, заяви Обама.

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: