Last news in Fakti

2 Декември, 2015 16:48 29 911 41

Русия с нов шамар за Ердоган

  • русия-
  • шамар-
  • ердган-
  • ислямска държава-
  • турция

От Москва обявиха, че лично турският президент е замесен в покупката на петрол от Ислямска държава

Основният потребител на нефта , откраднат от Ислямска държава в Сирия и Ирак е Турция. Това бе заявено от заместник – министъра на отбраната на Русия Анатолий Антонов, цитиран от Интерфакс.

„Според наши данни в тази престъпна дейност участват хора от политическото ръководство на страната. В това число президентът Ердоган и неговото семейство.“, заяви Антонов по време на пресконференция в Москва.

Според него са идентифицирани три основни маршрута за транспортиране на петрол за Турция от области, контролирани от въоръжени групи на Ислямска държава в Сирия и Ирак. В същото време руските удари в Сирия са намалили добивите на нефт от страна на организацията. Според Антонов бойците на Ислямска държава печелят по $ 2 млрд. годишно, които харчат за оръжие и набиране на нови попълнения.

Напрежението между Русия и Турция се повиши, след като руския Су-24 бе свален от турски изтребители по границата на Сирия в началото на миналата седмица. Президентът Владимир Путин вече заяви, че най-вероятната причина за самолета са намалелите доставки на нефт от Ислямска държава за Турция. Турският президент Реджеп Ердоган отвърна, че е готов да си подаде оставката, ако се докаже, че неговата страна купува нефт от терористичната групировка.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро

    5 3 Отговор
    Ми да я подава ! Кво чака м....ла ! КГБ са си проучили всичко ! Тоя м...л за тарикат ли се има ?!

    Коментиран от #32

  • 2 аз

    8 3 Отговор
    Интереса клати феса и феса скоро ке падне
  • 3 некойси

    7 1 Отговор
    Турците са търгаши по природа, никаква друга идеология не ги движи. За съжаление така ще е и за напред.
    Парадоксалното е че водят преговори за членство в ЕС и същевременно въртят далавери с главорезите, без въобще да им пука.

    Коментиран от #4, #16

  • 4 прост народ слаба държава

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "некойси":

    това е така,защото тези с които преговарят са като тях-бандюги от класа или агенти на едно друго разузнаване.......
  • 5 Турчина

    6 2 Отговор
    за веса знам едно че напълниха чувалите с пари а ние след новата година ше имаме увеличение на всичко даже и не чувани данъци
    а не мислим как ще се справим с тия увеличение а гледаме канчето на комшията
  • 6 Статистическа

    5 1 Отговор
    Еее,много го заклатиха феса турчорите с тоя интерес и от много клатене накрая ще вземе да падне.Ататюрк им завеща мир в страната и мир със съседите,а Ердоганчовците хем нямат мир с кюрдите в Сирия,хем са на нож със всичките си съседи......,с изключение на пуделите България и Грузия,ама това е в рамките на статистическата грешка и няма значение.
  • 7 въпрос

    4 3 Отговор
    Гложда ме един въпрос.Защо всички бомбандират цистерни,а никой не бомбандира кладенци?

    Коментиран от #8

  • 8 Zax

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "въпрос":

    Защотото кладенците се гасят много трудно. Спомни си Кувейт

    Коментиран от #10

  • 9 reks1

    7 3 Отговор
    Турчуляците ще си платят и то скъпо! Слава за РУСИЯ!! Турците Вън от БГ !!!
  • 10 въпрос

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Zax":

    Спомням си за Кувейт,всеки знае че се гасят трудно.Но май-по добре трудно да се гасят от колкото да се исползват от ИД,ти как мислиш?
    Но нефтен кладенец е като свещена крава,ще се избият едни други до крак,но кладенец не се докосва!
  • 11 999

    5 4 Отговор
    Турчулята да се радват ,че Русия не е почнала с шутовете.
  • 12 истината

    6 6 Отговор
    Интересите клатят феса, но два пъти повече клатят типичните руски шапки – ушанките! Путинофилите „забравят”, че през последните 1-2 години Путин се увърта около Турция, като точно оттам (не случайно!) размаха пръст и към България заради Ю.Поток. Сочеше Турция като държава за пример по отношение на търговските отношения игнорираща санкциите срещу Русия и точно на турците разчиташе за някаква компенсация на евросанкциите за стоки, а също и за скъпи енергийни проекти. Забравят, че само преди два месеца Путин рамо до рамо с Ердоган откри най-голямата джамия в Европа! ВЪПРОС: защо тогава не се сети да обвини Ердоган за търговия с петрол на ИД, както и за това, че е виновен за ислямизацията на Турция?! При всички случаи, ако това в което сега го обвинява е истина, то се е случвало и септември на откриването в Москва, но тогава го тупаше по рамото и го прегръщаше с надежди за газови потоци и АЕЦ. Ушанките в Кремъл така се клатят, че чак падат. Това е истината, колкото и да не се харесва на някои - лицемерие и двойни стандарти!

    Коментиран от #13

  • 13 по темата

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "истината":

    Тебе не те е грижа за отговорите на малоумните ти въпроси, а да защитаващ идолът си - ислямския терорист Ердоган, нали бе талибан идилски.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 The guest

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "TC PACHA":

    Уууууууууу. И какво е нивото на Турция бе? Турците са рекетьори и терористи. Такива ли трябва да ставаме и ние? Ти като много ги харесваш защо не отидеш при тях? Такива като теб са за разстрел за държавна измяна. Турците изобщо не са толкова силни, колкото си мислиш, но се осланят на това, че американците са зад гърба им. Без тях щяха да са нищо. Но този път мисля, че "приятелите" им ще ги изоставят, защото комшиите се уляха. А ти се научи да пишеш на български, защото тук това е официалния език.
  • 16 селянин

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "некойси":

    Самата им история около съзадаването на турската империя да далаверата и печалбата на всяка цена. В това не се отличават особено от евреите.
    Така обвиненията на руснаците не са нещо изненадващо, ще е учудващо обратното - ако Турция не прави далавери.

    Коментиран от #18

  • 17 sss

    2 0 Отговор
    Да не забравяме , Турската или османската държава е подобна на ислямска държава. Навремето османците какви са били , наемници и сбирщайн отвсякъде , които като заробят някой народ , радикална промяна в ценностната система , тормоз и смяна на религията ! Няколко пъти преди инцидента подхвърлиха , в големите телевизионни медии /не че им вярвам / , че Ердоган е носталгично настроен към османската "империя" , ако може да се нарече империя !

    Коментиран от #26

  • 18 Гражданин

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "селянин":

    @16 "В това не се отличават особено от евреите."
    Самият Баща на турците не е етнически турчин - понеже такъв етнос просто няма. В неговия произход се преплитат две линии: според едни той е български помак; според други е дьонме* (евреин мюсюлманин). И за двете версии има данни.
    *Дьонме: на запад "криптоюдеите" (прикритите юдеи) се наричат марани - евреи приели външно християнството, но запазили юдаизма; на изток те се наричат дьонмета - външно приели исляма и тайно изповядващи юдаизма. "Дьонме" е юдео-мюсюлманска секта, на която се приписва решаваща роля в основаването на Младотурската партия, в нейния преврат и в създаването на турската нация.
    Ти да видиш... Ще вземе да излезе, че Хитлер съвсем не е бил прост.

    Коментиран от #35

  • 19 Виждащ

    1 0 Отговор
    Русия не може да започне с шутовете понеже Турция е член на НАТО.По отношение на шутовете и шамарите - Турция сключи договор за доставка на газ от Катар.Сами си правете изводите кой е претакования в случая.Русия умира и ще умре мнго по-бързо от СССР.Мога да ви кажа и защо.Защото около Русия не остана нито една страна с която да търгува ефективно.Освен ние да ѝ пълним бюджета като ни продава скъпо и прескъпо газ и бензин няма вече кой друг да ограбва.Я избута още 10 години я не.

    Коментиран от #28, #39

  • 20 БРБРБР

    1 0 Отговор
    До коментар "Виждащ "

    наѝ накрая един човек вижда истината .... Русия фалира ; заради Украѝна целият свят им прави амбарго , + продават петрола на - %50 цена от коята трябва да продават , Нямат никаква стратегическа сила към Турция ; така че турците си продават зеленчуците на целият свят , в туризма винаги има алтернативи , а Турската икономика продължава да расте !!! Русия не вече старата Совиетска Република .... слаби са , и популацията им е малка 140 милиона .... И да не забравим че доста сериозна част са мулсумани :))))) така че кучето Путин винаги ще лае ...

    Коментиран от #21

  • 21 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "БРБРБР ":

    Слаба е украйна и скоро ще амалее пак и по територия. Няма как да е иначе с този прост и тъп народ който се остави на марионетките да го тъпчат изотзадзе.

    И не знам какво ви топли че Русия щяла да фалира.

    Какво им е на сащ например като отдавна са фалирали и живеят на кредит. Така че не плачете на чужд гроб.

    Спокойно можете да си купувате евтини горива и от шел и от омв и от още десетина вносителя. Ама май сметките няма да излязат.

    Има тука няколко които повтарят едни и същи лъжи за дребни сребърници. Простотията няма как да я скриеш, сама се обажда.
  • 22 бг

    0 0 Отговор
    ako ne byaha turcite shtqhme da umrem ot glad tuka v bg,turcite ne sa loshi hora dazhe sa po dobri povecheto ot nas i turcite ne sa kyurdi ili teroristi zapomnete,po dobre poznavam turcite ot vas !
  • 23 мемфис

    0 0 Отговор
    Шамар за путин,няма южен паток, Украйна не пуска фандъ,, няма Анталия, няма домати месо,....половината храни в русия са турски!
  • 24 Бай хой

    0 0 Отговор
    ====мемфис=====
    %100 си прав ! шамар за Путин и за всичките болни комунисти !
  • 25 ха

    0 0 Отговор
    Турциии,вън от България фесове!
  • 26 Да ама не

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "sss":

    Османската империя никога не е наричала себе си Османска Империя, а Muslim Ummah или Ислямски ХАЛИФАТ, а наследникът му днес е ИД.

    Коментиран от #27

  • 27 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Да ама не":

    Да ама не, ето как са се наричали:
    Devlet-i Âliyye-i Osmâniyye
  • 28 Доктора

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Виждащ":

    10 диоптъра късогледство ....
  • 29 бд

    0 0 Отговор
    и откъде купуват оръжие?Едва ли от Финландия или Коста Рика.Гледам Тойоти и калашници оборудвани с терористи.Едните ги дъвчат 24 часа,а за другите нищо.Май всички печелят от И.Д-Асад остана,Русия влезе в светския живот/Украинската криза приключи/,военните и службите с увеличени бюджети,Турция с 3 млрд.и членство в Европа,Гърция и кризата на заден план,Германия,Англия и Франция първи дружки,спасяване на Евросъюза и еврото и т.н т.н.Да се чудиш-на кого са нужни тези терористи?
  • 30 Муха

    1 0 Отговор
    До 19 и 20, алоу...четете ли или си балалайкате да не заспите? Русия има ОГРОМЕН договор за газ с Китай. Ще строи АЕЦ в Египет и пак от там и Мароко ще има зарзават. Също Путин е наредил до 2020 Русия да се превърне във водеща в производството на екологична земеделска продукция. Също е наредил развитие на другите икономически отрасли с цел диверсификация на доходите на икономиката (да не са само от енерго носители) и т.н. Путин мисли не с един, а с много ходове напред и колкото и да плюете Русия не само, че няма да фалира, ами ще просперира!

    Коментиран от #37

  • 31 Yabanci

    1 0 Отговор
    Ами да подава оставката си Доган - хората наблюдават ситуацията чрез спътници и грешка няма!!!
  • 32 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "киро":

    1- ) Заради бежанският проблем одобрена е фонда 3 млрд . евро от ЕС за Турция . 2-) След Януари.2016 година отпада визата за Турски граждани към ЕС (Приблизително към средата на годината ще се задеѝства) ...... има и много други стъпки между ЕС и Турция .
    90 милиона нетърпеливи хора , от тях 60 килиона мъже чакат само закона :))))

    Цяалата каша е заради петрола на Северен Ирак (Керкук-Мусул) .... Там има около 40 млърд варила петрол , въпросът е коѝ ще го внесе от северна Сирия до морето ... Кратко казано НАТО дава оръжие на Исламистите , Русия помага на Сирия ин а ПЍД (Курдите) ... Това е последният шанс на Русия да излезе na Средиземно море ... Иначе икономическата им ситуация е много зле ..... Целият театър се играе заради ПЕТРОЛ !
  • 33 Да ама не

    0 0 Отговор
    Уикипедия не е най-достоверният източник, защото я редактират американците ...
  • 34 калдера

    0 0 Отговор
    ===========Той================
    %100 прав си !
    "Да ама не, ето как са се наричали:
    Devlet-i Âliyye-i Osmâniyye"
  • 35 Гражданин

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гражданин":

    =================Гражданин================
    след 500 години братство с Турците сигурно и ти не си чист българин :))) обичаме ви , не се яадостваѝте толкова много , не мислете за такива неща .... само обич!
  • 36 Кривоглед

    0 0 Отговор
    "Русия не може да започне с шутовете понеже Турция е член на НАТО." - Русия ще помогне на кюрдите да разцепят Турция на две, че и три дори...

    "По отношение на шутовете и шамарите - Турция сключи договор за доставка на газ от Катар.Сами си правете изводите кой е претакования в случая." - Договор може и да има, но тръби няма, то затова катарците разбутаха Сирия..., а втечнената газ с кораби излиза 3-4 пъти по-скъпо.

    "Русия умира и ще умре мнго по-бързо от СССР.Мога да ви кажа и защо.Защото около Русия не остана нито една страна с която да търгува ефективно." - Да си чувал за БРИКС... това е 3/4 от населението на Земята та сам прецени дали няма с кой да търгува.
  • 37 bumko

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Муха":

    Тавариш Путин дава всякакви заповеди,показва посоките на руснаците,но има една действителност,народа му ,повечето мизерства,особенно извън два ,три големи града където олигарсите си живуркат,повече от 40 процента са алкохолизирани,висока смъртност за която не се говори понеже, системата крие всичко като в соца.Износа на природни богатства им осигорява пари за оръжие за да нападат Грузия,Украйна и да пресиединяват територии от тези суверенни вече държави това ли разбирането за милата ви руска политика.Путин като ,,бивш,,КГБ-ист,чийто мислене е като преседател на ЦК само силово без дипломация,стана смешен пред световните дипломати...резил
  • 38 Саша

    0 0 Отговор
    Руссия наш друг. Той сягва пумога. Тряба даправим Южния поток за свои интиресы.А нея за Американцити

    Коментиран от #41

  • 39 Daniel de Marko

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Виждащ":

    Бих добавил, че освен, че си късоглед и не разбираш икономиката.
  • 40 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    русия може да почне с шутовете веднага след като партньорите и от нато се дистанцират от нея - нещо по което русия работи в момента доказвайки връзката ИДИЛ Турция
  • 41 Кънчо

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Саша":

    Точно защото искате Ю.поток за "свои интиресы", затова няма да го има никога!!!!! Панимаеш?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания