Отидете към основна версия

1 070 4

Ватикана разкритикува "Шарли Ебдо"

  • ватикана-
  • разкритикува-
  • шарли ебдо

Католическата църква не е доволна от последната карикатура на списанието

Снимка: БТА/AP

Вестникът на Ватикана разкритикува френското сатирично списание „Шарли Ебдо“, съобщи „Гардиън“.

Причината е броят на списанието, отбелязващ една година от атаките срещу редакцията на изданието, в които загинаха 12 души. На корицата на списанието имаше карикатура на мъж, представен като Бог, нарамил автомат Калашников. Заглавието беше „Една година по-късно: убиецът все още е някъде там.“

Изданието на Ватикана L'Osservatore Romano , пише че подобно отношение към религията не е нещо ново. То подчертава, че религиозни фигури многократно са осъждали насилието в името на религията.

„Под флага на безкомпромисен секуларизъм изданието отново забрави това, което религиозните лидери от всяка вяра повтарят, отхвърляйки насилието в името на вярата. В избора на „Шарли Ебдо“ има тъжен парадокс в един свят, който е все по-чувствителен към това да си политически коректен, дори до точка на абсурда, и който отказва да признае вярата на вярващите. Вярващите, които вярват в Бог, независимо от религията“, пише изданието на Ватикана.

Преди време, обсъждайки правото на свободата на словото, папа Франциск заяви, че „все пак всяка религия си има достойнство“ и „всичко си има граници“.  

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: