Отидете към основна версия

1 236 9

Джон Кери: Руските удари в Сирия убиват цивилни

  • джон кери-
  • удари-
  • сирия

Той заяви, че се водят преговори за прекратяването на огъня в Сирия

Държавният секретар на САЩ Джон Кери обвини Русия и Сирия, че са нарушили резолюцията на ООН , която призовава за прекратяване на огъня в сирийската гражданска война, съобщи Free Europe.

“Пред мен Русия заяви много ясно, че е готова да спре огъня. Преди ден и половина това направиха и иранците.  Руснаците направиха някои конструктивни идеи, за това как може да се постигне спиране на огъня. Преговори се водят и в момента. Ако водим самоцелни преговори, докато бомбардировките в Сирия продължават, то никой няма да приеме това“, заяви Кери.

Кери заяви, че на 11-ти февруари в Мюнхен министрите на външните работи на много страни ще обсъдят въпроса с кризата в Сирия. През тази седмица се провалиха мирните преговори за Сирия в Женева. За това се обвинява продължаващата офанзива на правителствените сили на Бшар Асад, подпомогнати от руските въздушни сили, към района на Алепо.

„Тези бомбардировки не са прецезирани. Заради тях загиват много цивилни, сред които жени и деца. Това трябва да спре. Няма спор по въпроса. В следващите дни ще видим дали хората могат да проявят сериозност, относно прекратяването на огъня, заради осигуряването на достъп на хуманитарни помощи. Трябва да намерим решение“, заяви Кери.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини