Отидете към основна версия

19 Февруари, 2016 20:17, обновена 19 Февруари, 2016 20:17 2 495 1

Избягали лъвове сеят смут в Кения

  • лъвове-
  • кения-
  • найроби-
  • национален парк найроби

Животните са избягали от Националния парк на Найроби

Службата за дива природа на Кения е тръгнали след най-малко четири лъва, които са избягали от Национален парк Найроби, граничещ със столицата Найроби. Смята се, около 30 лъва живеят в район, разположен върху 117 кв. км.

Хищните котки са избягали малко след полунощ и са забелязани по главните пътища на града сутринта.

Една лъвица и двете й малки са били уловени и върнати в резервата от властите. Предполага се, че две други животни са се върнали сами в Национален парк Найроби. Въпреки това не е ясно дали из града бродят още лъвове. 

Жителите на Найроби са били призовани да стоят настрана и да докладват на специална безплатна телефонна линия ако забележат нещо.

"Лъвовете са опасни диви животни. Избягвайте да ги провокирате, като ги закачате“, заяви говорителят на службата Паул Удото.

Паркът е отделен от гъсто населените квартали само от един главен път. „Това са силно заселени зони и затова засилваме издирването“, каза още той.

Надзирателите в парка заявиха пред Би Би Си, че използват хеликоптери, за да локализират и проследят бегълците, които може би са три лъва и лъвица.

Не се знае точно колко животни са избягали, но говорителят на зоослужбата каза, че информацията за 6 лъва е силно преувеличена.

Два от лъвовете са били забелязани недалеч от беден квартал на столицата рано сутринта. 

"Пазете децата заключени", каза Удото, който се притеснява, че хората ще се опитат да се справят сами с животните, както се е случвало в миналото. През 2012 г., четири деца трябваше да бъдат настанени в дом за сираци след като при подобен инцидент родителите им загинаха.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини