Отидете към основна версия

1 456 3

Командир от Пентагона: Точно сега е гадно да си Ислямска държава

  • ислямска държава-
  • сащ-
  • кибер бомби-
  • кибер атаки

САЩ започва използването на кибер бомби срещу ДАЕШ

САЩ ще използва "кибер бомби" срещу Ислямска държава, като част от новия си арсенал от тактики срещу терористичната групировка. Това зави пред Си Ен Ен високопоставен представител на Пентагона.

"Ние пускаме кибер бомби, нещо което не сме правили никога до сега", заяви заместник-министърът на отбраната Робърт Уърк. "Точно като имаме въздушна кампания, аз искам да имаме и кампания в кибер пространство. Искам да използваме всички възможности, които имаме."

Той заяви, че цялата кампания за борба с ИД прилага "огромен натиск" върху организацията и добави: "Точно сега е много гадно да бъдеш ИД."

"Всеки път, когато тръгваме срещу защитните позиции на ИД през последните 10 месеца, ние сме ги побеждавали", каза още Уърк.

През февруари, министърът на отбраната Аш Картър заяви, че кибер усилията на САЩ са съсредоточени основно върху терористите от ИД в Сирия, а целта на кампанията е да се "претовари мрежата им, така че да не могат да функционират" и "да прекъсне тяхната способност да командват и контролират силите си в страната."

В отговор на въпрос на Си Ен Ен през февруари, Картър призна, че разрушаването на комуникациите на ИД чрез тези кибератаки е рискувало да възпрепятства събирането на разузнавателна информация от САЩ. Въпреки това той обясни, че такива "компромиси" не могат да застават на пътя на необходимостта да се нарушат мрежите на терористите.

Картър добави, че Кобер командването на САЩ "бе създадена специално, за да превърне САЩ в опитен и силен войник с този инструмент на войната."

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини