Last news in Fakti

14 Април, 2016 10:59 1 454 3

Командир от Пентагона: Точно сега е гадно да си Ислямска държава

  • ислямска държава-
  • сащ-
  • кибер бомби-
  • кибер атаки

САЩ започва използването на кибер бомби срещу ДАЕШ

САЩ ще използва "кибер бомби" срещу Ислямска държава, като част от новия си арсенал от тактики срещу терористичната групировка. Това зави пред Си Ен Ен високопоставен представител на Пентагона.

"Ние пускаме кибер бомби, нещо което не сме правили никога до сега", заяви заместник-министърът на отбраната Робърт Уърк. "Точно като имаме въздушна кампания, аз искам да имаме и кампания в кибер пространство. Искам да използваме всички възможности, които имаме."

Той заяви, че цялата кампания за борба с ИД прилага "огромен натиск" върху организацията и добави: "Точно сега е много гадно да бъдеш ИД."

"Всеки път, когато тръгваме срещу защитните позиции на ИД през последните 10 месеца, ние сме ги побеждавали", каза още Уърк.

През февруари, министърът на отбраната Аш Картър заяви, че кибер усилията на САЩ са съсредоточени основно върху терористите от ИД в Сирия, а целта на кампанията е да се "претовари мрежата им, така че да не могат да функционират" и "да прекъсне тяхната способност да командват и контролират силите си в страната."

В отговор на въпрос на Си Ен Ен през февруари, Картър призна, че разрушаването на комуникациите на ИД чрез тези кибератаки е рискувало да възпрепятства събирането на разузнавателна информация от САЩ. Въпреки това той обясни, че такива "компромиси" не могат да застават на пътя на необходимостта да се нарушат мрежите на терористите.

Картър добави, че Кобер командването на САЩ "бе създадена специално, за да превърне САЩ в опитен и силен войник с този инструмент на войната."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 2 Отговор
    Ами затова умните американци са несравнимо по-богати от простите руснаци- за един и същ резултат едните пускат "кибер бомба",а другите тръгват с "бомбени килими" за да взривят всеки един ислямски компютър поотделно.
  • 2 бате Владо

    2 2 Отговор
    Умните американци..........голем смех, егати смешниците. Видяхме я тяхната борба срещу ИД - прах в очите. Да вземат да си заврат кибербомбата там дето слънце не огрява, и то и без тва не става за друго.
  • 3 Carfen

    2 0 Отговор
    Американците само доказват, че за тях воденето на военни действия се случва само пред компютъра. И за 4 години какво направи срещу ИДИЛ оглавяваната от САЩ коалиция? Не съм голям фен Путин, ама ако руснаците не бяха отишли в Сирия, сигурно и там щеше да бъде като в Либия, Ирак, Афганистан и другите американски демокрации в Северна Африка. Тъжно, ама факт.