Отидете към основна версия

10 094 2

Истински ад в Япония

  • япония-
  • жертви-
  • трусове

Броят на жертвите от земетресенията нараства

Снимка: БТА/AP

Броят на жертвите след днешното земетресение в Япония достигна 26 души, съобщи „Ройтерс“.

Страната бе ударена от трус от 7.3 по Скалата на Рихтер, а след това последва вторичен трус от 5.4. Още през нощта хиляди хора излязоха по улиците на остров Кюшу.

Хиляди домакинства са останали без електроенергия. Вече се появиха информации и за срутил се голям мост. Жителите в жилища край казино е трябвало да напуснат домовете си, заради опасения, че то може да се срути. По последни информации ранените са над 1000. 190 от тях са в сериозно състояние.

422 000 жилища са без вода, а 100 000 без електричество. През тази нощ в страната се очакват дъждове и ветрове, които да понижат температурите до 13 градуса по Целзий.

„Очакват се ветрове, които да доведат до тежки дъждове. Спасителните операции се провеждат в изключително тежки обстоятелства. Те ще продължат и през нощта. Опитваме се да осигурим храна и вода за хората. Това е положението. Опитваме се да помогнем на всички. В момента се състезаваме с времето“, заяви японският премиер Шинзо Абе,

Учени предупредиха, че има вероятност в още силни земетресения в страната през следващите дни. Вече са регистрирани по -малки вторични трусове. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: