Last news in Fakti

16 Април, 2016 16:26 10 093 2

Истински ад в Япония

  • япония-
  • жертви-
  • трусове

Броят на жертвите от земетресенията нараства

Истински ад в Япония - 1
Снимка: БТА/AP

Броят на жертвите след днешното земетресение в Япония достигна 26 души, съобщи „Ройтерс“.

Страната бе ударена от трус от 7.3 по Скалата на Рихтер, а след това последва вторичен трус от 5.4. Още през нощта хиляди хора излязоха по улиците на остров Кюшу.

Хиляди домакинства са останали без електроенергия. Вече се появиха информации и за срутил се голям мост. Жителите в жилища край казино е трябвало да напуснат домовете си, заради опасения, че то може да се срути. По последни информации ранените са над 1000. 190 от тях са в сериозно състояние.

422 000 жилища са без вода, а 100 000 без електричество. През тази нощ в страната се очакват дъждове и ветрове, които да понижат температурите до 13 градуса по Целзий.

„Очакват се ветрове, които да доведат до тежки дъждове. Спасителните операции се провеждат в изключително тежки обстоятелства. Те ще продължат и през нощта. Опитваме се да осигурим храна и вода за хората. Това е положението. Опитваме се да помогнем на всички. В момента се състезаваме с времето“, заяви японският премиер Шинзо Абе,

Учени предупредиха, че има вероятност в още силни земетресения в страната през следващите дни. Вече са регистрирани по -малки вторични трусове. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джордж

    0 0 Отговор
    Господ да им е на помощ :(
  • 2 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    УЖАС Е ТОВА
    ДОСТА ПРЕЖИВЯХА ТЕЗИ ХОРА
    УЖАС
Новини по държави: