Отидете към основна версия

24 Август, 2016 21:14, обновена 24 Август, 2016 21:14 1 915 1

Кървава атака срещу Американския университет в Афганистан

  • афганистан-
  • атака-
  • американски университет

Чути са експлозии и изстрели

Изстрели и експлозии отекнаха край Американския университет в Кабул, Афганистан, съобщи Fox News.

Атаката е бил извършена от група стрелци. Има сведения за един или двама загинали и 14 ранени. Властите обявиха, че тя вече е спряна. В момента силите за сигурност претърсват района на университета за наличие на нападатели.

Хронология на събитията:

Ученици и учители са се барикадирали в учебните стаи. Полицейски части обсаждат учебното заведение. Няма точни информации за жертви или пострадали. Линейки обаче са извозвали пострадали до болницата.

Хора, блокирани в самия университет, пускат съобщения в социалните мрежи, в които заявяват, че са чули изстрели и експлозии. Според властите университетът е бил атакуван от няколко стрелци. В сградата има чуждестранни преподаватели и стотици студенти. Все още никоя група не е поела отговорност за атаката. В момента обаче талибаните засилват бойната си дейност по време на лятната си офанзива. Не е ясен броят на нападателите.

 

Според ABC в атаката са загинали двама души, а петима са ранени. Жертвите все още не са идентифицирани. Атаката беше потвърдена от Държавния департамент на САЩ. Фотограф на „Асошейтед прес“ писа в социалните мрежи, че е бил блокиран в сградата. От агенцията обявиха, че той вече е в безопасност.

Нападателите са успели да проникнат през болница, намираща се в близост до университета. Стрелбата се е водила в неговите околности.

Според източник от полицията в Кабул нападението вече е спряно.

В университета учат 1700 студенти . На 7-м август двама професори, работещи в него, бяха отвлечени и все още не се знае къде се намират.

Силите за сигурност вече са обменили огън с нападателите. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: