Отидете към основна версия

7 393 20

Назрява скандал? Кой екзекутира руския посланик

  • посланик-
  • русия-
  • убиец-
  • турция

Назрява скандал. Дипломатически. Скандал, който заплашва да удари по репутацията на Ердоган в частност, така и на Турция като цяло. Лансирана беше удобната версия, че зад атентата стои радикалната терористична групировка „Джейш ал Фатх“. Часове по-късно тя започна да се разпада по шевовете, съобщава сайтът „Гласът на Севастопол“.

Първо член на групировката опроверга изнесената информация. Второ никъде на официалните източници за информация, които се използват от „Джейш ал Фатх“ няма поместен документ за поемане на отговорност.

Основният удар по официалната версия, че убиецът на руския посланик Андрей Карлов е уволнен турски полицай, който е решил да действа, раздразнен от намесата на Русия в Алепо, нанесоха кюрдските журналисти.

Те публикуваха снимка, за която твърдят, че на нея се вижда как Ердоган награждава мъж, който прилича на атентатора от Анкара. Това е доста притеснително на фона на факта, че убиецът може да се окаже, че е служил в елитна полицейска част. Освен това той е бил награден от Ердоган.

По тази причина никой не е обърнал внимание на факта, че убиецът, разпознат като Мевлют Алтънташ, се разхожда зад гърба на руския посланик. Освен това той е бил въоръжен и със служебен пистолет.

Буди въпрос и версията, че полицаят е бил награден предварително за опасната самоубийствена мисия, която е трябвало да изпълни. Все пак не трябва да се забравя въпроса дали властите не са прочистили биографията на Мевлют Алтънташ.

Едно е сигурно, че Ердоган се заигра опасно с радикалните ислямисти и е крайно време да се замислим кой на практика контролира ситуацията в Турция.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: